Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan abi merhaba.

9-10 ocak artık bitti heralde. rakım sistemine dönmüş gfs 19 güncellemesine göre 13-14 ocak için beklentiye girmelimiyiz ? Yani üzülüncek moral bozulcak bir durum yok görünenden farklı birşey olmayacak sonuçta

13-14 ocak için -12 ler var ama yağış dengesiz veya dengeli olma ihtimali nedir.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, kral, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-08-2024, 08:12 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Cumartesi, pazar kar alır İstanbulresim

UKMO iyi geldi
resim

Serkan bey bir yorum yapın da içimize kar serpin biraz lütfen.Smile
  Beğenenler:
  • Mturi, snowserkan

Son durum nedir üstadlar ? Geliyormu İstanbulumuza beyaz gelinimiz artık sabırsızlıkla bekliyoruz gelicek olan tarihi

(Son Düzenleme: 01-08-2024, 09:53 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Yarın soğukların girdiği ilk saatlerde İstanbul'un iç kesimleri  daha şanslı olan yer batısı belki boğaz hattında seyirlik kar varresimresim

(Son Düzenleme: 01-08-2024, 10:35 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Aslında modeller 14-15 ocağa kadar olan kısmı şu an için doğru tahmin ediyorlar.

Mesela 13-14 Ocak günlerinde İstanbul'da gündüz sıcaklıkları 0 derecenin altında olacak.

Yağış şu an için koca bir muamma gibi görünsede İstanbul kıyılar dahil katır kütür kar alacağını en az 10 cm kar birikimi olacağını çok rahat göğsümü gere gere söylerim.

Ancak bu sistemin devamında çok daha fazlasını barındıran uzun süreli soğuk ve kar yağışlarının İstanbul ve Marmara efsanesini tarihe yazdıracağını düşünüyorum.

Modeller arktik denizinde doğan ve Grönland üzerinde derinleşen devasa bir YB Alanı öngördükleri için gelmesi çok muhtemel olan 2000,li yılların efsanesi olabilecek bu sistem silsilesini ekrana yansıtamıyorlar.

Tahmin ettikleri bu yüksek sırt bu muhteşem soğuğu çevreleyerek tekrar polar bölgeye sıkıştırarak polar vorteksin güçlü kalacağını düşünüyor düşündürttürüyorlar.

Fakat AO ve NAO ve özellikle MJO salınımı bu Kutup yükseğini reddediyorlar.

Öyleki bu 3 İndex tamamen farklı bir senaryoya evriliyorlar. Tamda kafamda oturttuğum efsaneyi fısıldıyorlar.

Bu yazdıklarımı belki kar aşkından veya kar aşıklarının aşklarını depreştirmek için yazdığımı düşünen arkadaşlar olabilir kendilerince haklılardır. Lakin bir ben var benden içeri işte içerideki o ben yalan söylemez.

Müsterih olun bu 3 İndex bozmaz ise bu efsane yolda ve kaçarı yok gelecek.

Şu an için olası tarih 20 Ocak gibi duruyor.

Mjo şu an için 3.faza geçmekle meşgul tahmini olarakta 9 veya 11 gün sonra 6.faza ulaşacak.

6. Fazda Grönland engeli değil EUR blokajının İskandinavya kısmında gerçekleşen blokaj olur bu %88 böyledir geri kalan olasılııklarda Grönland blokajı yok.

resim

AO salınımı ise tamda 20-21 Ocak gibi 0 çizgisi dediğimiz tam nötr seviyede olacak.

Beklediğim sistemin tarihide bu tarihe çok uygun.

resim

NAO salınımı ise AO salınımından 1- 1,5 gün önce ulaşacak nötr bölgeye sebebi ise İskandinav yükseğinin bu tarihte tam konumuna ulaşması ile alakalı. Beklediğimiz soğuklar ise NAO salınımının nötr bölgede en uygun konumu almasından 1 ila 2 gün içinde yurdumuza ulaşacağını söylüyor hatta söylemiyor bağırıyor.

resim

Gfs diyagramında 20 Ocak gibi bazı senaryolar kafayı aşağı vermişler. Buda bir işaret 

resim

Kısaca bu sistem Ocak 20 gibi gelmeli bunun başka bir izahı yok.

Ve bu sinoptik desen kafa karıştırmasın ama sıradan bir dizilime sahip değil efsaneyi bağırıyor.

Ben güzellikle sözümü söylerim ARİF olan ders alır cahil olanda tavır thumbsup

Serkan bey tüm takdirleri hak ediyorsunuz.

Meteoroloji bilginiz karşısında şapka çıkarıyorum.

14 15 Ocaktan itibaren geçen hafta uzun süreli soğuk hava var demiştin şimdi 20 ocak dedin Serkanım karabiberim neden böyle bir şey oldu açıklar mısın bizahmet.

(01-08-2024, 10:52 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey tüm takdirleri hak ediyorsunuz.

Meteoroloji bilginiz karşısında şapka çıkarıyorum.

Baştacısın. thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, mehmet karsever, Mturi, Snowevren, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-08-2024, 10:59 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-08-2024, 10:55 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 14 15 Ocaktan itibaren geçen hafta uzun süreli soğuk hava var demiştin şimdi 20 ocak dedin Serkanım karabiberim neden böyle bir şey oldu açıklar mısın bizahmet.

Veriler değişiyor.

Değişen veriler bir yerde sıkışıyorlar ve artık ötelenme ihtimali ve absürt değişim ihtimali kalmıyor en doğru tahmin için bizde revize ediyoruz

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, coskunnkartal, Galatasaray1905, zerensefa, 120 Ziyaretçi