|
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, Mustafa Torun 0834, Snowsedat
Yaşadığımız sistem 200 kilometre doğulasa İstanbul sahileri
https://x.com/mahmutyeni34/status/187946...V9Peg&s=19
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, Burak1980, Eray, Ftherdem, Hasan_iSTANBUL, Mustafa Torun 0834, Primavera, Snowsedat
Bu kışın en problemli günlerini geçiriyoruz y.b etkisine giriyoruz Avrupayla beraber böyle bir y.b 90 yıllardan beri görmedim ne bize nede Avrupa ya sert bir sistem imkanı vermiyor zonal rüzgarlarda durmak bilmiyor.ay sonuna yakın sistem yok gibi duruyor
Kış tahminimde Şubat ayına dikkat çekmiştim Aralık ayının son günlerinde tahminimde yazdığım gibi Ocak son hafta Şubat başı bomba sistem beklentim devam ediyor. Ecmf Ocak son hafta ![]()
Ağaaamm dalga geçiiiyyyyy
![]() İnanin bu sistem beni deli edecek sabah çok verimli veriler vardı ancak yabancı bir kaç meteoroloji uzmanı aksi veriler ileri sundu aşağıda bu veriler var bizim istediğimiz kaynak bunlar ama tam aksileride mevcut bu gfs sinoptiğini yarında almamız gerekiyor Bir kaç gün atmosferin dinlenmesi gerekiyor biz şu son haftaya odaklanalım ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Snowsedat, Trakia
selamlar arkadaşlar GFS Sayısal modeller neden artık açılmıyor bilen var mı ? ya da açılan link paylaşabilir misiniz ?
Kuzey Amerika ya devasa soğuklar iniyor ayın 18 itibari ile ocak sonuna kadar.Buda Atlantik siklonlarını azidiriyor avrupaya sürekli AB pompalıyor ve maalesef bize soğuk akışını kesiyor nispeten yb alanında kalıyoruz.
850 de -25 ler tropikal bölgede yer alan Meksika korfesinze bile -10 lar iniyor bizim 3 yıldır göremediğimiz-10 ları tropikal bölgeler yaşayacak ![]()
Modeller kafayı yemiş zira +17 de var -17 de bu kadar makas aralığı olmaz buradan anlıyoruz ki modeller sistemi kestiremiyorlar. ecmwf bir gün kutupları indiriyor ertesi gün afrikayı gfs de hakeza o zaman yapacak tek şey modellere zevkine bakmak yorum yapmamak yoksa kafayı yedirir adama o yüzden tarih vermeyi bırakın bence çünkü her gün 3 4 kere değişen modeller sizlerin tahminlerini de çöp eder benden söylemesi. Bu arada Ümit arkadaş eskiden de burada olan Ümit mi yoksa başka biri mi merak ettim sorayım dedim.
|
Konuyu Okuyanlar: |
aoy, Barbegazi, KardanadamEmin, Özgür, realshadow, SnowSD, Yıldızı, 33 Ziyaretçi |