Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Arkadaşlar birkez daha söylüyorum, kimse burda abartılı tahminler yapmıyor, sadece verilerde gördüklerimizi yazıyoruz..Görünen veriler bizlere böyle yorumlamamızı gerektiriyor..Günlerce sürecek yoğun tipi, DEK lerin sıksık vuracağı, fırtına, gökgürültülü KAR yağışlarından bahsediyoruz..Yaşanılacakların gerçekden son yılların en güçlü ve blokaj içeren sistemler olduğunu gördüğümüzden metrelik tahminler yapılması son derece normaldir..Günlerce sürecek,kısa aralıklarla ve DEK lerle beslenerek vuracak KAR dalgalarında cm den bahsetmek çok yanlış olacakdır..Sonra gerçeklerle yüzleşilince sıkıntı çekecek olanlar maalesefki bizleri kaale almamış olanlar olacakdır..Öyle, böyle bir sistemcik değil gelen, küçümsenecek sistemler hiç değil..... thumbsup İstanbul gibi bir metropolde 2cm KAR yağdığında karışan ortalık, KAR yığınlarını gördüğünde ne yapacaklar sorum onlaradır...Tüm veriler ve modeller bu söylediklerimde hemfikirken buradan hafif bir KAR geçişleri olabilir demek tamamen abeste iştigal olmayacakmı, sorarım size? Söylediklerimizi abartılı bulanlara naçizane tavsiyem bunları söylerken iki kere düşünsünler, son pişmanlık fayda etmez, diyeceklerim bu kadar... Bye eye thumbsup

Bu sistem sonrası bir bakıyormuşuz barajlarımız taşma tehlikesi geçirmemek için kapak açıp su boşaltıyormuş Smile

Reisler doğu karadeniz bu sistemde güme gitmedi değilmi Sad
  Beğenenler:
  • SinemSahin

İnşallahlar maşallahlar havada uçuşuyor da, sabah kar durumunu törpüleyen ecmwf konuşulmuyor. Pazar kıyılar için ıslak ve tutmayan kar olabilir şu anki tabloda. Bir yorum atıyorum ki benden iyi bilen birisi hayır öyle olmaz çünkü şu şu şartlar olacak desin. O yorum da aceleyle silinmiş. Kimbilir bu da silinir, kelle de koltukta zaten. Başlar kuma gömülmesin en ufak olumsuzlukta. Şu an iyi kötü bu senenin en etkili kar yağışı garanti. Efsane olup olmayacağı konusunda her gün yeni gelişen şartlara göre konuşulması gerekiyor.

(02-10-2021, 12:28 PM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşallahlar maşallahlar havada uçuşuyor da, sabah kar durumunu törpüleyen ecmwf konuşulmuyor. Pazar kıyılar için ıslak ve tutmayan kar olabilir şu anki tabloda. Bir yorum atıyorum ki benden iyi bilen birisi hayır öyle olmaz çünkü şu şu şartlar olacak desin. O yorum da aceleyle silinmiş. Kimbilir bu da silinir, kelle de koltukta zaten. Başlar kuma gömülmesin en ufak olumsuzlukta. Şu an iyi kötü bu senenin en etkili kar yağışı garanti. Efsane olup olmayacağı konusunda her gün yeni gelişen şartlara göre konuşulması gerekiyor.

Senin suyun bayağı bir ısınmış.
Çıkardığın garip sesten anlıyorum bunu.

@"karlıkış" 50 tane ecmwf senaryosundan biri o. Akşamki ecmwf çok büyük ihtimal daha iyi çıkacak.
  Beğenenler:
  • SinemSahin

(02-10-2021, 12:28 PM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşallahlar maşallahlar havada uçuşuyor da, sabah kar durumunu törpüleyen ecmwf konuşulmuyor. Pazar kıyılar için ıslak ve tutmayan kar olabilir şu anki tabloda. Bir yorum atıyorum ki benden iyi bilen birisi hayır öyle olmaz çünkü şu şu şartlar olacak desin. O yorum da aceleyle silinmiş. Kimbilir bu da silinir, kelle de koltukta zaten. Başlar kuma gömülmesin en ufak olumsuzlukta. Şu an iyi kötü bu senenin en etkili kar yağışı garanti. Efsane olup olmayacağı konusunda her gün yeni gelişen şartlara göre konuşulması gerekiyor.

Hayır efsane deniliyor. Tutacak yağacakta deniliyor. Daha fazlası da olabilir deniliyor. Neden bahar sevinci yorumları yapıyorsunuz anlamıyorum. Ümidimiz var biz bu ümitleri de seviyoruz. İstanbul gibi bir yerde bırak 1 metreyi, 30 cm bile oldukça mutlu edecekken neden olumlu gözükmeye çalışıp olumsuz yorumlar atıyorsunuz anlamam hiç.

@"karlıkış" nickinizi "güneşlibahar" olarak değiştirin, siz de rahatlayın biz de. Smile

Sistem gelip kendini gosterdiginde boyle olumsuz konusanlar ortadan kaybolur sesleri cikmaz ufak bir olumsuzluk gorunce sahlaniyorlar bu kadarda olmaz yani degerli tahminci ve paylasimlarina laf etmek dogru degil

(Son Düzenleme: 02-10-2021, 12:54 PM, Düzenleyen: brkkrrsln.)

(02-10-2021, 12:48 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistem gelip kendini gosterdiginde boyle olumsuz konusanlar ortadan kaybolur sesleri cikmaz ufak bir olumsuzluk gorunce sahlaniyorlar bu kadarda olmaz yani degerli tahminci ve paylasimlarina laf etmek dogru degil

Birde kafayı kuma gömme nedir abi, deve kuşu mu yorumcular, bu üslupları hiç hoş olmadı.
Hatalar kaybolan çabalar değildir, onlar başarıya giden yolda işaret direkleridir.

Konuyu Okuyanlar:
hacimuratt, 48 Ziyaretçi