Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-02-2024, 10:01 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Diyagram güncellemesi güzel...ECMWF'de ayın 10 una sistemi veriyor..Şimdilik sadece 850 hpa'da -8 ler varsada bu ferment sıcaklık, ayrıca yüksek seviye soğuğunun artmasıyla yeniden KAR seviyelerine gelecektir..Bu kadar süredir bu sistemin peşindeyim, kolay kolay yedirmem..Bizde öyle bir model bozdu diye karalar bağlayıp bir köşeye çekilmek, ortadan kaybolmak, kaçmak asla yoktur, olmazda, beni bilen bilir, hodrimeydan..Sonuna kadar mücadeleye devam..O sistemler ya gelecek, yada ge. le. cekk...Başka yolu yok.. thumbsup Sistemi savunacak son kişi kalsamda bu tahminlerimi arkasındayım..Nokta.. thumbsup 
resim

resim
resim

(Son Düzenleme: 01-02-2024, 10:20 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Ecmf akşam güncellemesi kötünün iyisi iyininde kötüsü geldi anlamayan
9-10 Ocak arası ne olursa olacak tabi bu güncelleme ye göre 
resim

Bu sinoptikte görüldüğü gibi İspanya dan İtalya ya uzanan kopuk alçak azorun nerdeyse Romanya ya kadar  yatırıyor
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, Mturi, Snowsedat

Son modelimiz Kore modeli sistemin senaryosunu farklı yazmış thumbsup
11 Ocakresim

14 Ocak
resim

Gfs gece güncellemesi
Sistem biraz daha doğuladı yağış konusunda sıkıntı yok hatta süpriz ortalamalara ulaşılabilir yer yer
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-03-2024, 02:12 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Herkese iyi geceler.

Evet biraz rahatsızım bundan dolayı foruma girip bir şeyler yazamıyorum.
Ancak verileri takip ediyorum.

Şimdi akıllarda soru işareti olan sistemin gelip gelmeyeceği gelecekse hangi tarihlerde geleceğini yazacağım.

Önceleri majör seviyelerde olması beklenen ani stratosfer ısınmasının son güncellemelerde minör seviyelerde olacağını gördük.

Aşırı olan hadiseler bize zaten yaramıyor böyle olması daha iyi.

Eddy heat flux olarak adlandırılan olgudan  (Girdap ısı akısı) yola çıkarak sistemin hangi tarihte geleceğini daha net görüyoruz.
Bu veri modellemelerden daha farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.

Sistemin ülkemizi etkileyeceği olası tarih 14-15 OCAK tarihinden başlıyor.
Sistemin İstanbul özelinde Etkili olacağı en olası  tarihin startı 14 veya 15 Ocak olarak görülüyor.
Sistemin ömrü hakkında net bir şey söylemek pek mümkün değil ancak 18-19 Ocağıda içine alacak gibi durmaktadır.

Daha öncesinde ise 9-13 Ocak arası kuzeyden inmesi beklenen salınımın Kafkaslara doğru gideceğini belki ülkemizin en doğusunu hafif bir şekilde sıyıracağını
Belki doğu Karadeniz'in doğusunu ve Doğu Anadolu'nun en doğusuna kısa bir bay bay yapacağını söyleyebiliriz.

Sizleri habersiz bırakmamak adına bunları yazmak istedim.
Bilinmesi gereken tek şey değişimdir. ''Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir'' sözünden yola çıkmak her zaman temkinli olmaya davet eder.

Herkese tekrar selamlar sevgiler.
İnşallah bir kaç gün sonra daha fazla katılım yapmaya başlarız.
Herkesi ALLAH'a emanet ederim.

İyi geceler.
İyi Yıllar.

resim

geçen hafta ikinci sitemin daha etkili olacağını yazmıştım benim verdiğim tarih 15 sonrasıydı @snowserkan beyde aynı tarihleri işaret etti
Takibe devam.....
Gfs son saatlerde sistemin İlk sinoptiklerini verdi
resim

Muhterem Serkan bey dostum,
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi şahsınıza iletirim.
Şahsım olarak takribi 1.5 aydır rahatsızım,muazzam bir komplike virüs ortalııkta dolaşıp ,
bulaştıracak yeni insanlar arayışı içinde...
Lütfen,her birey kendine dikkat edip,azami ihtimamı göstersin.
Şahsım olarak sizin hastanızım,amiyane tabir ile...
İnşallah,Kar Delileri olarak Ocak ayı ilk yarısından itibaren vuslata ulaşıp ,mutmain olacağız.
Saygılar bizden size,ey değerli dost.
Kaleminize sağlık,sağlıkla kalınız.
Her daim hoşça ve dostça kalınız.
Emeği geçmekte olan tüm değerli Kar Sevdalısı Dostlarıma içten selamlarımla...
İyi ki varsınız,
Bu güzel varlığımızın güzelliğinin,nice yıllar artarak devam etmesi temennilerimle,

(Son Düzenleme: 01-03-2024, 08:06 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleyküm, hayırlı sabahlar..Öncelikle Serkan KARdeşime buradan tekrar geçmiş olsun diyorum, ALLAH acil şifalar versin..Arkadaşlar 9 -13 sistemi son görüntülerde biraz zayıflamış gibi görünüyorsada bazı verilerde yine yerini koruyor gibi..Ocak ayının ikinci yarısına doğru sistemler var ve bu konuda hemfikiriz..Fakat şuda acı bir gerçek ki son dönemlerde verileri düzenleyen kurumlarda müthiş bir dengesizlik sözkonusu..Buda bizlerin tarih verme tahminlerimizi olumsuz etkilenmesine sebebiyet veriyor..Bizim için önemli olan sistemin varlığı yada yokluğu değil sistem yada sistemlerin artık bir zahmet gelmesi gerektiği meselesidir..Sistemler var,burası tamam, fakat gelme süreleri kafa karıştırıyor, zihinleri bulandırıyor..İnanınki bu dengesizlikler yüzünden bayağı bir yorulduk, gelsede kurtulsak moduna geldik..Bakın bugünkü UKMO ve ICON modelleri hala 9 -13 Ocak sistemine yeşilışık yakmakta..Şimdi biz ne yapalım? Yok yaw o tarihte denize gireceğizmi diyelim? Smile Smile
resim

resim

resim
GFS' ye bakarsanız o hepten tozutuk..Ne 10 una, ne 15 ine, nede 18 ine bile sistem vermemek için büyük bir çaba içersinde..Ellerinden gelse şimdiden KIŞI bile bitirme telaşı içindeler..GFS ye bu sabah bakmayında, takılmayında bence..Yuhh yaa..Fakat bu tabiikide böyle olmayacak ve modeller yine düzelecek..Herşey yeniden yoluna girecek.Bugün ve yarınki güncellemelerde değişir...Çay koyun yeniden başlıyoruz deriz..Az sonra ECMWF verilerini alacağız, takibe devam..
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Captmehmet, Mturi, Snowsedat, themuslim

İcon sabah güncellemesi
İcon tek başına mücadele etmeye devam ediyor illa sistemi size kadar indiricem diyor thumbsup
resim
  Beğenenler:
  • Mturi, Neta, Poyrazkarayel, Snowsedat, themuslim

(Son Düzenleme: 01-03-2024, 09:58 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

İŞTE BU BEA..ECMWF'DEN 9 - 14 OCAK SİSTEMİNE YENİDEN ONAYYY..BANA BUNLARLA GELSİNLER..YILMAK YOK, YOLA DEVAM.. thumbsup thumbsup thumbsup 
resim

resim

resim
resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Captmehmet, Mertoni, Mturi, snow41, Snowsedat, themuslim

Konuyu Okuyanlar:
fenerli, KardanadamEmin, Mustafa Torun 0834, WsRc1967, 42 Ziyaretçi