Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-14-2025, 11:05 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-14-2025, 09:56 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ECMWF güncellemesi beklenen sistem için olumlu seyrini devam ettiriyor.. Zaten bu saatten sonra olumsuz bir evrilme olmaz..Bizler artık yaşanacaklar ve hazırlıklarımıza odaklanmalıyız..Bu sistem geçirdiğimiz birkaç KARsız yılın tam karşılığı olacak.. İstanbul gibi bu büyük metropolde insanlar bayağı sıkıntılı günler yaşıyacaklar..Çocuklar ve biz iş KAR meselesi olunca çocuklardan daha çocuk olanlar için mutlak değerlendirilmesi gereken günleri anbean en iyi şekilde geçirmenin hesaplarını yapmalıyız..Zaten büyük bir ihtimalle KAR tatilleri uzun bir sürece gireceğiz..Medya ve Basın hemen hemen her gün bu konuyu konuşacaklar ve tarih bu günlere tanıklık edecektir..Bu sistem bundan sonra uzun yıllar hafızalardan silnmeyecek ve tarihde yerini alacaktır..Herkes çok iyi değerlendirsin bu yaşayacakları.Herzaman kolay gelmiyor böyle güçlü sistemler.. Kıymetini iyi bilmelisiniz.. thumbsup     https://images.meteociel.fr/im/2/25035/animfbc8.gif
Bu çıktıya göre olumlu seyrini devam ettirdiğine Emin misiniz Emin Bey???Gfs deseniz ok derdim de bu çıktıya bakıp da dün ile karşılaştırdığımızda orta ve doğu Karadeniz olarak gözüküyor.Bu arada sistemin geleceğinden şüphem yok öyle ya da böyle gelecek.Sinerjiyi bozmak da asla amacım değil.Sadece bu çıktı özelinde konuşuyorum ve ECMWF NİN bu çıktısı hoşuma gitmedi.Pazartesi orta yolu bulurlar diye düşünüyorum ve Serkan bey in dediği gibi hep beraber doya doya Kar ın tadını çıkarırırz inşallah.Hayırlı Cumalar hepimize.

O çıktıları yaklaşık 20 gündür gece, gündüz takipteyim, kaç kez bozdu, kaç kez düzeltti, yine kısa bir süre sonra düzeltecek..Siz bana katılırsınız, katılmazsınız sizin bileceğiniz birşey..Ben rahatım... thumbsup

Biz yaklaştıkça sistemin girişi gün gün uzaklaşıyor? istanbul kıyılarda kar en erken 19-20 si gibi başlayacak gibi duruyor.Seneler sonra böyle bir sistem ihtimali yakalamışız Bu potansiyel kaçmasın artık…

Bu konulardan anlamayan birisi olarak; olumsuz gibi görünen çıktılar da oluyor ama nerden baksanız 10 çıktıdan 8 i olumlu yönde gibi anlıyorum. Ve bu bence çok güzel bi oran. İnşallah istediğimiz ve beklediğimiz gibi olur.

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 11:22 AM, Düzenleyen: kuzey1352.)

(02-14-2025, 11:13 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-14-2025, 11:05 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-14-2025, 09:56 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ECMWF güncellemesi beklenen sistem için olumlu seyrini devam ettiriyor.. Zaten bu saatten sonra olumsuz bir evrilme olmaz..Bizler artık yaşanacaklar ve hazırlıklarımıza odaklanmalıyız..Bu sistem geçirdiğimiz birkaç KARsız yılın tam karşılığı olacak.. İstanbul gibi bu büyük metropolde insanlar bayağı sıkıntılı günler yaşıyacaklar..Çocuklar ve biz iş KAR meselesi olunca çocuklardan daha çocuk olanlar için mutlak değerlendirilmesi gereken günleri anbean en iyi şekilde geçirmenin hesaplarını yapmalıyız..Zaten büyük bir ihtimalle KAR tatilleri uzun bir sürece gireceğiz..Medya ve Basın hemen hemen her gün bu konuyu konuşacaklar ve tarih bu günlere tanıklık edecektir..Bu sistem bundan sonra uzun yıllar hafızalardan silnmeyecek ve tarihde yerini alacaktır..Herkes çok iyi değerlendirsin bu yaşayacakları.Herzaman kolay gelmiyor böyle güçlü sistemler.. Kıymetini iyi bilmelisiniz.. thumbsup     https://images.meteociel.fr/im/2/25035/animfbc8.gif
Bu çıktıya göre olumlu seyrini devam ettirdiğine Emin misiniz Emin Bey???Gfs deseniz ok derdim de bu çıktıya bakıp da dün ile karşılaştırdığımızda orta ve doğu Karadeniz olarak gözüküyor.Bu arada sistemin geleceğinden şüphem yok öyle ya da böyle gelecek.Sinerjiyi bozmak da asla amacım değil.Sadece bu çıktı özelinde konuşuyorum ve ECMWF NİN bu çıktısı hoşuma gitmedi.Pazartesi orta yolu bulurlar diye düşünüyorum ve Serkan bey in dediği gibi hep beraber doya doya Kar ın tadını çıkarırırz inşallah.Hayırlı Cumalar hepimize.

O çıktıları yaklaşık 20 gündür gece, gündüz takipteyim, kaç kez bozdu, kaç kez düzeltti, yine kısa bir süre sonra düzeltecek..Siz bana katılırsınız, katılmazsınız sizin bileceğiniz birşey..Ben rahatım... thumbsup

Size katılıp katılmama durumumu belirten bir yazı yazmadım.Kaldı ki ben de sistemin geleceğini ve ECMWFnin de orta yolu bulacağını ve Gfs ile uyum sağlayayıp düzelteceğini düşünüyorum.Sadece paylaştığınız çıktı bazında olumlu seyrini devam ettiriyor dediğiniz için fikrimi belirttim.Bu çıktı hoş bir çıktı değil.En geç pazartesi güncellmesinde ECMWF de doğru yolu bulacak inşallah.

resim
Şu sinoptikte istanbul hiçbir kar birikintisi alamadı hiçbir. İnanması güç ama öyle oldu ve şimdiki sisteme aşırı benziyor eco çıktısına göre tüm korkum bundan yoksa kimsenin morali bozulmasın şu an halen sistemimiz en kötü 10 cm veriyor.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Hasan_iSTANBUL, yarim

(02-14-2025, 12:02 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu sinoptikte istanbul hiçbir kar birikintisi alamadı hiçbir. İnanması güç ama öyle oldu ve şimdiki sisteme aşırı benziyor eco çıktısına göre tüm korkum bundan yoksa kimsenin morali bozulmasın şu an halen sistemimiz en kötü 10 cm veriyor.

Aşırı doğru bir noktaya parmak basmışsınız.
  Beğenenler:
  • AZOR, kral

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 12:20 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Bakın, 3 gün sonra pişman olacağınız şeyler yazmayın..

Üzerim hepiniziSmile

(02-14-2025, 12:17 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bakın 3 gün sonra pişman olacağınız şeyler yazmayın..

Üzerim hepiniziSmile

Big Grin Big Grin

@snowserkan hocam bu sistem gelmez ise esas benim küçük çocuk beni çok pişman edecek. ?
O benden bile kar hastası geçen yağan sulu karda gece sabah kadar uyumadı camdan cama kosusuturup durdu.

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 12:39 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Yahudilerin ağlama duvarına dönmüş burası sanki afedersin sistemi ECMWF getirecekmiş gibi yorumlar yazmış bazı arkadaşlar evet bu sabahki çıktı güzel değil tamam da siz diyagramlardaki hamağı görmüyor musunuz elbette iniş çıkışlar olacak daha bir hafta önceden neredeyse ortalama -12 lere dayanmış Siz herhalde 500 hpa da -44 ün ne demek olduğunu anlamamışsınız hala bu aşırı gökgürültülü görüş mesafesinin 0 metrelere indiği yoğun tipi demektir. DEK in atası demektir hala sistem öyle sistem böyle diyenlere diyorum ki bırakın bu işleri DEVLET SU İŞLERİ. Bu sisteme ben MATRUŞKA adını veriyorum kimse sahiplenmesin yoksa bozuşurum özellikle de Emin Amca sakın ama sakın Smile Neden peki MATRUŞKA sistemi yazdım çünkü sistem içinde sistem var da o yüzden daha sistem geldiğinde içinden ne sistemler çıkacak o zaman göreceksiniz DEK geçerim bu sistemler zincirini. Siklon Vorteks orajlı yoğun kar fırtınası ve tipi özellikle ulaşımda aksamalar elektrik kesintileri soğuk hava buz kar don ne ararsan var AŞURE sistemi de diyebilirim içinde yok yok. Buradaki arkadaşlar istediklerini yazsınlar ben arkama yaslandım neler olacağını görecez birlikte inşallah Cuma mübarek gün hürmetine dua edelim. Bu arada Serkan 87 nin kankası geliyor demişti ben de diyorum ki 87 nin abisi ağa babası geliyor Allahın izniyle. Amin bi hürmeti Ta ha ve Yasin.

Konuyu Okuyanlar:
62 Ziyaretçi