| |
Umarım böyle olmaz bu görüntü bize sadece lodos getirir, ancak ben değişeceğin düşünüyorumç
Ne demistik bu haftanin tek yagisli gunu cuma gunu ancak 1 gunluk yagis nerdeyse ordanda cekilecekti cuma gunu istanbulun anadolu yakasi ve kocaelide gorulecek cok etkili bir yagis degil onumuzdeki haftada simdilik ilk yarisinda yagis gorunmuyor sicakliklar 13 - 15 derecelerde devam edecek
Kutuplara hapsolan soğuklar elbet bir yere patlayacak tır sistem alacaksak 25 gibi olacak
Selamün aleykum, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar tamda bir önceki öngörülerimde bahsetmiş olduğum üzere, beklentilerimizi meşgul eden, ayın 23 ve 27 sindeki 2 sistem henüz rayına oturmamış olduğundan modellerde, güncellemelere farklı yansımaları olmakda..Ötelemeler ve sistematik değişimler malum geçiş dönemlerinde makul sayılmalı...Yağışlar ise bu dönemde, gücü ve miktarını tahmin etmek, olabilecek en zor şeydir..Şimdilik Kasım dönemi kurak görüntüler versede, bu heran değişebilir..Ege'de veya Girit civarlarında oluşabilecek bir alçak basınç bu kötü gidişatı değiştirebilir ve polar koridoru üzerimize çekebilir.Şimdilik Azor yüksek basıncı Avrupa dahil birçok bölgede hakimiyetini sürdürmekde olduğundan yaklaşan sistemleri süpürüyor, bizleri serin ve yağışsız havalara mahkum ediyor. Bu kısırdöngü elbette kırılacak ve böyle gitmeyecek..AO ve NAO indeksleri şimdilik negatif ve nötre yaklaşık görüntü sergilemekteler, MJO endeksleri henüz 5.nci fazda geziniyorsada 6 ve 7.nci fazlara gelmesi Aralık ilk günlerini bulabilir..Zaten GFS modelleri bunu görmeye sanırım başladı..Aralık ayının ilk haftası bir sürpriz olabilir, olabilir diyorum çünkü benim asıl beklentim Ege'de ve Girit üzerinde 1005 mb lik bir alçak basınç oluşumu...Kuzeyde müthiş soğuklar kümelenmeye başladı zaten, giritte oluşabilecek bir alçak basınç, polar koridorun açılmasına büyük ölçüde yardımcı olup, soğukları ve sistemleri, sağa, sola kaçmadan göbekden üzerimize yönelmesine sebebiyet verecekdir..Bu ayın sonuna kadarda beklentilerimizi çok yüksek tutmasak iyi olur gibi..Bize asıl lazım olan öncelikle bol yağışlar, bekleyelim, görelim..Mevlam neylerse, güzel eyler..
![]() ![]() ![]() ![]()
Nihayet emin bey sizi gördük sizi görmek bile şu kasvetli havalarda bize moral oldu.kendinizi çok aratmayın lütfen
@KardanadamEmin bey aleykum selam sizi tekrardan aramizda gormekten mutluyuz yine guzel haberlerle gelmissiniz dediginiz gibi herseyin hayirlisi ama ben bu kis mevsiminin guzel gececeginden bol karli bol sistemli bir kis olacagina inaniyorum ki hepimiz icin hayirli kislar zaten hep demisimdir yine diyorum istanbulun kisi 15 Aralik 15 Mart arasi oluyor onceki gecmis yillardada bunu gorduk guzel kar kar yagislari yerde kalici tatmin edici kar yagislari aralik son haftasindan once pek olmuyor ama ocak subat hatta martin basi dahil hep guzel yagislar olmustur Artik bundan sonra SİBIRYA EKSPRESİ geliyor demenizi bekliyoruz
Bir süredir memleketeyim inşalah yarın ve cuma günü 2021-2022 sezonunun ilk kar yağışına şahit olacağım
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Alinuri5, Burak1980, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, SinemSahin, SnowPoyraz, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Əspəranza34, KardanadamEmin, sirgalton, 68 Ziyaretçi |