Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-25-2025, 09:49 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Evvveetttt. YILBAŞI SİSTEMİ YOLDA ECMWF...31 ARALIK İSTİKRARLI GİDİŞE DEVAM DİYOR .. ANLATMAYA GEREK YOK GÖRÜYORSUNUZ ECMWF kutupları üzerimize indiriyor modelde gördüğünüz üzere sistemin girişi var çıkışını ne zaman olacağı belli değil bana bunlarla gelsinler işte sabrın sonu dedikleri
resim

resim

(Son Düzenleme: 12-25-2025, 09:41 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Sabrın sonu selamet dedikleri işte bu modellere göre dönmüyoruz biz sadece pozitif ve gerçek olması gerekenleri takip ediyoruz model bozdu kaybol model çıktıktan sonra tekrar ortaya çık Bizde bu yok En azından ben de böyle bir şey yok bunu anlamayanlar anlamıştır herhalde bakın 1 ocak'ta bile kutuplar üzerimizde
resim

resim

Ecmf akşam güncellemesi sonu toplam yağış tahmini
ates ates ates ates ates ates  
resim
Toplam karresim

Gfs kontrol akşam güncellemesi toplam yağış tahmini 
Ecmf daha iyi
resim

Gfs akşam güncellemesi toplam kar tahmini 
resim

@AZOR yanlışsam düzelt bunlara DEK ler dahil değil
  Beğenenler:
  • adakar, Barbegazi, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

(12-25-2025, 09:51 PM)realshadow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @AZOR yanlışsam düzelt bunlara DEK ler dahil değil

1200km dek bandı dahil değil tabi son 2 güne kadar basınç dizilimleri çok büyük kelek atmazlarsa

(Son Düzenleme: 12-25-2025, 10:12 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

HABERLERE GELMEYE BAŞLIYOR.. thumbsup Hadi hayırlısı diyelim..
resim

resim

resim

Yağışlara çok ihtiyacımız var. Soğuk sistemler silsile şeklinde gelsin hiç kesilmesin. %17 baraj doluluğundan acilen yukarı seviyelere doğru toparlamamız lazım. Aylardır ülkece çok az yağış aldık artık sıra bizde. Kar , yağmur ne varsa hepsi gelsin ama daha çok kar gelsin tabi.

(Son Düzenleme: 12-25-2025, 11:07 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Şu  diyagrama bakıyorsunuz neler görüyorsunuz değil mi? İşte benim hayalimde kurduğum aynen böyle bir diyagram ve bu akşam sahneye geldi şimdi Hadi hayırlı olsun diyebiliriz fırından yeni çıktı taze taze.. bu diyagram o kadar çok şeyler söylüyor ki çerçeveletmek lazım.. thumbsup  ates Tongue
resim

Şimdi durup bakıyorum sistemler biraz bozunca kafasını kumdan kaldırıp yorum yapanlar veriler duzeldiginde nedense ortadan yok oluyorlar bu sadece bizde değil hemen hemen her sitede olan bir durum bu, merak ettiğim konu şu acaba bu durumdan nasıl bir zevk alıyorlar onu merak ediyorum.

Konuyu Okuyanlar:
Akın, 54 Ziyaretçi