| |
Emin bey yagislar sanki haftasonuda devam edecek gibi cuma gunu cekilir gibi yapip tekrar geri gelecek 1 - 2 gunluk gibi degil
Keşke önümüzdeki sistemdeki soğukların yerine geçen haftadaki sistemin soğukları olsaymış efsane sistem alacakmışızdı.Neyse sağlık olsun.En azından barajlarımız doluyo iyi tarafından bakmak lazım...
Öğle diyagramı ile akşam diyagramı arasındaki farkı söylememe gerek yok herhalde akşam diyagramı öğle diyagramının geçersiz olduğunu net şekilde ifade etmiş. Olay bitmiştir bundan sonra Şubat ayında nelerin olabilieceğini herkes görecek. Yavaş yavaş herşeyin birden olmasını beklemeyin derim.
Akşam güncellemesinde 2m bir tık daha düşük öğlene göre ama 850 hpa ve 500 hpa biraz yüksek neyse acelemiz yok bekleyip görecez bu arada değişmeyen tek şey nerden gelirse gelsin Batı Karadenize yarıyor arkadaşlar dek siklon atlet don hepsi Batı Karadeniz Batsın KARa deniz.
Galiba bu bir rakım sistemi olacak gibi duruyor söylediklerinizde anladığım kadarıyla.
Bu seneki sistemler güçlenerek geliyor maşallah. 2 senedir fıtık eden sistemler yerine bunları görmek çok güzel. Ki daha büyük balık avlamadık
En basinda da soyledim bu sistem Trakya sistemi.Tüm Trakya kar alacak ama ozellikle Kesan-Malkara civari cok sansli.Istanbul konusunda da hala ayni seyi savunuyorum Avrupa yakasi şanslı ancak saf kar batiya gittikce artacak.Yani Silivri-Çatalca sansli.Avrupa yakasinin ic kesimleri Arnavutköy Basaksehir civarlarinda saf kar daha cok gorulebilir.Avrupa yakasinin tamaminda cok guclu yagis ve Kky agirlikli olur gibi duruyor.Doguya dogru gittikce sicaklik maalesef artiyor.Gebze tarafi guzel yagmur alir.
Bu sene sistemler son 2-3 gün kala güçlenerek geliyor.Salı gecesi başlar,cumaya kadar devam eder diye ümit ediyorum.
Buarada soguk erken girerse muazzam bir kar yagisi olur ama cok umitlenmemek lazim.Beklentiyi dusuk tutmak her zaman iyidir.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| REALSHADOW, 42 Ziyaretçi |