Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-13-2021, 11:03 AM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Storm önce diyagramlara iyice bakın ana çalıştırma en sıcak çıktı nerdeyse o zaman en güzeli beklemek sonuçta her an herşey olabilir değil mi sadece bekle ve gör
  Beğenenler:
  • SnowPoyraz

@snowserkan Ustam biraz önce tahminini gördüm.Benim geçen hafta cumartesi günü yaptığım tahmine çok benzemiş...İlk devre 3-0 olur devre arası var.ikinci devrede de goller var.Maç 6-0 olur demiştim...Sınavlarda da yaşarsınya ilk cevabın genellikle doğrudur.Cevabı değiştirince genellikle yanlışla sonuçlanır.O yüzden yaptığın tahminin arkasında durcaksın.Böyle her çalıştırmada rüzgarlarda savrulup gitmeyeceksin.Saygılar.

Bu saatten sonra isteyen istedigi haritaya bakip ona inanabilir.Artik sadece bekleyip gormek gerekiyor.Soylenenler soylendi moral bozmak isteyen buyursun bozsun moralini.Benim icim rahat.Sadece bekliyorum...Ahmet bey yerinizde olsam birseyleri anlatmak icin kendimi yormazdim.

Serkan bey modellerin olumsuz görünmesinin sebebi nedir.ileriki güncellemelerde düzelirmi.

(Son Düzenleme: 02-13-2021, 11:16 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

@TARANTULA Ana çalıştırma en sıcak olsa ne olacak , diğer bütün senaryolarda sıfıra gelmiş neredeyse, ortalamda surekli artis var 2 gundur, bekleyip görelim bakalım

Ben diyagram lardan falan anlamam. Herkesin sürekli şikayet ettiği bir konu vardır İstanbul'da bir soğuk hava dalgası geldiği zaman önce yağış yağmur ile başlar, gittikçe soğur ve sonunda Kara çevirir. Çoğumuzun şikayet ettiği bir konu ancak aslında şikayet edecek bir şey değil. Pendik sahilde oturuyorum sirf Pendik sahil icin degil, İstanbul'un çoğusemti için hatta İstanbul için bu bir iklim ozelligi. yani yaşadığınız yerin iklimi bu. her soğuk hava dalgası geldiği zaman yuzde 90 bu şekilde olur. Soguma tamamlandığında yagisin çoğu tükenir deklere kalırız.
Sorum şu, 2004 sisteminde lise 1 deydim. Ve yağış gelmeden bir gün önce soğuma olmuştu hatta çok kötü bir soğuk vardı bir gece once eksi 4 gündüz -2 dereceydi ve Sabah saatlerinde çok hafif bir yağış başladı ve hayatımda ilk defa düşen 4 kar tanesinn hepsinin yarım saat boyunca yerde oldukları yerde kaldığını gordum. 2 dakika Sepeleyen karın yarım saat ardından asıl yağış başladı ve 1 gün boyunca aralıksız devam etti. bugün yaşayacağımiz sistemde de sahil kesimleri için bile kar yağışı ile mi başlayacak acaba? Yoksa yağmurdan;sonra yine kara mi çevirecek çünkü en büyük korkum bu..

Vayy arkadaş bea... Smile Serkan KARdeşim bile tahminlerini revize etmediğini değiştirmediğini söylüyorken hala işin içinden ılık muhabbetler çıkarılıyorya pes vallahi...Anlaşılan biz burda boşuna çene patlatıyoruz...Bir modele bakıp bir diyagramdaki sıcak senaryolara bakarak sistemleri çöp haline getirmeye çalışanlar hata ettiklerini Atmosfer cevabını verdiğinde anlamış olacaklar, ayrıca nerdeyse bir aydır takibinde olduğumuz bu BALİNA sistemini serçeye çevirenlere sözüm, haftaya kadar sabredin, eğer hala donmamış olursanız konuşacak kelimeler bulabilirseniz ne mutlu size..4 yıldır böyle bir KIŞ görmüşmüydünüz bunun değerlendirmelerini yaparız birlikde... thumbsup Söylenecekler fazlasıyla söylendi, artık oturun yerinize, yaslayın sırtınızi yaşanacaklara adapte olun..Mevlâm neylerse güzel eyler..Tahmin bizden, takdir yüce ALLAH'tan..Kalın sağlıcakla..

Ben tahmin konusunda oldukça bilgisizim ama burada şunu gördüm ve bunları sizlere aktarmak istiyorum. En başından beri SnowSekan, KardanadamEmin, AZOR, Tarantula tahminlerini yaparlarken özellikle Snowserkan dostumuz tahmin değerlendirmesi yaparken okadarrrr uzun cümleler kullanarak teorik olarak bilimsel deyimlerle neler olacağını anlatmaya çalışarak bugüne kadar ellerinden geleni yaptılar. Her olumsuz ifadelere tecrübelerine dayanarak tezleri çürüttüler ve çürütmeyede devam ediyorlar. Ancak olumsuz yorum yapanlar edebiyatta bir kompozisyona başlarken giriş gelişme sonuç kavramı vardır,sizler daha giriş yapmadan sonuca ulaştınız aradaki gelişme nerede? Yaşananlar nerede? Konu içerisindeki özdeyiş nerede? Bekleyelim görelim yaşanacakları yaşansın sonrasında burada kimi eleştirmek istiyorsak bizlere verdikleri bilgileri onların yaptığı gibi model ve grafiklerle olumlu ve olumsuz yönlerini eleştirelim. Olayı başlamadan bitirmeyin yazık etmeyin verilen emeklere saygılar......
  Beğenenler:
  • AZOR, Primavera

(02-13-2021, 11:25 AM)Akyel Şukufe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba, 

Son modellere(GFS, ECMF) göre soğuk hava dalgası pazardan sonra gidiyor yerine ılık hava geliyor gözüküyorr..  Smile Kar yağabilir derken hangi modeller bu olasılığı gözüküyor ben bulamadımmmm?? Teşekkür...

Amacın ne koçum senin?

GFS'nin bir hafta sonraki sıcak senaryosunu paylaşıyorsun.

Modeller daha yarınki sistem konusunda bile tam mutabık değil her birinde farklı parametre var o yüzden üç gün sonrasını değil haftaya hiç düşünmeyin , Şu sistemi bir hayırlısıyla atlatın haftaya bakarsınız
  Beğenenler:
  • AZOR

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, 130 Ziyaretçi