Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

resim[/url]

Cumartesi pazar kocaelı kartepede KAR bekleniyor
  Beğenenler:
  • Ümit

(Son Düzenleme: 11-13-2024, 02:11 AM, Düzenleyen: snowsnow.)

Hayırlı geceler arkadaşlar selamlar nasılsınız kış geldikçe ara ara yazmaya çalışıyorum. Serkan abi sen nasılsın iyisindir inşallah

Clouds hocam gfs nin son yıllarda yaptığı ikilemleri o kadar çok yaşadık ki hep tecrübe edindik fazla havaya girmemeye dikkat ediyoruz ve bunu düşünerek yorum yapan bizleri gordugun 1 -2 iyi goruntuye gore tahmin yapmayıp kötu goruntuleri de dikkate alarak bizlere olabilecekleri en iyi sekilde anlatan sayılı kişilerden birisin teşekkür ediyorum.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, Burak1980, snow41, Ümit

selamun aleyküm.

son yıllardaki hava tahminlerinin özeti ; bir sistem var geliyor gelmek üzere vs vs sistemler sürekli ötelene ötelene gelemeyen ve biten kışlarımız. burada tahmin eden üstadlara sözümüz yok vaziyet bu yani malesef. Allah bereketli ve herşeyi kararında güzel bir kış mevsimi yaşamayı nasip etsin diyerek takip edeceğiz.
  Beğenenler:
  • snow41

Hayırlı akşamlar SLMlar bu sene bol bereketli yağmur ve kar yağışları alır baraj ve gölet lerimizin dolması dağ larız ve şehir lerimizin de bol kar yağışları alması bu kuraklık tan kurtuluruz inşallah
Serkan bey denbol tahmin ler bekliyoruz
  Beğenenler:
  • hacimuratt, realshadow, snowsnow, Ümit

Efsane Kasım olmadı ama efsane Aralık geliyor.......
Herkes susacak atmosfer konuşacak.........
Değil mi Serkan bey pardon Arif Tarif.........
  Beğenenler:
  • ahmetcengiz, Erol Bıldırcın, Ümit

(10-31-2024, 06:50 PM)clouds Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kasım Görünümü

Merhaba,

Kasım beklentimi kısaca özetleyim;  modellerin güncel verilerine bakarsak, batı ve orta avrupadaki kuvvetli yüksek baskınç alanı yüzünden yağışız gündüz güneşte ılık, gece ayaz etkisi ile soğuk bir dönem geçiriyoruz. Hava kirli ve puslu.

Beni öngörüm bu sürecin 16-18 kasıma kadar devam edeceği yönünde.
YB alanı bu tarihlerden sonra etkisini kaybedebilir, hatta kasım sonu sert bir sistem bile alabilirz.
Beklentim Yağışlarında kasım 2ci yarısı geleceği yönünde. Tabi kasım sonu gelen yağışlar tüm kasım ortalamasını kurtarır mı bunu zaman gösterecek.

veriler güncellendikçe tekrar öngörümüze bakarız.

Günaydın

15 gün önce kasım için ne demiştin nasıl ilerliyor bakalım.

16-18 kasımdan önce bir beklentim yoktu, buna paralele kasım ilk 15 gün yağışsız puslu ayazlı geçti gitti.

Kasımın 2ci yarısı bu döngü değişecek demiştik aynı o şekilde devam ediyor yarından itibaren yağmurlarımız geliyor, cuma cumartesi hava soğuk olcak.

yağışlar 22 kasımda tekrar gelecek, burada en önemli olay 21 kasımda lodos fırtınası olacak sıcaklık yükselecek, sonra tekrar düşecek

gfs ve ecmwf yağış veriyor ama etki alanları farklı artık pazartesi bakıp hangisi daha iyi tahmin yapmış bakarız. 
Yağış haritasını uzun vadeli vermiyorum malum son gün bile değişirken 10 günlük yağış zaten çok sağlıklı bir veri sunmuyor

Kasım sonu sert sistem bekletisi belirtmiştim ayın 23-24ü gibi böyle bir oluşum olabilir takipteyim Coffee

pazartesiye kadar toplam yağış birikimi ecmwf-gs

resim

resim

resim[/url]

Cuma gunu beklenen kuvvetli yagıs istanbulu etkilemeyecek gibi daha çok marmaranın güneyi ve doğusunda etkili olması bekleniyor
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, SinemSahin, snowsnow

(Son Düzenleme: 11-14-2024, 04:55 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Basınç dizilimleri biraz batılayınca görün neler oldu İstanbul en şanslı konumlardan biri halini aldı güney ilçeleri biraz daha yağış alabilir bu haliyle 

NOT:
Aralık ayı verilerini yarın tahminimle beraber paylaşacağım

resimresim

resim[/url]

yagıs geliyor
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, mehmet karsever, SinemSahin, Ümit

Ağam gfs bizimle eğlenir

resim

resim
                             Sonsuza DEK

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, Alp 1903, BabaKAR, Barbegazi, coskunnkartal, fanatik, Kartutgun, realshadow, sirgalton, zemherir, 25 Ziyaretçi