| |
Bazilari her sistemde avrupa yakasi daha iyi kar alir anadolu yakasina yagsa da tutmaz avrupa yakasi saf kar daha iyi alir diyorlar. Son sistemde de goruldu bahcelievler bagcilar avcilar bakirkoy yagmura tutuldu da en sonunda yagisin saf kara donmesi icin -42 yi bekledi avrupa yakasi. Bu da her zaman gelmiyor. Belli bolgeler disinda avrupa yakasi gercekten de turkiyenin en alcak en denizel bolgesi neredeyse. Son sistemde mesela umraniye komple kar tuttu buz tuttu. 30 cm yi gecti. Aslinda cok ciddi bir yagista olmadi. Ondan oncede 2 gun once persembe yagdi bazi noktalarda kar kalkmadan yagdi. Bu bolgelerde kar bu sene 10 gune yakin durdu. Hatta cuma ikea meydana gittim umraniye de 1 metre yukseklikte toplanmis karlar vardi. Bu sistemde de ben anadolu yakasinin bariz olarak daha iyi kar alacagini dusunuyorum. Kiyilar ve avrupa yakasi yine yagisin kara dönusmesinde problem yasayacagini dusunuyorum. Ama yagisin barajlara katkisi iyi olacaktir.
Beğenenler:
• Burak1980, Captmehmet, Ftherdem, Keremburada, kral, mehmet karsever, scream, Snowreis1360, Snowsedat
(01-24-2021, 01:27 AM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Galiba bu bir rakım sistemi olacak gibi duruyor söylediklerinizde anladığım kadarıyla. Rakım sistemi olması çok muhtemel. Geçirdiğimiz sistemin girişini hatırlıyorsanız benzer bir tablo gözüküyor. Kuvvetli yağmurun beraberinde giren soğukta ne kadar erken saf kara dönerse yağış o bölge örtü tutturur. Geri kalan bölgeler hafif bir örtü alır hatta alamayan bölgeler de olacaktır. 100mt üstü 5 cm civarı alırken bu 200 metrelerde 10 cm i geçer şu tabloda. Sahil ve alçak rakımlı bölgeler yağışla beyazlayan ardından çabuk eriyen araba üstü örtüsüne maruz kalır bu tabloda
Sabah güncellemesi
Dahada güzeleşiyor Deli Dumrul bir yerleri bir szaltıyor bir çoğaltıyor oralara takılmayın https://images.meteociel.fr/im/6742/anim_dtn8.gif https://images.meteociel.fr/im/2255/anim_bbg2.gif
Selamün aleykum, hayırlı sabahlar, mutlu pazarlar..
![]() ![]()
İstanbul Karla karışık yağmur ve Zaman zaman Kar yağışını da görecek.
Ancak İstanbul geneline Kar örtüsü olmayacaktır. Kar örtüsü daha çok Marmara bölgesinin iç kesimlerinde ve yükseklerinde bekleniyor. Forumda ki hiç bir üyenin kuvvetli beklentilere sokulmasını istemeyiz. Olası bir olumsuzlukta şahsi saldırıların ve forum itibarının korunması öncelikli amaçlarımız arasında gelmektedir.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, angelusoO, bokers36, Burak1980, Captmehmet, Emre10,
Karasal ilerleyen bir sistem ancak sıcaklık bakımından İstanbul'u sınırın üstünde bırakanda bir sistem aynı zamanda.
İstanbul ve çevresi için 0C derece izotermi ve donma seviyesi 300-400 metreler ile sınırlı. Bu şartlar Kar yağışının yere ulaşacağını fakat toprak üstü sıcaklıklarının yeterli olmaması nedeniyle örtüye imkan olmadığını gösteriyor maalesef. Fakat Trakya ve Marmara'nın güney ve güneydoğusu için bu sınır 0-200 metrelerde ve oralarda kar örtüsü mümkün durmaktadır. ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Bir Dost, bokers36, Burak1980, Burçin tugay, Captmehmet, Emre10, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 44 Ziyaretçi |