| |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Serkan bey gerçi burasi pek yeri değil kusura bakmayin size orta karadeniz için bir sorum olacak.Başta memkeketim Tokat olmak uzere sonbaharda pek yağiş alamadi belki bölgesel lokal anlamda bazi yerler mevsim normallerinde yağis olmus ola bilir ama genel anlamda kurak bir sonbahar geçirdi.Önümuzdeki dönem buralar için gidisat nasil bilgi vere bilurseniz sevinirim.Saygilar.
(12-07-2018, 08:05 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Açıkçasını söylemek gerekirse yaşadığımız coğrafyanın kışı ocak ve şubat aylarıdır, aralıktan çok bir beklentim yok benim(12-07-2018, 05:26 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Adil Tek dışında diğer hava forumlarının bazılarında da 2019 ilk üç ayının mevsim normallerinin çok az da olsa üzerinde geçeceği yönünde birçok veri falan paylaşılmakta (tabi ki kar yağışı olmayacağı anlamında değil) ![]() Olacaksa ocak şubat aylarında olsun o bize yeter ![]() Son söylediğinize kesinlikle katılıyorum son senelerde bu kadar soğuk kasım ve aralık yaşamadık
Merhaba uzun süre oldu yazmayalı. Eğer şansımız var ise 12 Aralık gecesi yağış çekilmeden önce havada kar görebileceğiz ama sadece havada
İnşallah şansımız tutar.
(12-07-2018, 11:24 PM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey gerçi burasi pek yeri değil kusura bakmayin size orta karadeniz için bir sorum olacak.Başta memkeketim Tokat olmak uzere sonbaharda pek yağiş alamadi belki bölgesel lokal anlamda bazi yerler mevsim normallerinde yağis olmus ola bilir ama genel anlamda kurak bir sonbahar geçirdi.Önümuzdeki dönem buralar için gidisat nasil bilgi vere bilurseniz sevinirim.Saygilar. Estağfurullah Özgür bey, Evet doğru söylüyorsunuz. Tokat kasım ayı yağış ortalaması 40-45 mm iken 2018 Kasım ayı için 11 mm yağış aldı ve bu oran ortalamaların oldukça altında. Aralık ayının ortalaması ise 55 mm civarında, 8 gün içinde aldığı yağış sadece 0.4 mm, yani hiç yağış almamış dersek yanlış olmaz. Fakat önümüzdeki sistemle beraber Aralık ayının sonuna kadar ortalama ve birazda üzerine çıkacağını düşünüyorum. Tokat kış mevsimi boyuncada ortalama ve biraz üzerinde yağış alacaktır. Aralık ayı içerisinde toplamda 5-7 gün civarında Kar yağışı da olacak.
2000 - 2017 Aralık ayı sıcaklık ortalamaları
1-
?-
(12-08-2018, 01:15 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2000 - 2017 Aralık ayı sıcaklık ortalamaları 16 yıl önceye göre 2017 yılı Aralık ayı 5 derece daha sıcak. İnanılmaz. Paylaşım için teşekkürler.
Doğrudur Samet.
5 derecelik fark var bahsedilen seneler arasında. Tabi biz ortalamalar üzerinden bakacağız. İstanbul'un Aralık ayı ortalaması 8.3c 2001'de ortalamanın 3.2c derece altında 2017'de ortalamanın 2.9c üzerinde
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Ve daha soğuk ve yağışlı günler bizi bekliyor sürprizlere çok açık
gfs gece güncellemesi 6-192 saat arası ![]()
192 saatten sonra kutup hareketleri inşallah gerçek olmaz yanlış yere iniyor sonu hayır olsun
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Konuyu Okuyanlar: |
| 29 Ziyaretçi |

İnşallah şansımız tutar.