Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Merhabalar sevgili dostlarım moraller malum dip noktalarda bu süreçte tahmin yapmak içimden gelmiyor ancak patronun da ifade ettiği üzere efsana potansiyeli olan bir sistem modellerde çıkmaya başladı dikkat ederseniz daha düne kadar sıcak çalıştırmalar çoğunluktayken ortalama çizgisi 0 a yaklaşmaktayken bir anda ana çalıştırma aşka geldi ve soğuk ataklar göstermeye başladı bu süreçte diyagramlar şunlar bunlar hepsi karman çorman ip gibi olsaydı üzülürdüm ancak çarşı karışmaya başlıyor yakında o modellerde -8 -12 ortalamalara doğru inişe geçecekler AO NAO hareket çekmeye başladı ortalık karışacak vaziyet alın derim. Bu arada split ve devam filmi glass izliyorum muhteşem bir başyapıt izlemenizi öneririm kafa dağıtmak açısından bir nebze de olsa. Bu kadar mı güzel rol yapar bir insan izleyenler vardır mutlaka. İzlemeyen çok şey kaybetmiş demektir.

resim

20 Şubat sonrası KAR a KIŞ yolda Serkan patrona saygılarımla
Written by
тaяaηтυℓa.

İnşallah tahminleriniz bu sefer tutacak, herşeyi tutturdunuz ama İstanbul da sıcaklık çok düşmedi.. Düşseydi buraya 100 sayfa yazılırdı. ☺️
  Beğenenler:
  • Ftherdem, snowserkan

Gfs gece güncellemesinde biraz uçuk bir modeleme geldi basınç konumları tutarsız ama takip gerekir böyle gelirse güzel yağış alırız  bazı bölgeler özellikle Trakya uçuk değerler alabilir
resim

SelamünAleykum..Hayırlı sabahlar..Arkadaşlar son veriler ayin 20 sinden sonra soğukların yeniden etkili olmaya başlayacağı günler olacak..Yağış durumları heran değişiklikler gösterebildiğinden bu konuda yorum yapmak pek işe yarayamayabiliyor..Bu konuda sık aralıklarla GFS diyagramından takip edebilirsiniz..Ben KAR haritalarına güvendiğimi söyleyemem..Hiçbir sistemde bu konuda tutarlılik göremedim..Buyüzden asla sistemlerde KAR yüksekliği ve cm hesaplarına girmedim, girmemde..Birde şunu hatırlatmak gerekirse bu ayın 25 - 26 sı ile Mart ayınin ilk onbeş günü hatırısayılır soğuklar verilerde şekillenmeye başladı..Kuvvetli sistemler görünüyor ve takipdeyiz..Şubat boş bitmeyecek, Mart sürprizlerle geliyor..
resim

resim

resim

resim

Güncel diyagrama göre aysonu ve Martın ilk haftası EFSANE geliyor...
resim

GFS'nin öğle güncellemesi...Malum üzücü sebeblerle şimdilik yorumsuz...Takipdeyiz..
resim

resim

resim

resim

Emin abi anlamadığım için soruyorum gfs öğlen güncellemesi kötümü ilimiz adına
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

Gfs öğlen güncellemesi Azor İngiltere üzerinde 1025 kaldığı için soğuk ilk etapta Balkanlara kadar geldi.Egerki 1035 olsa ve ingtere Almanya üzerinden yükselse hem soğuk daha kuvvetli olur hemde bize daha rahat iner.
  Beğenenler:
  • Karlı gün, Mturi, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
mehmet karsever, 19 Ziyaretçi