|
ECMWF 23 24 Aralık ta - 14 - 16 Marmara da Karadeniz kar olur gelir üzerimize Allah kerim üstad lar ne der bu durum a bol yağışlar geliyor inşaallah
Herşey yolunda, kimse merak etmesin..Çok yakında KAR lara gömüleceğiz..Yılbaşında baba bir sistem daha radarlarıma girdi..Artık sistemlerin biri gidecek, biri gelecek..Her gelen bir öncekinden daha bal, kaymaklı, kadayıflı olacak..KAR'dan yıkılacağız..KAR'dan bıkanı Sibirya Ekpresinden aşağı atarım, demedi demeyin..Eeee buna ne diyeceğiz öyleyse..İşte tamda zamanı şimdi...O SENE, BU SENE...KARDANADAMEMİN'den benim gibi KAR manyaklarına Sevgi ve saygılar..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alinuri5, Alp 1903, Deepsnow,
Mgm burnumuzun dibindeki bursaya yarin kuvvetli sonrasindada 5 gun boyunca orta kuvvette kar vermis belki bizde nasiipleniriz
istanbul ve kocaelidede yarin kuvvetli yagis cuma gunu tekrar kuvvetli yagis var Bu sistemde eger bu yagis istanbuldada kar olsaydi gomulurdu resmen 1 hafta kar alirdik @KardanadamEmin bey ayin 21 inden itibaren artik kacari yok diyorum bu benim dusuncem cuma cumartesi yani haftasonu belki yuksekler gorebilir ama ayin son haftasi umudumuz bosa cikmayacak gibi gorunuyor
![]() ![]() @KardanadamEmin bey sizin modellere destek ayin 20 sinden ocak ayinin ilk gunleri dahil istanbul marmara bircok yer donacak
Bence sistem var yada yok demek için erken. Sistem kıyılara bile kar yapma potansiyeline sahip ancak 300-400 metre kar sınırında da kalabilir.
Mgm kar demesi bu iş oldu demek değil. mgm ecmwf verileri ile tahmin yapan bir kurum, ecmwf ise sabah çalışrımasında ana senaryo en soğuk çıktı, birçok sıcak senaryoda var. bakınız aşağıda , büyük ihtimal bu akşam ecemw daha sıcak bir güncelleme verecek. [img=0x0]https://stream.ecmwf.int/data/gorax-green-003/data/scratch/20211214-1020/b1/render-gorax-green-003-6fe5cac1a363ec1525f54343b6cc9fd8-gO_fLY.png[/img] ![]() Durum GFS içinde aynı 22-23ü en soğuk senaryo ana çalıştırma, hamak oluşma ponatasiyeli var, ama sınır bir sistemde kalabili, cumaya kadar beklemek daha doğru olacak, hep söylüyorum güncellemeden ziyade diyagrama bakmak daha doğru sonuç verecektir. ![]()
Selamün aleyküm üstatlar, serkan abi,emin abi bahsettiğiniz tarih aralıklarında kar yağışıyla alakalı olumsuz bir durum yok değilmi ?
Su an disarda nisan ayini animsatan bir hava var sicaklik bakimindan degil
havada gunesli ancak saganak yagis var 10 dakikadir devam ediyor |
Konuyu Okuyanlar: |
3uZgibi, Alp 1903, BabaKAR, coskunnkartal, fanatik, Kartutgun, realshadow, sirgalton, zemherir, 20 Ziyaretçi |