| |
(01-22-2023, 03:30 PM)Saka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan çok geçmiş olsun, eskilerin dediği gibi kar yağsın mikroplar ölsün. Sakın eleştirmek gibi algılama ama kar yağınca mikroplar ölmez. hatta bilakis artış gösterir. Mesela covid 19 illeti soğuk ortamı daha çok sever
Emin hocam benimde Aklımda deli sorular bu durgun havaların faturası ağır olacakmış gibi
Hayırlısı diyelim
Tüm hasta arkadaşlara geçmiş olsun. Ülke olarak acayip bir salgının içindeyiz. Çok inatçı bir mikrop insanı bırakmıyor.
(01-22-2023, 03:30 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haftasonu modelleri genelde tutarlı olmaz..Hans biraz kaçırır dozuda ondan..[quote pid='67646' dateline='1674390621'] Basınç dizilimleri ile sismik hareketlerin ilişkisine dair bu yorumunuz üzücü Emin Bey. Atmosferik olaylarla depremlerin herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Yüzlerce belki binlerce kişi yorumlarınızı okuduğu için bu yorumu yazma ihtiyacı duydum. Zira bu gibi yorumları doğru veya yanlış olarak ayırt edemeyecek yaş gruplarında takipçiler de mevcuttur diye düşünüyorum. Yorumumu bir eleştiri olarak değil, düzeltme olarak değerlendirmenizi rica ederim. Saygılar [/quote]
(01-22-2023, 04:53 PM)Snowaddicted Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-22-2023, 03:30 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haftasonu modelleri genelde tutarlı olmaz..Hans biraz kaçırır dozuda ondan..[quote pid='67646' dateline='1674390621'] [/quote] Merhaba, Emin'in bahsettiği şeyin onunla ilgisi yok.. O'nun bahsettiği şey halk arasında havada sıkıntı var bunaltıcı bir hava deprem habercisi gibi bir düşünce vardır ve bu yüzyıllardır gelen bir şeydir. Evet belki saçma ama Emin kardeşimin meteorolojik verilerle depremi özdeşleştireceğini düşünmeniz Emin 'i tanımadığınız anlamına gelir !!!
Depremin atmosferle tabiiki uzakdan, yakından herhangi bir resmi bağlantısı yokdur, bunu yaşamakda olduğumuz mevsiminden beklenmeyen ve sıkıcı, bunaltıcı havalara mecazen yazdığımı bilmelisiniz..Bizler ne zaman daralsak, bunalsak bunu birtakım şeylerle benzeştirmeye alışkınızdır..Benim yorumumda buna istinadendi..Anlıyacağınız atmosferin depremlerle hiçbir bilimsel bağlantısı yokdur..Bilginize..
Salıya kadar bekleyin, çok şeyler değişecek, heran herşey olabilir modundayız..Modeller ve veriler kafalar karışık gibi görüntüler sergilesede artık bu işin son halkalarinı bekliyoruz..Basınç dizilimleri, iskandinav yükseğinin tekrar hakimiyeti, Bizim etkisinde oldugumuz yüksek basınç artik Avrupa'ya postalıyoruz, biz soğuk tarafa geçiyoruz..Ayin 24 ünden sonra simdilik verilerde 850 hpada -6, -7 ler mevcutken bunlar aysonunda ve sonrasinda Şubatın ilk haftası içinde beklenen salınımla birlikde dahada düşerek bol yağışlarla çakışarak hasretimizi sona erdirecektir..Salı önemli arkadaşlar, bir kez daha söylüyorum, Saliya kadar çok şeyler lehimize değisecektir..Bekleyip göreceğiz..AO ve NAO şuanki görüntülerinde sistem için hazır görüntülerle diyagramda heran değisecek durumdalar..Hadi hayırlısı..
![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, bokers36, Burak1980,
Gfs akşam güncellemesinde ufak değişimler var daha soğuk ama bir tık daha az yağış ve halen değişime açık
Beğenenler:
• adakar,
Çok geçmiş olsun Serkan bey.
Serkan Bey'in son yaptığı paylaşım sadece beni mi tedirgin etti bilmiyorum ama sanki birşeyler ters gidiyor gibi hissettim. Umarım ben yanlış anlamışımdır. Güçlü bir sistem beklentisi öncesine yakışır coşku göremedim Serkan Bey'in yorumunda. İnşallah herşey yolundadır Serkan bey. Tahmin sizden, takdir Allah'tan.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| AZOR, efe90, Əspəranza34, hacimuratt, 41 Ziyaretçi |

Bize en önemli ve sağlıklı veriler genelde pazartesi akşamından yada Salı günü gelir... ( Kaynak : tecrübe ) Bekleyin..