Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-13-2026, 10:55 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Artık MART' tanda bahsedilmeye başladıysak, o ayın anlam ve önemini gösteren modellerde benden gelsin..Eeee atalarımız ne demiş? MART KAPIDAN BAKTIRIR, KAZMA, KÜREK YAKTIRIR...Bu sene MART Kapıdan değil, bacadan baktıracak, Kazma, kürek değil,yanında halı, koltuk, sehpa vb..Ne bulunursa yakılacak .Ahanda ilk modeller.. Big Grin Smile thumbsup
resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-13-2026, 11:25 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

(02-02-2026, 03:33 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çevrimiçi тaяaηтυℓa
   Usta Yorumcu

#49,413
01-28-2026, 09:21 PM

9 10 gibi ufak bir soğuk hava var bakalım nereye evrilecek. Geçen bahsettiğim minnak sistem modellerde gözüktü hem ecm hem gfs de bakalım nolcak.

Evet beklenen özlenen sistem için uzun bir aradan sonra ciddi emareler belirmeye başladı Şubat son 10 gün için Loading. 22 23 şubat gibi ciddi bir sistemin doğuşu söz konusu olacak gibi inşallah. Daha vakit çok var ancak şimdi işaret fişeği atıldı bakalım neler olacak hep birlikte göreceğiz takipte kalın tarantula örümceğini. Bu sistemi takipteyim değişim olursa buradan sizlere haber vermeye çalışacam fırsat buldukça şimdilik bu kadar.

Merhabalar dostlar günler öncesinden ifade ettiğim sistem 1 2 gün ileri geri oynama olabilir demiştim malumunuz. 3 hafta öncesinden bu sistemi sizlere müjdeledim şimdi de bahsetmiş olduğum tarihlerde birkaç gün ileri geri (modellerde bile oynama oluyor malumunuz) güzel bir soğuk ve karlı hava yola çıktı geliyor. Bu saatten sonra Düzcede öyle ya da böyle kar göreceğim inşallahu teala. İstanbul için umarım güçlenir. Aifs modeli sonlarda 87 yi bile gömecek bir sistem öngörmüş ancak bu haliyle gelmesi çok zor. Bu arada Gcgfs modelini pek kimse bilmiyor ama ona da bakarsanız wetterzentralede sağlam blokaj vermiş. Ecmwf de mutabakata vardı sonuçta sistem cepte ama gücü değişken diyagramlar kafa karışık. Ao nao sağolsun beni yanıltmayacak günler öncesinden bu sistemi modellerden önce kadraja soktu. Şimdi bekleme zamanı. Tarantula örümceği tarih verdi mi evel Allahın izniyle o sistem ama öyle ama böyle gelir. Hayırlı olsun. Şubat son hafta hareketli geçecek yağışlar da gayet güzel kuraklık bu yıl için sorun olmaktan çıkacak Ege ve Akdeniz Güneydoğu gayet güzel yağış aldı şelaleler ortaya çıktı kuruyan dereler taştı. Ayrıca yağışlar devam durmak yok hadi hayırlı işler bol güneşler pardon karlar yağmurlar.

Bu sitede Azor denen bir yüksek basınç var nihayet tarantula örümceğinin ısrarlı çıkışlarına dayanamadı en sonunda çıkması gereken yere doğru yola çıkmaya başladı. Ramazanı Azor İskandinavyada geçirecekmiş orada günler daha kısa oluyor oruç da daha kısa oluyor o yüzden sahur iftar orada yapacak. Azor Ramazan pidesi olup bize doğru gelmeyecek oralarda kalacakmış bizde pidelere bu yıl çok zam oldu diye oralarda pide olacak inşallah.

Yuh bu ne? Ayı oğlu AYIFS

resim

AiGFS 'den yürek hoplatan, zıplatan modeller geldi..Bu modelleri göreceğimizi herkesin bu KIŞ tan umudunu tam kestiği medyada ve hava sitelerinde maalesef KIŞ bitti haberlerini verdikleri, geçtiğimiz 10 gün önceki günlerde ısrarla söz ediyordum, kimseler bu uyarılarımı pek dikkate almadığınıda gözlemledim.. Modeller bile yeri geldiğinde günde 40 takla atarken koskoca Şubat ve Mart ayının yapabileceği sürprizleri hiç hesaba katmadan KIŞ ı bitti gözüyle bakmanın hata olacağını umarım anlamışlardır.. thumbsup Mart'tan sonra KIŞ bitermi? Hayır sırada birde sürprizlere açık bir Nisan ayı var..Neyse nasıl olsa bu tezlerimi yaşıyacağımız yaklaşık 2,5 aylık bir süre varken herkes KAR olayı için endişe etmesin.. thumbsup   https://images.meteociel.fr/im/22/21105/animxws8.gif
  Beğenenler:
  • adakar, BABA, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, kral, Mustafa Torun 0834

Emin Bey Nisan 15 gelmeden kışı bitirmem bunun örneği geçen senedir o yüzden hiçbir şey gözükmese de gözükse de her zaman devam Smile
  Beğenenler:
  • BABA, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(02-14-2026, 12:13 AM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin Bey Nisan 15 gelmeden kışı bitirmem bunun örneği geçen senedir o yüzden hiçbir şey gözükmese de gözükse de her zaman devam Smile

Kral KARdeşim..Sende bizdensin, bunu hissediyordum..Şimdi bu sözlerinden sonra tescillemiş oldum.. Smile thumbsup thumbsup thumbsup

(Son Düzenleme: 02-14-2026, 02:17 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs gece güncellemesi 
Müthiş blokaj yaptı kuzeyden ayrılırken biraz daha kuvvetli soğuk koparabilirse kayda değer kar alırız
resim

resim

192 saat sonrası
resim

Yağış toplamları müthiş 

resimresim

(Son Düzenleme: 02-14-2026, 09:12 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Şubat son hafta tahminlerimiz doğrultusunda hareket ediyor model sonu efsane geldi ates
Ecmf sabah güncellemesi 
resim

Selamünaleyküm hayırlı sabahlar Vay be Uzun sürelerdir beklediğim, ay ortasından sonraki patternin değişmesi ve efsane potansiyeli taşıyan sistemlerin gelebileceğini söyledim hep söyledim ama bu kadar da güzelleşeceğini inanın ben de tahmin etmemiştim.. Beklediğimdenin üstünde güzel gelişmeler var.. geçmişteki günlerde ısınan havayı görüp Şubat'ı, hatta KIŞ ı bitirenler bunları görünce neler düşünüyorlardır bilemiyorum...Eeee sabırlı olmak, özveriyle havayı takip etmek böyle güzel sonuçlar verebiliyor..Modeller bozduğunda hemen kış bitirme havalarına girenler şimdi beni ufakdan anlıyorlardır diye düşünüyorum..Bakın sabah ECMWF ne vermiş..Dahada güzel gelişmelerde olabilir..Siz bizi izlemeye devam edin üzülmezsiniz..

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-14-2026, 11:21 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar.. ECMWF'DEN GOL SHOW GELDİ.. ANLATMAYA GEREK YOK GÖRÜYORSUNUZ.. Big Grin Smile  thumbsup Çok yakında geçmişteki günlerdeki sessizlik sitedeki sakinlik, dinginlik ve birazda Huzursuzluklar kesinlikle yerini fırtınalara bırakacak.. Hareketlilikler yükselecek, neşe son haddine gelecek keyifler keka güzel bir Şubat sonu yaşayacağız..(ALLAH'IN İZNİYLE) Tahminlerimiz boş  çıkmayacak...ÇOK YAKINDA MEDYADA VE BASINDA BU HABERLERİ GÖRECEKSİNİZ.. Ayortasından sonra aysonuna kadar patternin değişeceğini ve bu sıkıntılı havaların yerini kuvvetli soğuklar ve KAR yağışlarına bırakacağına dair sıksık yapmakda olduğum tahminlerde emeklerimin karşılığını alacağımı görmekden dolayı ALLAH 'a bin şükürler olsun.ALLAH,tan UMUT KESİLMEZ diye boşuna söylenmiyor.. thumbsup ates Ski
resim

resim

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
snowserkan, 33 Ziyaretçi