Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-21-2025, 01:07 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kış bitti mi?

Kış bitmedi kardeşim.  Daha başlamadı. Başlamadan biten aşklar varda. Onun haricinde Başlamadan biten bir şeyi de ilk defa duyuyorum anlamayan Smile

abi inşallah diyoruz artık Şubat a odaklanacağız.   Abi diğer bir durum biz senin 20 gün önceden 1 ay önceden verdiğin tarihlerin 1-2 gün sapmayla da olsa geldiğini bilen ve bu sebeble burda olan kişilerdeniz. Elbette senin bize ihtiyacın yok bizim sizin gibi önemli tahmincilere ihtiyacımız var .   önceki sayfalarda Ümit beye yapılan yorumlara ve komik ceza yorumlarını görünce üzüldüm ne yazık kı. elbette forumda önemli isimler var ancak adamın verdiği bütün tahminler (Bu sene için )  ne tahmin yaptıysa hemen hemen hepsi geldi . Böyle bir ismin küstürülmesi garip.

Tabiki 10 günden uzun süreli tahmin yapın diyorsun abi de bu gfs son 3 yıldır 10 günden uzun süreli gösterdiği görüntüler heralde %10 u gelmiştir.  Yani zaten forumda sürekli bunu yapan kişiler var ve bu sene hiç biri gerçekleşmedi. Sürekli hayal kırıklığı yaşanması mı gerekli . 

Şimdi bazı abilerde kar almanın zor olduğu zor bir coğrafya olduğu vs vs  belirtmiş.  Yani sıkıntı bu değil ki. Sıkıntı  gfs nin 10-15 gün sonrası için bir görüntüyü süper gösterip  burda ooo geliyor tamam denip 2-3 gün sonra o görüntülerin kaybolması ve herkesin hayal kırıklığına girmesi. 

Ya tam söylemek istediklerimi de anlatamamış olabilirim burda hepimiz kar severiz ancak  Ümit isimli arkadaş bence forumda bu sene en başarılı kişiydi.  Doğruya doğru . Böyle birini küstürüp ceza verilmesi üzücü.

(01-22-2025, 12:29 AM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-21-2025, 01:07 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kış bitti mi?

Kış bitmedi kardeşim.  Daha başlamadı. Başlamadan biten aşklar varda. Onun haricinde Başlamadan biten bir şeyi de ilk defa duyuyorum anlamayan Smile

abi inşallah diyoruz artık Şubat a odaklanacağız.   Abi diğer bir durum biz senin 20 gün önceden 1 ay önceden verdiğin tarihlerin 1-2 gün sapmayla da olsa geldiğini bilen ve bu sebeble burda olan kişilerdeniz. Elbette senin bize ihtiyacın yok bizim sizin gibi önemli tahmincilere ihtiyacımız var .   önceki sayfalarda Ümit beye yapılan yorumlara ve komik ceza yorumlarını görünce üzüldüm ne yazık kı. elbette forumda önemli isimler var ancak adamın verdiği bütün tahminler (Bu sene için )  ne tahmin yaptıysa hemen hemen hepsi geldi . Böyle bir ismin küstürülmesi garip.

Tabiki 10 günden uzun süreli tahmin yapın diyorsun abi de bu gfs son 3 yıldır 10 günden uzun süreli gösterdiği görüntüler heralde %10 u gelmiştir.  Yani zaten forumda sürekli bunu yapan kişiler var ve bu sene hiç biri gerçekleşmedi. Sürekli hayal kırıklığı yaşanması mı gerekli . 

Şimdi bazı abilerde kar almanın zor olduğu zor bir coğrafya olduğu vs vs  belirtmiş.  Yani sıkıntı bu değil ki. Sıkıntı  gfs nin 10-15 gün sonrası için bir görüntüyü süper gösterip  burda ooo geliyor tamam denip 2-3 gün sonra o görüntülerin kaybolması ve herkesin hayal kırıklığına girmesi. 

Ya tam söylemek istediklerimi de anlatamamış olabilirim burda hepimiz kar severiz ancak  Ümit isimli arkadaş bence forumda bu sene en başarılı kişiydi.  Doğruya doğru . Böyle birini küstürüp ceza verilmesi üzücü.

Sevgili dostum .. O arkadaşımızın tahminlerinin doğruluğu ya da yanlışlığı değil sorun olan. Sorun olan o tahmini ile ilgili yazarken bir başkasını iğnelemesi ya da nazire yapması. tahminini yapar çekilirsin. Sen hiç @AZORun tahminini yaptıktan sonra bak Ümit sen böyle diyorsun ben böyle diyorum bakalım kim haklı dediğini gördün mü .Diğer yandan ikimiz de senelerdir buradayız. Maalesef ki kar beklenen günlerdeki şevki ile beklenenin gerçekleşmediği ya da gerçekleşmeyeceği günlerdeki tavrı aynı olmadı.Hani sanki şu mantık çıkıyor ben kar yağmasını değil kar yağMAMAsını tahmin ederim gibi bir yaklaşım var. Nitekim bu durumlar Serkan usta'nın ve Hasan kardeşimin de dikkatini çekmiş ki böyle yapılmasını uygun gördüler. Senin de bildiğin gibi bizler kar delisiyiz. Yapılan tahminlerin tutmaması olması çok düşük yüzdesi olan ihtimallerin gerçekleşmesi ile ilgili. Keşke o güzel kar fırtınalarını biz alsaydık da keyifden 4 köşe olsaydık. Ancak bana göre net olan şey mevsimler 1 er ay kaydı. Yani halihazırda biz daha kışa yeni girdik güncel duruma göre. Allah'ın da izni ile önümüzde bizi mutlu edecek çok güzel günler var. Bize düşen o günler gelsin diye dua etmek.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL

Gfs gece güncellemesi 
resim
  Beğenenler:
  • Alp 1903, Hasan_iSTANBUL, Mustafa Torun 0834

Şubat ilk günleri ufaktan bir soğuk sistem emareleri belirmeye başladı şimdilik aman aman bir şey gözükmüyor ancak vade çok uzun olduğu için sürekli değişecektir. Ancak bu süreç sancılı bir süreç olacak zira bundan önce normalde güzel sistemler gözüktü ancak son anda malum ABD yüzünden bize gelemedi. Dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadık. Bu arada Kasım ortasında gelen sistem ocakta gelseydi tarihe adını altın harflerle yazdırırdı o süreçte düzcede bile 40 cm kar oldu 18 gün kar yerde kaldı Bu zamanda gelse en az 1 metre kar olurdu ancak kar için en önemli parametrenin 500 hpa sıcaklığı olduğunu bir kez daha o sistem ispatlamış oldu. 850 hpa sıcaklığı tırıvırı asıl önemli olan 500 hpadır bunu unutmayalım 850 düşük olsa bile 500 değeri uygunsa kar olur ama 500 değeri uygun değilse 850 hpa da -10 bir işe yaramaz.

Küresel ısınmanın sonuçları bir taraf abd donarken avrupa cografyamiz Rusya mevsimine göre aşırı sıcak ve kurak.
Dünyanın en soğuk yerleşim yeri yakutistan ocak ayı sıcaklik rekorları geldi -9 derece olması gereken -37 derece.

(Son Düzenleme: 01-22-2025, 03:35 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Herkese Merhaba,

Atmosferde Adalet kıyısından köşesinden mutlaka sağlanır.
Geç Kış koşulları zaman zaman Ülkemizde görülmüştür. Ancak öncesinde de tadımlık bir şeylerde olmuştur. Bu sene bu henüz gerçekleşmedi.

GeriLen bir PV MEVCUT. Gerilen Polar girdap devamlı suretle ABD üzerine salınım yapmakta.
Bir Bayrak düşünün Rüzgar nereden eserse Bayrağın uç kısmıda oraya dalgalanır.
Bayrağın her dalgalanışı ve bu dalgalar arasına üst atmosferden soğuk transferi gerçekleşiyor. Dalgalar arasına dolan soğuk ABD üzerine akıyor.
Çünkü gerilen PV nin enerjisini bitirdiği kısım ABD Üzerine oluyor.

Aşağıda ki görsele bakarak yazdıklarımı anlamaya çalışın.

resim

AO Pozitif, NAO Pozitif durum böyle oluncada Arktik salınım güneye inemiyor.
Özellikle NAO salınımının derhal Nötr ve Negatif değerlere inmesi gerekiyor.
NAO Pozitif kaldığı sürece Batılı rüzgarlar hakimiyetini sürdürür. Bundan dolayı AO ve NAO önemli. Bu iki indexi mutlaka takip etmemiz gerekiyor.

resim

resim

Üstte 10 hpa da PV nin hareketini paylaştım ve ABD üzerine devamlı salınım hareketi gözden kaçmıyor. Dolayısıyla Üst üste soğuk atak alıyorlar. 
PV nin bu hareketi benzer bir şekilde aralıksız 1 aydır devam ediyor

Mevcut model güncellemeleri bize bu salınım hareketinin Ocak sonunda son bulacağını gösteriyor.
PV Yönünü doğuya çeviriyor ve buna tepki olarak ta Rusya üzerinden Ülkemizin güneyine bir ısınma gerçekleşiyor.

Üzülerek söylemeliyim ki son mevcut veriler Şubat ayının ilk haftasına kadar Bizim bulunduğumuz enlemlere soğuk salınamayacağını destekliyor.
Ancak değişmeyen tek şey değişimdir. Her an herşey olabilir ve böyle bir gelişmede ben buradayım  herkesten önce veririm coşkuyuates

Aşağıda PV'nin hareketine bakarak değişimi anlamaya çalışın.

Ha birde neden yanılıyoruz. Çünkü hiç bir veri PV NİN BU ŞEKİLDE HAREKET EDECEĞİNİ ÖNGÖRMÜYORDU.
Hatta aksine bu sene tüm kuruluşlar ABD için ılık bir Kış bekliyordu.
Anlık değişimler her zaman  var .

resim

Atmosferin toparlanma süreci devam ediyor Şubat başından itibaren teyakkuzda olacağız

Gfs sabah güncellemesi 
resim

Gfs öğle güncellemesi 
resim

Sevgili dostm @snowserkan hepimizin kafasında aynı sorular var : Biz ne beklemeliyiz, ne zaman beklemeliyiz..
  Beğenenler:
  • Kartutgun, Primavera, snowserkan

Gfs akşam güncellemesi 
İlk hedef sistemi 240 saatin içine almak
resim

(01-22-2025, 09:19 PM)realshadow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili dostm @snowserkan hepimizin kafasında aynı sorular var : Biz ne beklemeliyiz, ne zaman beklemeliyiz..

Öncelikle ne bekliyoruz.

Bunu samimi şekilde söyleyebilirim ki; Gelecek olan sistem öyle sıradan kar sınırında bir sistem olmaz bunu bilin.

Ülkemizin bazı alanlarına efsane olarak kayıtlara geçecek cinsten bir sistem gelir.

Bunu hislerime dayalı olarak söylemiyorum.
Geçmiş tecrübelerime araştırmalarıma yaşadıklarıma dayanarak bunlardan yola çıkarak söylüyorum.

Ortası olmaz.
Uçlarda yaşanan bir KIŞ kayıtlara geçecektir.

Önümüzdeki günlerde daha fazla veriye sahip olduğumuzda zaten buradan yazacağım sistemin karakterini.

Şubat ayının ilk haftasına kadar elle tutulur gözle görülür bir sistem yok.

Ama Şubat ayının ilk haftasından sonra veya ilk haftasıyla birlikte herşey mümkün.

Sadece istediğim beklediğim verileri göreyim.

Hiç bir şey bitmedi bitmez.
Öyle olaylar gelişir ki 1 ay boyunca kar buz fırtına görmekten bıkarsınız.

Kısaca Şubat ayı hatta Mart ilk 15 gün herşey mümkün.

Konuyu Okuyanlar:
Akın, AZOR, hasanshn, pcz2013, Poyrazkarayel, REALSHADOW, 84 Ziyaretçi