Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Hadi be ECMWF, birazda zorlarsan tepemizdeki sistemi aşağı çekeceksin  - 12 ler tepemizde şemsiye açmış bekliyor, kim misafir edecek diye..Nazlanmanın sırası değil.. Smile   thumbsup 
resim

resim

Bu gün Aralık ayına bakacağız.

Aralık ayında KAR yağacak mı yağmayacak mı?
Yağacaksa etkili olacak mı?

Aralık ayını merak ediyorsanız olacaklara en yakın tahmini bugün içinde yayımlayacağız

ARALIK Ayını 4 parçaya bölerek yorumladım.

Aşağıdaki linkte mevcut..

https://snowserkan.com.tr/forum/showthre...n=lastpost

Alıntı:Herkese merhaba,

2023 yılına veda edeceğimiz son ay olan Aralık ayına  dair ne gibi hadiseler olabilir.

İstanbul'a KAR yağacak mı? Havalar soğuk mu olacak.

Hem İstanbul hem de ülkemiz için neler olabilir bunlara değineceğiz.

Geçmiş yıllara baktığımızda ENSO'nun güçlü pozitif olduğu bazı yıllar mevcut ancak en benzer 4 yıl 1958,1973,1992 ve 2010 yılları göze çarpıyor.

Bu yıl ENSO hareketi ise Haziran - Temmuz gibi nötre iniyor.
Bu harekete EN benzer Yıl ise bahsettiğimiz 4 farklı yıl içinden 1992 yılı diğer 3 yıldan ayrılıyor.

resim

resim

Çok uzatmadan Aralık ayını 4'e bölerek devam edelim.

1-7 Aralık

Bu zaman aralığı en bilinen dönem olduğu için üzerinde çok durmadım.

Bu dönemde sıcaklıkların biraz toparlandığı bir dönem Karr ve Yağış anlamında ise aşırı bir beklentimiz yok.
Yağışlar Mevsim normalleri civarında.

resim
resim

8-15 Aralık

Bu tarihlerde AZOR YB Alanının yavaş yavaş kuzeye doğru yükselmeye başladığını AB Alanlarını güneye yönlendirerek yağışları burada arttırdığını göreceğiz.

Bu tarihlerde yine güneyden kuzeye yönlenen AB alanlarını göreceğiz.
Fırtınalı ve yağışlı bir dönem. Ancak Ülkenin batısı ve İstanbul için KAR Yağışını bu dönemde görmeyeceğiz.
Bu dönem yağışları arttığı ve aynı zamanda sıcaklıkların ortalamalara yakın olduğunu göreceğiz.

500 hpa
resim

Yağış

resim

Sıcaklık

resim

16-23 ARALIK

Aralığın ilk yarısı bitimiyle beraber Ülkemiz Mevsimine göre ağır sayılabilecek hava şartlarına maruz kalacak.
AZOR Yüksek basıncı Blocking olarak tabir ettiğimiz engelleme konumunda.

Kısaca 16-17 Aralık'tan itibaren Ülkemizde KARAKIŞ koşulları hüküm sürmeye başlayacak. 

Ülkemizde sıcaklıklar normallerin  3 ila 10 derece altında seyredecek.
Yağışlar Ülkemizin kuzey ve Doğusunda mevssim normallerinin üzerinde Batıssında ise mevsim normallerinin biraz altında gerçekleşebilir.

500 hpa

resim

Yağış

resim

2M Sıcaklık

resim

24-31 Aralık

Bu dönem Ülkemizin tamamında KARAKIŞ koşullarının son sürat devam ettiği bir dönem olacak.

MJO 16 Aralık gibi 5. ve 6. Fazda olacak.
Bunun yansıması İskandinavya civarında güçlenen YB ve Blocking ( engelleme) hadisesi olarak karşımıza çıkacak.

resim

Sıcaklıklar Mevsim normallerinin 10 ila 12 derece altında seyredecek.

Ülkenin bir çok noktasında etkili KAR Yağışları görülecek.
KAR en çok nereye yağacak derseniz onu ALLAH bilir derim.
Tarih yaklaştıkça yağış detayına ineriz. Şimdiden ne kadar yağacağını bilemeyiz.

500 hpa

resim

2 Metre sıcaklık

resim

YAĞIŞ

resim

Sıkılmadan okuduysanız Teşekkür ederim. thumbsup 
Yazım hataları vs olmuş olabilir onlar içinde kusura bakmayın. Smile

Serkan bey elinize emeğinize sağlık çok güzel bir bilgilendirme olmuş
Hayır lı akşam lar
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, KardanadamEmin, Mturi, Snowsedat, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-30-2023, 07:13 PM, Düzenleyen: Snowtime.)

resim

Serkan Abi detaylı açıklama için teşekkür ederiz.Öngörülerine göre ve Allah ın izniyle yeni yıla belki de kar altında gireceğiz.Güzel olur hemde çok güzel olurWink
Kar Mutluluktur 

(11-30-2023, 06:49 PM)Erol Bıldırcın Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey elinize emeğinize sağlık çok güzel bir bilgilendirme olmuş
Hayır lı akşam lar

thumbsup
Hayırlı akşamlar,

(11-30-2023, 07:06 PM)Snowtime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Serkan Abi detaylı açıklama için teşekkür ederiz.Öngörülerine göre ve Allah ın izniyle yeni yıla belki de kar altında gireceğiz.Güzel olur hemde çok güzel olurWink

Rica ederim Burak kardeşim.

Kuvvetle ihtimal öyle görünüyor.

Serkan hocam kusura bakmayın bir sorum olacak. Bu azor yüksek basıncı nedir bizim için iyi bir şeymi yoksa kötümü.Uygun ve benim anlayacağım lisan ile müsaitseniz anlatırsanız sevinirim.hava ile ilgili olaylarda çok adı geçiyor. Birde aralık tahmininiz için çok sağolun varolun.

Merhaba Serkan pazar pts acildeydim pts anjiyo oldum şu an dinleniyorum tahminlerini okuyorum inşallah iyi bir kış olur.

(11-30-2023, 07:34 PM)Poyrazkarayel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam kusura bakmayın bir sorum olacak. Bu azor yüksek basıncı nedir bizim için iyi bir şeymi yoksa kötümü.Uygun ve benim anlayacağım lisan ile müsaitseniz anlatırsanız sevinirim.hava ile ilgili olaylarda çok adı geçiyor. Birde aralık tahmininiz için çok sağolun varolun.

Çok anlatmak isterdim ancak uygun bir zaman aralığı değil benim için.
Erdoğan'dan rica etsek o geri çevirmez sizi.

(11-30-2023, 07:55 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Serkan pazar pts acildeydim pts anjiyo oldum şu an dinleniyorum tahminlerini okuyorum inşallah iyi bir kış olur.

Çok geçmiş olsun.
ALLAH Şifa versin. Sıkıntı nedir?
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Mturi, Snowsedat

kalp çarpıntısı sol kolda uyuşma nefes almada zorluk psikolojik biraz da kalpte önemli bir sorun yok.

Konuyu Okuyanlar:
BABA, 49 Ziyaretçi