Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan bey ;Aralik ayında 10 hpa da stratosferde bir ısınma var, bu durumun bize etkileri ne olur.Şimdiden bir şey söyleye bilirmisiniz?
  Beğenenler:
  • AZOR, Dolunay, ersel candan, mehmet karsever, snowserkan

(11-24-2018, 11:44 PM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Model bazında sistemi ilk gören GEMdir ardından ECMWF gördü. En son fırıldak GFS gördü. Bu sistemin kaybedeni GFStir bence.

Bir dakika ya sistemi ilk gören snowserkan değilmiydi? Smile diyecektim ki  Şahin bey modeller arasındaki yarışı söylüyormuş.

Sanki bu sistemi ilk olarak JMA Modeli gördü gibi geliyor bana öyle hatırlıyorum.
  Beğenenler:
  • ersel candan, KardanadamEmin, Mturi, snowlover1907

Ben bu üç modele bakıyorum. JMAya bakmadım Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan

(11-25-2018, 12:05 AM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey ;Aralik ayında 10 hpa da stratosferde bir ısınma var, bu durumun bize etkileri ne olur.Şimdiden bir şey söyleye bilirmisiniz?

Evet Özgür bey ısınma var.

Tropopoz'dan kaçaklar olacak daha üst seviyeye, ancak bu ısınma stratosfer girdabında herhangi bir bölünmeye sebep olmayacak.
Biraz sendeleyecek fakat tekrar toparlanacak.

İşte bu esnada güneye kaçma yapacak ancak nereye etki edecek bunu bir kaç gün sonra anlayacağız.

Asıl bölünme Aralık sonu veya Ocak başında olacak gibi duruyor.
Çok sıkı takip ediyorum zaman zaman bilgilendireceğim sizleri.

(11-25-2018, 12:19 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu üç modele bakıyorum. JMAya bakmadım Smile

Ara sıra bakın bu çekik gözlü modele. Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, sahinok

Önümüzdeki sistem çok daha etkili olabilirdi aslında. Fakat soğuğu güneye çeken Yüksek basınç çok güçlü bir yapıda değil.
Üstelik ilk safhada oluşan tepki alçağı REX Blocking yapıyor. 

Yükseğin altında yani yüksek kuzeyde ve onun altında Alçak basınç var.
bundan dolayı soğuklar güneye tam randımanlı inemiyor kuzeyde asılı kalıyor.

resim

Serkan Bey, İstanbul ilk etkili sistemini tutan karını ne zaman alır, ne kadar etkili olur sizce?
  Beğenenler:
  • snowserkan

(11-25-2018, 12:52 AM)snowlover1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey, İstanbul ilk etkili sistemini tutan karını ne zaman alır, ne kadar etkili olur sizce?

Aralık ortalarını bulmamız lazım.
Aralık 20 si ve sonrasında bu çok mümkün.
Aslında şartlar oluşmuş olsaydı bu sistemde de alabilirdi

Gfs gece güncellemesi farklı gidiyor. Daha iyi birşeyler verecek. Ana soğuk kütleden top kopabilir.

(Son Düzenleme: 11-25-2018, 01:14 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-25-2018, 01:04 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfs gece güncellemesi farklı gidiyor. Daha iyi birşeyler verecek. Ana soğuk kütleden top kopabilir.

Yüksek iki Alçağın arasında sıkışıyor göz açtırmıyorlar yükseğe.
Peş peşe yumruk yiyor arada, yinede iyi dayanıyor. Smile

resim

Konuyu Okuyanlar:
69 Ziyaretçi