Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Mart 15 sonra gelebilecek soğuk hava bati adına çok kötü olur zira meyve ağaçları ciceklendi ekinler filiz attı.
Don vurursa çiftçi ve dolaysiyla millet buyuk zarar görür.
Şubat ayında zatenn agaclar tomucuga durmuştu şubat sonu çiçeğe döndü
Kis kis gibi olmadığından yıllardır erken bahar yaşıyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, snowserkan

(Son Düzenleme: 03-05-2026, 08:12 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(03-05-2026, 07:39 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öyle demeydin iyiydi be @snowserkan abi, bende 14,17 sistemi için ümitliydim şimdi sen olumsuz konuşunca benimde keyifler kaçtı Sad seninde dediğin gibi bu sene birşeyler hep terse gitti bu Mart ayını iyi geçiririz ümidi vardı ordada savaşın etkileri devreye girdi diye düşünüyorum, böyle bir ihtimal var mı sence önce onu sorayım ve hadi kışı Karı göremedik fakat yine Savaş ile birlikte yağışta kesildi bu bir tesadüfmü yoksa yine aynı etkenden ötürü Kış bittimi ne düşinüyorsun bu konuda inan çok merak ediyorum beni ve Forumu şu engin bilginle aydınlatırsan seviniriz.

Hasan kardeşim KIŞ Bitti demiyorum kimsede bitti diyemez.
Ancak Büyük resme bakmamız gerekiyor. AZOR Ve İzlanda üzerinden kıtaya sokulan basınç alanları neye göre güçleniyor veya zayıflıyor.
Tabiki Okyanusların sıcaklıklarına bakacağız.

Sıcak bir atlantik var ise YB ALanı burada nasıl güçlenecek? Hele birde kuzeyden devamlı soğuk kaçakları AZOR YB alanının olması gereken yere hareket ederse sıcak deniz soğuk hava tepkisi neticesinde orada devamlı AB döngüsünü tetikliyor bu sene hep böyle oldu.

Sence AMERİKA Aylık hava tahminini değerlendirmeden savaşa girmiş olabilir mi?
Çetin kış şartları, fırtınalar veya kuvvetli yağmurların olacağı bir dönemde AMERİKA Savaşa girer mi?

Hepsi değerlendirildi ve şartların uygunluğu neticesinde SAVAŞA START Verdiler ŞEREFSİZLER.

(Son Düzenleme: 03-05-2026, 08:39 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(03-05-2026, 08:07 PM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mart 15 sonra gelebilecek soğuk hava bati adına çok kötü olur zira meyve ağaçları ciceklendi ekinler filiz attı.
Don vurursa çiftçi ve dolaysiyla millet buyuk zarar görür.
Şubat ayında zatenn agaclar tomucuga durmuştu şubat sonu çiçeğe döndü
Kis kis gibi olmadığından yıllardır erken bahar yaşıyor.

Geç kış koşulları ihtimali var.
Ancak çok etkili bir süreç olmaz.
Batı rüzgarları etkin ve terse döneceğide yok gibi.

Vur kaç sistemleri.

Bu arada Sis olayını sever misin.?

Eskiden Ekim ayında sabahları Sis pus çok olurdu çayır çimen bembeyaz kırağı olurdu.
Ben sisi Ekim'de Kasım'da severim.

Kış mevsimine ışık tutar Sis. Smile

Arkadaşlar.. Hayırlı akşamlar olsun..GFS akşam güncellemesinde sistemi birkaç gün ötelemişsede bunu önümüzdeki güncellemelerde yine erkene çekebilir..KIŞ BİTMEDİ..Serkan KARdeşiminde bu tezime katıldığını okudum ve memnun oldum..Evet anlaşılacağı üzere KIŞ sürüyor ve sürecek..Benim Nisan sonuna kadar heran herşey olabilir tezimde bir değişiklik yok..Takibe devam..

resim

resim

resim

resim

17 -21 Mart arasında diyagram lar aşağı yönde demekki meşhur koca karı soğukları geliyor
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 03-05-2026, 10:10 PM, Düzenleyen: REALSHADOW.)

@KardanadamEmin dostum Nisan sonu çok çok iyimser bir beklenti bence... Biz mart ayında kar görelim yeterli benim için. Kar anlamında bu kadar kısır geçen bir senede bari sahiller bir kereliğine gülsün be dostum
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Eray, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(03-05-2026, 10:09 PM)REALSHADOW Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @KardanadamEmin dostum Nisan sonu çok çok iyimser bir beklenti bence... Biz mart ayında kar görelim yeterli benim için. Kar anlamında bu kadar kısır geçen bir senede bari sahiller bir kereliğine gülsün be dostum

Ümit dostum, hayırlı akşamlar olsun.. Değerli KARdeşim..Martın henüz 5 inci gününü yeni bitireceğiz..Martın bitimine tamı tamına 26 gün var..Günde kırk takla atan modeller bizleri oldukça şaşırtsada yinede bu 26 günlük zaman zarfında günde veriler günde nerdeyse 3 kez güncelleme yapılıyorken ,neler olabileceğini kestirmek ve KAR yağmaz diye umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğini düşünenlenlerdenim..Tabiiki bu sadece benim kendi özbeöz şahsi fikrim ve düşüncelerimdir ve sadece beni bağlar..Herkes buna katılacak diye birşey yok..Hepimiz adı üstünde tahminler geliştiriyoruz,hepimiz aynı tahmini yapmak durumunda olamayız..Farklılıklar zenginliğimizdir ve bu forumun demokratik serbestlik ortamındaki güzellikleridir..Nisan ayına gelirsek bu tezler bende yeni bir şey değil, yıllardır böyle düşünüyorum.. Smile thumbsup

Mart 21 de şöyle bir model gerçekleşse kötümü olur?

resim

Bundan sonraki yıllarda İstanbul'da kar yağışlı kışlar yaşayabilmek için yaz mevsiminin aşırı sıcak olmaması gerekiyor. Aşırı sıcak yazlar denizlerin ve bizi bu kış üzen Atlas Okyanusu'nun çok ısınması demek. Isınma demek de tecrübe ettiğimiz üzere İstanbul özelinde ılıman kışlar demek. Bu yaz mevsim normallerinde bir yaz geçirmeliyiz. Mart'ın kalan kısmı için de en iyi yapılacak şey kar yağmayacak psikolojisinde olup gelecek olası sürprizleri beklemek. Diğer türlü maalesef beklemekten yorulduk. Kışın kalanında inşallah nasipte katır kutur kar ezerek yürümek vardır.

@KardanadamEmin dostum kesinlikle katılıyorum ..Sizler gördüğünüzü yorumluyorsunuz . Onda zaten şüphe yok.. Benim derdim kısmetsizliğmiz ile ilgili.. Kaç kere direkten döndük.. La Nina bizim için kabus Amerika için elmas değerinde oldu bu sene.
Bu sıcak ve tatlı su akıntılarında okyanus kıyıları için mini buzul çağı varsayımı var . ama bu bizi pek kapsamıyor.. Olay bize kuraklık olarak yansıyor malesef. Ki bunun sinyallerini de net şekilde görüyoruz. Şehrim insanı halen olacakların farkında değil. çok çok üzücü
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

Konuyu Okuyanlar:
hacimuratt, 67 Ziyaretçi