Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-15-2025, 08:20 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs ve gem ayrı dünyadalar
Aynı saatler
resim resim

Yaşadığımız sistem 200 kilometre doğulasa İstanbul sahileri
https://x.com/mahmutyeni34/status/187946...V9Peg&s=19

Bu kışın  en problemli günlerini geçiriyoruz y.b etkisine giriyoruz  Avrupayla beraber böyle bir y.b 90 yıllardan beri görmedim ne bize nede Avrupa ya sert bir sistem imkanı vermiyor zonal rüzgarlarda durmak bilmiyor.ay sonuna yakın sistem yok gibi duruyor
Kış tahminimde Şubat ayına dikkat çekmiştim Aralık ayının son günlerinde tahminimde yazdığım gibi Ocak son hafta Şubat başı bomba sistem beklentim devam ediyor.

Ecmf Ocak son hafta 
resim

(Son Düzenleme: 01-16-2025, 02:56 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Ağaaamm dalga geçiiiyyyyy  ates
İnanin bu sistem beni deli edecek sabah çok verimli veriler vardı ancak yabancı bir kaç meteoroloji uzmanı aksi veriler ileri sundu aşağıda bu veriler var bizim istediğimiz kaynak bunlar ama tam aksileride mevcut bu gfs sinoptiğini yarında almamız gerekiyor

Bir kaç gün atmosferin dinlenmesi gerekiyor biz şu son haftaya odaklanalım

resim

resim"

Gfs sabah güncellemesi  
Ateşleyince oluyo galiba Smile
İstikrarlı güzeeeelll ates
resim

selamlar arkadaşlar GFS Sayısal modeller neden artık açılmıyor bilen var mı ? ya da açılan link paylaşabilir misiniz ?

(Son Düzenleme: 01-16-2025, 09:51 AM, Düzenleyen: Ümit.)

Sayısal model dediğiniz nedir?

Gfs sabah ana senaryo yine en soğuk senaryolardan ortalama ile baya fark var

resim
  Beğenenler:
  • Alp 1903, Kartutgun, snowsnow

Beğenenler:
  • adakar

Kuzey Amerika ya devasa soğuklar iniyor ayın 18 itibari ile ocak sonuna kadar.Buda Atlantik siklonlarını azidiriyor avrupaya sürekli AB pompalıyor ve maalesef bize soğuk akışını kesiyor nispeten yb alanında kalıyoruz.
850 de -25 ler tropikal bölgede yer alan Meksika korfesinze bile -10 lar iniyor bizim 3 yıldır göremediğimiz-10 ları tropikal bölgeler yaşayacak

resim
  Beğenenler:
  • adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, AZOR

Modeller kafayı yemiş zira +17 de var -17 de bu kadar makas aralığı olmaz buradan anlıyoruz ki modeller sistemi kestiremiyorlar. ecmwf bir gün kutupları indiriyor ertesi gün afrikayı gfs de hakeza o zaman yapacak tek şey modellere zevkine bakmak yorum yapmamak yoksa kafayı yedirir adama o yüzden tarih vermeyi bırakın bence çünkü her gün 3 4 kere değişen modeller sizlerin tahminlerini de çöp eder benden söylemesi. Bu arada Ümit arkadaş eskiden de burada olan Ümit mi yoksa başka biri mi merak ettim sorayım dedim.
  Beğenenler:
  • snowsnow

Konuyu Okuyanlar:
aoy, Barbegazi, KardanadamEmin, Özgür, realshadow, SnowSD, Yıldızı, 33 Ziyaretçi