| |
Genel eğilim belli oldu.
İlk sistem -5 civarı bir soğuma ile gelecek gibi. Bu şartlarda İstanbul 5-7 derecelerde salınır. 2.sistem ise 7-8 Aralık tarihine göz kırpıyor.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Bir gariplik var, henüz çözemedim...Veriler genelde aysonu ve Aralık ayının ilk günlerine yeşil ışık yakarken, birşeyler var yinede ters giden..Sıcaklıklar İstanbul için kıyılarına KAR seviyelerinde görünmüyor....birşey var....Gerçi bizler hassas duygularımız ve geçen seneden açlığına düştüğümüz KARsızlık sebebiyle Kasım ayından çok fazla şeyler istiyoruz gibi sanki....Sanıyoruzki Şubat ortasındayız, daha duralım , sanıyorum heyecanımıza fazla yenik düşüyor gibiyiz...Hoş modellerde beklenenden fazla soğuma gösteriyorsada aslında onlardan kaynaklanan bir beklenti sözkonusu oluyor. Olaylara biraz daha temkinli yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta burası İstanbul ve buraya KAR tahmini yapmak, atarabası hızıyla, son model woswosu geçmeye çalışmak gibi birşey....Neyse umutsuz olmakda doğru değil, bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak bekleyip görelim...Ya meşaleleri yakacağız, yada hayallerimizi....( Gelin ata binmiş, ya nasip demişler...
) http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/pr..._small.gif http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/pr...o.fcst.gif http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/pr...o.fcst.gif
(11-23-2018, 03:01 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Genel eğilim belli oldu. Serkan bey bu durumda 1-4 aralik marmarada sistem beklentisinin kar dan ziyade soguk ve yagis olarak dusunebilir miyiz, ya da bu sistem beklentisinin 7-8 aralik tarihini kaydigini ongorebilir miyiz? Sonhanar icin guzel bir sistem olacak yagis soguk ve kuzeyli ruzgar olacak gorunuyor
(11-23-2018, 04:42 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(11-23-2018, 03:01 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Genel eğilim belli oldu. Şu an dışarıdayım verilere bakamıyorum. Yalnız Emin dostumun paylaştığı ao nao ve Mjo ya baktım tekrar negatife iniyorlar bu pek iyi değil. Akşam detaylıca bakıp değerlendiririz
Bizimki kar özleminden sadece bir kış başı rüyasıydı kar mar yok maalesef...
(11-23-2018, 07:47 PM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizimki kar özleminden sadece bir kış başı rüyasıydı kar mar yok maalesef... İlk salinim kar sinirinda İkinci salınım (Aralık ayı başında gelecek olan) onu takip edeceğiz. Bu gece detaylı bakar yorumumuzu yaparız. Bu kış uykusuz gecelerimiz çokça olacak. Bazen cam basında bazen dışarda
Geçen seneki gibi yine bu sistemler bize gelmeycekmi ??? tam guzel geldi geliyor derken yine bizi pas geçiyor
Emin beyin Sibirya Ekspresi bize ugramayacak heralde ???
(11-23-2018, 07:59 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Geçen seneki gibi yine bu sistemler bize gelmeycekmi ??? tam guzel geldi geliyor derken yine bizi pas geçiyor Sibirya Ekspresi yola çıkmak için ufak bir teknik arıza sebebiyle şimdilik bakıma alındı. Onarımdan sonra geliyor, az sabırlı olalım, daha henüz durumlar tam net değil, takipediyoruz. GFS yi baz alarak tahmin yapmayacağım.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| snow41, 14 Ziyaretçi |

)