Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ülkemizle ilgili meteorolojik makaleleri incelerken bu araştırmaya takıldım 

Önümüzdeki süreçte yani 2070-2100 yıllarına kadarki iklim similayonları araştırmalarında ülkemizdeki bazı havzaların ani yükselişle mevsimsel geçiş aylarında  +7 derece ortalama üstüne çıkacağı ve 2 aylık uzun sıcak hava dalgalarının olacağı öngörülmektedir.

Tek olumlu yanı ise Karadeniz hattında yağışların artacağı hatta İstanbul'da iki katına ulaşacağı  araştırılmış.

Araştırma @fuldenbatibeniz
resim

(Son Düzenleme: 04-07-2026, 12:46 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(04-06-2026, 08:41 PM)bulcelik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu iyi oldu. Yağışlar güzel olsun. Zamanında TRT spikeri " Donsuz günler dilerim." demiştiSmile Birden aklıma geldi. Klasik bir televizyon gafı..

resim

Ersin İmer'di bu cümleleri kuran. ALLAH Rahmet eylesin. 2003 yılında vefat etti kendisi.

Don olayının yaşanmayacağını ifade etmek isterken ''HEPİNİZE DONSUZ GECELER DİLERİM'' deyiverdi. Smile Smile

O bu cümleleri kurarken kendisini seyrediyordum ve o ana birebir şahit oldum.Smile

Bu gafı ona Hava durumu sunuculuğundan, Hafta sonlarında ''İşitme engelliler için haberler'' sunmasına neden oldu.

ALLAH Rahmet etsin kendisine..

(Son Düzenleme: 04-07-2026, 12:52 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Mevsimlik tahminler Baskın bir afrika görmüyor.
Aksine Doğu batı yönlü İskandinav yükseğini görüyor.

Bu yaz sık sık yağışların olacağını geçmiş yıllarda ki yaz aylarına çok benzemeyen bir yaz yaşanacak gibi.

Özellikle  Temmuz ortasından sonra ve Ağustos ayı ortalamaların oldukça üzerinde yağış öngörülüyor.

Aşağıda Ağustos - Ekim arası yağış anomalisi verisi mevcut.

İlerleyen zamanlarda yaz aylarına ilişkin beklentileri paylaşacağız.

resim

3 gün önce Nisan sonlarını işaret etmiştim  saskin
resim
  Beğenenler:
  • bulcelik, kral, Mustafa Torun 0834, Snowsedat, snowserkan

(04-07-2026, 12:41 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(04-06-2026, 08:41 PM)bulcelik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu iyi oldu. Yağışlar güzel olsun. Zamanında TRT spikeri " Donsuz günler dilerim." demiştiSmile Birden aklıma geldi. Klasik bir televizyon gafı..

resim

Ersin İmer'di bu cümleleri kuran. ALLAH Rahmet eylesin. 2003 yılında vefat etti kendisi.

Don olayının yaşanmayacağını ifade etmek isterken ''HEPİNİZE DONSUZ GECELER DİLERİM'' deyiverdi. Smile Smile

O bu cümleleri kurarken kendisini seyrediyordum ve o ana birebir şahit oldum.Smile

Bu gafı ona Hava durumu sunuculuğundan, Hafta sonlarında ''İşitme engelliler için haberler'' sunmasına neden oldu.

ALLAH Rahmet etsin kendisine..

Allah rahmet eylesin.. Güzel bir tebessumle anıyoruz. Zaman değişti. Şimdi olsa belki terfi ederdi.
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

(Son Düzenleme: 04-08-2026, 01:23 PM, Düzenleyen: kral.)

https://www.wxcharts.com/?dataset=ecmwf_...&lon=-0.25
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, snowserkan

Yeni yine yeniden; Kartepe den an itibarı ile KAR yağışı canlı; seç seyret durumu :

https://share.google/wRledBTVrkG9sYYNw
AdakaR

Benim memleketim olmadan olurmu kar yağışı başlamış bile
https://www.agli.bel.tr/canli.php

Nisan sonu sistemi yükleniyor 
resim

Bugün saat 13 itibariyle bölgemde hava sıcaklığı 9 derece iken karla karışık yağmur geçişi yaşandı bunu sağlayan şartlar İstanbul çevresindeki 1000-500 hpa katmanındaki soğuklardan kaynaklandı

resim

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, pcz2013, zerensefa, 43 Ziyaretçi