Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-18-2025, 07:26 AM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

Herkese hayırlı sabahlar, evet yaşayacağımız sistem başlangıcında bize aralıksız tam 1 hafta Kar vadediyordu benim beklentim bu yönde değişmesi ve bize biz efsane yasatmasıydı şimdilik bunu yakalayamadik ama önünüzde yaşayacağımız 21,22 ve 23 yani pazar Akşamına kadar aralıksız yağacak bir Kar var ben 24 ünde değişeceğini bu kervana katılacağı hala daha bekliyorum, bu gün öğle saatlerinden itibaren yağış öncesinde Karla karışık yağmur sonrasında Kara dönecektir 18,20 Dek yağışı ile beraber aralıklarla yağış alacağımızı tahmin ediyorum boğaz hattı ve ve yine daha önceki sistemde olduğu gibi yüksek kesimler bundan etkilenecektir. Önümüzdeki sistem her güncellemede değişime ve yağışın etkilerinin değişebileceğini bir sistem olacak umarım her güncelleme lehimize olur @snowserkan abinin dediği gibi mini bir 87 yaşamış oluruz. Artık vakit sevgiliyle hasret giderme vakti hepimize bol Kar li günler sevgili dostlar..

Serkan abim iyi forumlar ,

Son değerlendirme ne zaman gelir sizden ?

(Son Düzenleme: 02-18-2025, 09:07 AM, Düzenleyen: Bokers.)

resim ⛄⛄⛄?
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, KMA76, kralsef, SinemSahin, Snowsedat

AKOM son durumu paylaştı

resim

ECMWF sanki sistemi 1 gün daha uzatmış.
                             Sonsuza DEK

sabah ecmf beğendim orta karadenizden sinopun ordan girse dahi işe yarıyor

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Karseven, mehmet karsever, Primavera, SinemSahin

ustalar gece boyunca analizler yapıp bizleri bilgilendirip yoruldular,şimdi dinleniyorlar sonrasında heyecan yeniden başlıyacak takipdeyiz.
  Beğenenler:
  • Karseven, Primavera, SinemSahin, yarim

(Son Düzenleme: 02-18-2025, 11:42 AM, Düzenleyen: 3uZgibi.)

resim Ukmo deniz etkisi yagış istanbulun içinden geçiyor..?

Beğenenler:
  • Burak1980, Kartutgun, KMA76, kuzey1352, Primavera

(Son Düzenleme: 02-18-2025, 11:17 AM, Düzenleyen: kuzey1352.)

Günaydın arkadaşlar,

ECMWF doğruyu buldu sonunda.DEK leri de katarsak yağış çok çok iyi maaşallah.

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum.Yanlışım olursa üstadlar düzeltsin lütfen.

Çarşamba öğleden sonra ya da akşam üzeri karla karışık yağmurla açılışı yapıyoruz.Aralıklarla devam eden bir yağış söz konusu.Perşembe ise sabah 11.00 den sonra saf kar yağışına merhaba diyoruz.Fakat Perşembe günü yağış aralıklı.Cuma sabaha karşı sistemimizin ayak sesleri duyulmaya başlıyor ve Pazar gününü Pazartesi ye bağlayan gece 02.00 ye kadar aralıksız ve birikimin yüksek seviyede olacağı kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülecek.

Rüzgar başlangıçta yıldız-poyraz daha sonra ve yağış anında yıldız-karayel olarak zaman zaman 30-40 km/h olacak.

Sıcaklık ise bugünden itibaren kademeli olarak düşerek yağışın kuvvetli olduğu periyotta(Cuma-Cumartesi-Pazar) en düşük -3 en yüksek de 1 derece olacak(Umarım gündüz de eksi değerler de oluruz).

Birikim konusu beni aşıyor ama yine de yazayım kıyılar 20 cm,özellikle Avrupa yakasının Kuzey ve Kuzey batı kesimleri 50 cm.İç kesimler 35-40 cm.(her iki yaka)

NOT:Üstadlardan eksik ve yanlış gördükleri noktaları düzeltmelerini ve eklemelerini özellikle birikim konusunda değerleri arttırmalarını rica ederimSmile

Konuyu Okuyanlar:
aoy, Barbegazi, KardanadamEmin, Özgür, SnowSD, Yıldızı, 34 Ziyaretçi