Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan bey bize yine hüzün görünüyor.. bıktık bu sene bu durumdan ama yine iyi ihtimalle kırıntılardan kar yağışı alacağız gibi görünüyor. Ecmwf gfs ukmo gem hepsi avrupaya veriyor. Bıktık ama yapacakta bir şey yok. Allahtan ümit kesilmez.

Dediğim gibi K. Atlantik'teki inatçı yüksek basınçlar nedeniyle sistemi Avrupa kapıyor. Stratosfer ısınması ve PV parçalanmasıyla oradaki AB alanları kayboldu, mantıklı bir sonuçtu bu. Bizse oradan doğuya hareket edebilecek soğumaları kovalamalıyız, yani Balkanlar üzerinden gelecek pörsümüş soğumaları... Bu da Mart ayını bulabilir kanaatindeyim.

Bu kadar yaklaşmışken buda mı gol değil? Gerçi daha 1 hafta var çok sular akar..Serkan hocanın dediğine gelebilir modeller

Arkadaşlar,
Analizden hiç anlamam.Terimlere de hiç hakim değilimdir.Ama senelerdir bu haritalar karşısında yapılan yorumları okurum ve tüm bu işten pek anlamayanlar gibi sadece sonuç ararım kendim için.Yanlız söylemem gereken daha doğrusu bu yıllar içinde bu örümcek ağı misali çizgilerden öğrendiğim bir şey varsa o da hafta sonu özellikle pazar günkü haritalarda (hemen hemen hepsinde) hep saçma sapan veriler çıktığı ve bunun pazartesi günleri değiştiğine defalarca kez şahit oldum.Kusuruma bakmayın ben meteoroloji ile ilgili terimelr içeren süslü kelimelerden anlamam ..Sadece pazar günkü haritaları ya da verileri kaale almayın derim.Sabırlı olalım, koca kış kar yağsın diye bekledik durduk.1 gün daha beklesek bir şey kaybetmeyiz.Moralinizi yüksek tutunuz.O örümcek ağı misali çizgiler daha çoook değişir hedef güne gelene kadar.Smile

İnşallah öğlen ve akşam güncellemeleri bizim için olumlu çıkar. Bu sistem kaybedilirse çok kötü olur.

Serkan abi önceki mesajlarından birinde bu sefer de gelmezse kapatıp gidelim demişsin şaka değil mi? Daha çok kış görecek bu forum allahın izniyle

Serkan bey merhaba
Bilmediğimden soruyorum; modellerin şuan ki göstermiş olduğu şekliyle sistemin gelmesi durumunda yine de kar yapacak bir sistem alabilecek miyiz? Bu kadar büyül soğuk çekirdek elbet bizi de etkiler diye tahmin ediyorum
Teşekkürler şimdiden

(Son Düzenleme: 02-18-2018, 01:14 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-18-2018, 12:43 PM)snowfall Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi önceki mesajlarından birinde bu sefer de gelmezse kapatıp gidelim demişsin şaka değil mi? Daha çok kış görecek bu forum allahın izniyle

Güzel kardeşm biz niye böyle bir alternatif yola başvurduk. Bizden isteneni yaptık böyle bir platform oluşturduk.
Önümüzdeki kış sezonu için daha profesyonel bir ortam oluşturacağım.her gün sitenin yedeğini alıyorum mesela.
Emekli olacak olsam bunu yaparmıyım? Smile

Yalnız bazı arkadaşlar var bizden ayrı yürüyen, teessürle teessüf ediyorum kendilerine thumbsup

(02-18-2018, 12:53 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey merhaba
Bilmediğimden soruyorum; modellerin şuan ki göstermiş olduğu şekliyle sistemin gelmesi durumunda yine de kar yapacak bir sistem alabilecek miyiz? Bu kadar büyül soğuk çekirdek elbet bizi de etkiler diye tahmin ediyorum
Teşekkürler şimdiden
Merhaba Burak bey,
Sistemin henüz gerçeğe en yakın halini göremedik.bunun için bu gece ve özellikle ilk iş gününü görmemiz lazım.
Hafta sonunda girilemeyen bir çok veri var çünkü.
En objektif yorumu yapacaksak bugünü falan atmalıyız..

serkan hocam bu sistem soğukalar marmaranın tam üstüne düşecek demiştin. Bu yöndeki tahminin devam ediyor mu hala ?

Az bir doğulasa iş tamam takipe devam

Konuyu Okuyanlar:
41 Ziyaretçi