| |
Serkan abi Karadenizden dek alamazsak Marmaradan dek alamaz miyiz? Carsamba gecesi.
İstanbulun en batısı hmm ben oluyorum o galiba alarmı kaça kurayım Serkan abi
SUDAN ADAM
(12-11-2018, 08:03 PM)turker34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey ben 1929 kışı ile ilgili bazı şeyler sormak istiyorum sanırım bu konuda bilginiz vardır.1929 kışında istanbulda aralıksız 55 gün kar yağmış ve sıcaklık -15 -16 derecelere kadar düşmüş söyleniyor bazı kaynaklarda.istanbulda böyle birşey nasıl olabiliyor bu bilgiler doğru mu.gümüzde böyle birşey olabilir mi?55 gün aralıksız kar yağdığı abartılmış bir bilgidir. Ancak 55 gün boyunca kutupların ülkemize kamp kurduğu doğrudur. Kıtayı esir alan YB Alanları kutup girdabını darmaduman etmiş, o kadar muhteşem engellemeler yapmışlar ki bunu anlatmak bile yetersiz. Arşivden bakıp iç geçirmemek elde değil. Ben - 15 ve dahada altında değerlerin olduğunu düşünüyorum. Aslında o görüntüleri gün gün yorumlamak lazım. (12-11-2018, 09:24 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi Karadenizden dek alamazsak Marmaradan dek alamaz miyiz? Carsamba gecesi. Ömer nerede oturuyorsun kardeşim.? (12-11-2018, 09:45 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbulun en batısı hmm ben oluyorum o galiba alarmı kaça kurayım Serkan abi Sefa gece-sabah arası ihtimal var kardeşim. Ama bu öyle düşündüğün gibi toz duman edecek cinsten değil. Kar geçişi olabilir. etkili olmaz ama. Saatleri kurup nöbete kalacağımız sistemlerde olacak inşaallah.
Kutlelerin bati yonlu oluacgini dusunmustum. Kuzeyden gelip -35 lik 500 hpa da mutlaka dekler alabilriz gibi.
(12-11-2018, 11:03 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kutlelerin bati yonlu oluacgini dusunmustum. Kuzeyden gelip -35 lik 500 hpa da mutlaka dekler alabilriz gibi. Tabiki, üst seviyenin bu denli düşük sıcaklıkta olması nemlenmeyi mutlaka sağlayacaktır. Bu nemlenme direk kara üzerinde de olabilir. Rüzgarı modele göre yorumluyoruz. O an hangi yönden eseceğini mgm radarda rüzgar sekmesinden bakacağız. Şu anda daha güneyi bir hareket var.
Rüzgar 3000 metreden itibaren güneye dönüyor.
Üst seviyedeki bu soğuktan yeterince faydalanmamız engelleniyor.
hocam ankara kazan nolacak yaa hala tek kar tanesi görmedim
bugün yapracık çankaya taraflarında grupel kar görülmüş :S
Serkan bey iyi akşamlar,
Ay sonunda beklenti olan sistemle ilgili şuan modeller bir şey göstermiyor olsa da, üst seviyelerdeki ısınmadan kaynaklanacağını söylemiştiniz. Bu ısınmanın olumsuz anlamda değişme ihtimali modellerdeki değişkenlik kadar yüksek mi? Yoksa daha kesin bir ihtimal diyebiliyor muyuz? Teşekkürler |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 31 Ziyaretçi |