Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Artık yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyoruz sevgili dostlar, bu sene o sene veya o sene bu sene, umarım hepimiz bizler için çok güzel olacak bir kış geçireceğiz, takipte kalın önce sizin haberiniz olsun...

resim

Modeller yine bilemedi ama bu defa olumlu yönden bilemedi. Toplamda 3-5 mm verdikleri Fethiyeye şimdiden 15-20 mm yağmur düştü. Masallah şenlik oldu bizlere. Beklentiye girmemiştim, daha bi fazla sevindim Smile balkonda ufak oğlumla şimşekleri izliyoruz

(11-01-2019, 08:05 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Modeller yine bilemedi ama bu defa olumlu yönden bilemedi. Toplamda 3-5 mm verdikleri Fethiyeye şimdiden 15-20 mm yağmur düştü. Masallah şenlik oldu bizlere. Beklentiye girmemiştim, daha bi fazla sevindim Smile balkonda ufak oğlumla şimşekleri izliyoruz

Konudan bağımsız çok güzel yerlerde yaşıyorsunuz. Belirtmek istedim Smile
Benim için yol yarım saati geçmese de İstanbul trafiğine ne zaman çıksam neden bu şehirde yaşıyorum ki diyorum.

mgm de orta-uzun vadeli tahminlerde kasım 3. ve 4. haftası için mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık vermiş. Kışa sıcak bir giriş yapacak gibiyiz heralde.

@caner

Valla Caner Hocam ben de 11 sene önce Ankara’dan tayin olarak geldim. Kariyeri, yükselmeyi, prestiji, tabiri yerindeyse ne kadar makam/mevkii varsa hepsini bırakıp tayin istedim ve kısmet oldu, geldim. O kadar da memnunum ki çok şükür. Çok daha güzel şartlarda ve yerlerde yasamak sizlere nasip olsun.

Alttaki yazdıklarınıza aynen ben de katılıyorum. Hatta bizimkilere az önce “bu yağmura, serine aldanmayın, birkaç güne kadar yine şort giyeriz” dedim. Öyle de olacak gibi.

(Son Düzenleme: 11-01-2019, 10:51 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Cümleten HAYIRLI CUMALAR, Kasım ayının bu ilkgününde, serin-soğuk kıvamında yağışlı bir İstanbul sabahında merhabalar. Özlemişiz, yağışlı serin havaları. Uzun bir süredir oldukça kurak, sisli, puslu, bulanık havaları yaşıyorduk, neyseki biriki günlüğüne bizlerde, barajlarda biraz nefes alabiliyoruz. Yağışlar bugün akşam saatlerine kadar süreceğe benziyor. Akabinde, önümüzdeki günlerde yine pastırma sıcakları kıvamında ılık-serin arası günlerle başbaşa olacağız gibi duruyorsada bu durum ayın 16-17 si gibi değişeceğe benziyor.Şimdilik modellerde henüz tam olarak net oluşumlar gözlenmesede, önümüzdeki güncellemelerde bu durum olumlu yönde değişebilir.Artık güncel verileri daha sıkı takip altına alma zamanı gelmiştir. Kasım ayının ilkyarısı yine şimdilik modellerde kurak geçmeye devam edecek gibi görünüyorsada bundan sonra artık anlık değişimlerlede karşılaşabiliriz, buda bizlerin bundan sonra daha titiz ve sıklıkla güncellemeleri izlememiz anlamına geliyor. Bu KIŞ sezonunun nasıl geçeceği ile ilgili durumlar aşağıyukarı belli olmaya başlasada yinede tutma olasılığı tüm dünyadaki uzmanlarca dahi tam olarak belirlenemiyor.Bu şudemekki yeri geldiğinde 3 gün sonra olacakları tam olarak belirleyemeyen modellerin tüm KIŞ sezonu için tutarlılığınıda varın siz düşünün. Bizler burada verdiğimiz sezonluk tahminlerin sadece geçmişle karşılaştırmalar, tecrübeler, yaşanmışlıklar, tüm verileri, modelleri, uluslararası uzmanların görüşleri,yazılı ve görsel bilgilendirmeleri biraraya getirip, harmanlayarak , değerlendirmeler yaparak birşeyler söylemeye çalışma çabalarıdır.Bizler umut tacirleri değiliz, sadece ve sadece burada olabilirlikleri değerlendiriyoruz. O SENE, BU SENE deyimlerimizde aldığımız bilgiler ve değerlendirmeler çerçevesinde olumlu bulduğumuz gelişmeler ve söylemler ışığında o sezonu görünen köy kıvamında rumuzlar ve adlandırmalar oluşturarak sizlere sunuyoruz....SAYGILARIMLA... thumbsup        https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU00_384_2.png       http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-384.png?0

Snowserkan gerisi yalan diger ustatlar kizmasin bana onlar da iyi ama serkan abim bi baskaaaa...

SnowSerkan KARdeşimizin kişiliği, karakteri, bilgi birikimi, donanımı, kadirşinaslığı, olgunluğu, tecrübeleriyle ilgili burada kimsenin herhangi bir şüphesi olmadığını hemen hemen herkesin zaten bildiğini hep belirtmişimdir. Burada ayrıca kimseninde Serkan KARdeşimizle boy ölçüşmek, yerini almak ve onun fikir ve düşüncelerini çürütme çabası içinde olacağını düşünmüyorum. Bu nadide forumda kimsenin üstadlık, bilgelik, ustalık egolarıyla yarışma halinde olduğu bir ortamda gözlemlemiyorum. Bizler sadece amatör KAR SEVDAMIZIN heyecanını yaşamak ve paylaşmak için burdayız. Lütfen burayı başka tür polemiklerle, değerini ve kalitesini düşürmeye çalışmanın çabası içinde olunmaması gerektiğini düşünüyorum....Saygılar. thumbsup

Önümüzdeki günlerde Serkan beyin kış için müjdeli haberlerini bekliyor olacağız pazartesi zaten eskilerin deyimiyle Pastırma Yazı başlıyor sıcaklıklar 24-25 lere kadar çıkabilecek arkasından hakettiğimiz soğuk ve karlı günleri bekliyor olacağız SİBİRYA EKSPRESİ gel artık Smile

Haftasonuna girerken gözlerimiz biraz bayram etsin istedim, gerçi müzik biraz olmamış, aslında slow müzik eşliğinde olsaydı, onnumara olurdu demi??? Big Grin eye Bye Spiteful Smile thumbsup        https://www.facebook.com/Papatyakokuluso...31490/?t=4        
resim

resim

resim

Emin bey o günleri bekliyoruz Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, KardanadamEmin

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, Burak1980, 121 Ziyaretçi