Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-20-2023, 03:19 PM)Johnylou Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Erdogan bey, @AZOR  acaba bu sistem istanbulun yukseklerini nasil etkiler? Bogaz hatti civarini? Bir umudumuz olsun mu?

Şu haliyle alırız cuma günü netleşir gibi ama şunu söyleyeyim bu sene yağış bol tek sıkıntı sıcaklıklar olacaktır
  Beğenenler:
  • Johnylou, mehmet karsever, Mturi

Efsane Ocak geliyor ates bu ssw ısınmasının ardından Avrupa yada bizim coğrafyanın sistem almaması imkansız gibi görünüyor 
Özellikle 15 Ocaktan itibaren epeyce aksiyonlu günlerimiz olacak 
resimresim

15 ocaktan sonraya mı kaldı ne oldu anlamadım

Merhaba arkadaşlar ecmwf diyagramı 24 25 sistemini epey güçlendiriyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, KardanadamEmin, mehmet karsever, Mturi

Pazar günü İstanbul'da kar görme ihtimalimiz büyük özellikle kuzey kesimlerde.

(12-20-2023, 10:50 PM)themuslim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15 ocaktan sonraya mı kaldı ne oldu anlamadım

Hayır , o bahsedilen farklı bir sistem . @AZOR bize ocak ayı ile ilgili görünüm ile ilgili bilgi veriyor.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Mturi, themuslim

Sistemler var ama hepsi parazitli tek sorun olmayan yağış ama karmı yağmurmu 180 saattin içine gimedikçe garantileyemiyoruz ülkemizin kaderi.

Gfs gece güncellemesi 
resim

Sistemler konusundaki tahminler çok başarılı oluyor. illa geliyor biraz gecikse bile . dediğiniz gibi yağışın azlığı çokluğu ve türü yada yağış sıcaklık çakışması tahminlerin başarısını veya bizim beklentimizi belirliyor.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-21-2023, 10:52 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleyküm, hayırlı sabahlarınız olsun..Herşey gönlünüzce olsun..
resim

Merhabalar ,Serkan abi bişey soracağım izninle.2017 ocak ve 2004 meşhur kar fırtınasının diagramlarına ulaşma ihtimalimiz var mıdır.Merak ettiğim 850 de -16 -14 civarını hatırlıyorum ama 500 hpa yı hiç hatırlamıyorum.2017 de gök gürültüsü olmamıştı çünkü.Gök gürültülü kar yağışı 500 hpa da -40 civarı oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, hacimuratt, 50 Ziyaretçi