Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bunyamin sürmeli’nin hitabetini ve efendi duruşunu beğeniyorum, yani insani değerler anlamında saygıdeğer bulduğum birisi. Lakin iş tahminlere gelince modellerin yorumcusu olmaktan fazla öteye geçemiyor. En iyi örneği 6 ocak 2017 sistemiydi. Bugün gibi hatırlıyorum Serkan ve Emin Bey malum sitede 3 ocakta alarm vermişken ve “cuma günü aman arabayla işe gitmeyin, saat 18 gibi muazzam kar ve tipi geliyor” gibi nokta atış tahmin yaparken o canlı yayınlarda “hayatı etkileyecek bir sistem geliyor, ama çok abartacak ve felç edecek bir sistem değil” demişti. Diyorum ya, bugün gibi aklımda. Çünkü tahmin siteleri, sistemler “dek” unsurunu hesaba katmamışlardı. Kar yağacağına inanmayan herkesi ters köşe yapan da tam olarak bu olmustu. Özetle diyeceğim odur ki ecmwf, gfs, gem, icon herkes okur. Ama herkes 6 ocak gibi efsanevi sistemi günler öncesinden saati saatine bilemez.

(Son Düzenleme: 11-05-2018, 10:37 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-05-2018, 08:29 PM)Snowhits Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam merhaba,
Geçen sezon kuzey Afrika bizi baya üzdü ( tam sbirya üstümüze binecekken kuzey Afrikanın hortlaması )
Bu sezonda kuzey Afrikadan böyle ataklar beklene bilir mi ?

Merhaba,

Evet zaman zaman kuzey afrika'dan zaman zamanda Avrupa'nın bağrına inen AB Alanlarının doğusunda kalarak sıcak ve ılık dönemlerimiz oldu.

Bu sene böyle kalıcı ve sürekli atakların görülme ihtimali çok çok az.
(Bana göre böyle bir ihtimal yok)

(11-05-2018, 10:00 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunyamin sürmeli’nin hitabetini ve efendi duruşunu beğeniyorum, yani insani değerler anlamında saygıdeğer bulduğum birisi. Lakin iş tahminlere gelince modellerin yorumcusu olmaktan fazla öteye geçemiyor. En iyi örneği 6 ocak 2017 sistemiydi. Bugün gibi hatırlıyorum Serkan ve Emin Bey malum sitede 3 ocakta alarm vermişken ve “cuma günü aman arabayla işe gitmeyin, saat 18 gibi muazzam kar ve tipi geliyor” gibi nokta atış tahmin yaparken o canlı yayınlarda “hayatı etkileyecek bir sistem geliyor, ama çok abartacak ve felç edecek bir sistem değil” demişti. Diyorum ya, bugün gibi aklımda. Çünkü tahmin siteleri, sistemler “dek” unsurunu hesaba katmamışlardı. Kar yağacağına inanmayan herkesi ters köşe yapan da tam olarak bu olmustu. Özetle diyeceğim odur ki ecmwf, gfs, gem, icon herkes okur. Ama herkes 6 ocak gibi efsanevi sistemi günler öncesinden saati saatine bilemez.

Onu o şekilde davranmaya ve beklentileri minimize seviyeye çekmeye iten bazı nedenler var tabi.
Kendisini bende severim, yalnız çok çok donanımlı olduğunu düşünmüyorum.
Ama hala ekranlarda yer bulabiliyor ve koltuğu kaptırmıyorsa da saygı duymak gerekiyor.
"Ağzı laf yapıyor" terimi bazı insanlarda uygulamada işe yarıyor, Neyse Smile

6 Ocak sistemini ondan önce gelen Aralık sonundaki sistem öncesinde haber verdim.
Güzel günlerdi, inşaallah bu kış'ta aynılarını yaşarız.
Temenni ve beklentilerim o yönde..

6 Ocak sistemini tekrar hatırlattınız. O mübarek 4 günleri bu kışta görebilecekmiyiz Sad Bizim yakınlarda orman da içeren bir park var. 4 gece üstüste oraya gitmiş saatlerce kar üzerinde ve kar yağarken gezmiştim. Rüya gibi 4 gündü.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Primavera

(Son Düzenleme: 11-05-2018, 11:04 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Diyagramda İstanbul için %5 Kar ihtimali belirdi. Smile Olsun bunu görmekte güzel.
ALLAH Oranını arttırsın derler bu durumda.

ALLAH Oranını arttırsın. thumbsup Smile

resim

(11-05-2018, 11:01 PM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 6 Ocak sistemini tekrar hatırlattınız. O mübarek 4 günleri bu kışta görebilecekmiyiz Sad Bizim yakınlarda orman da içeren bir park var. 4 gece üstüste oraya gitmiş saatlerce kar üzerinde ve kar yağarken gezmiştim. Rüya gibi 4 gündü.

Üzgün

ALLAH Büyük, Evel allah inancım çok fazla bu sene.

Sizde yada bende sizin gibiyim, kar yağsın saatlerce Yağan karın altında yürürüm.
Ne kadar daha birikmiş diye kontroller yaparım. Smile

(Son Düzenleme: 11-06-2018, 12:36 AM, Düzenleyen: sahinok.)

Duanıza katılmamak mümkün değil. İnşaallah yoğun kar yağışları görürüz.
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-06-2018, 02:48 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Tahminimizi yaptık.

17-21 Kasım sistemi

Hayırlı olsun şimdiden Smile Umarım beklediğiniz gibi gelir.
  Beğenenler:
  • adakar, Dolunay, snowserkan

inşaallah inşaallah inşaallah .güzel bir kış olucak .rabbime dua ediyorum ..
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan, Xooner

Diyagramlarda kar ihtimali arttı

resim
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, mehmet karsever, snow41, snowserkan, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, 14 Ziyaretçi