Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-17-2021, 02:06 PM, Düzenleyen: Snow Gökhan.)

Ventusky uygulamasından gördüğüm kadarı ile yok gibi

resim
Maltepe 260mt. Tipi aynen devam. Sıcaklık -2.7c. Açık alanda kürtünsüz yerden 24cm ölçüm aldım.

Kagithane merkezden selamlar rakim 95 kar yagisi gayet etkili ustatlarimiza tesekkurler
resim

(Son Düzenleme: 01-17-2021, 02:14 PM, Düzenleyen: zerensefa.)

Rüzgar akşam saatlerine kadar üst katmanlarda güneybatılı alt katmanlarda ise kuzeyli esmeye devam edecek gibi görünüyor. Bu durumda DEK açısından bize katkısı olmayacaktır. Yarın akşama doğru rüzgar birliği tüm katmanlarda karayel olarak sağlanacak gibi görünüyor. Bu durumda sıcak karadeniz üzerindeki aşırı soğuk sayesinde Anadolu yakası güzel DEK alabilir. Avrupa konumu itibariyle bu deklerden faydalanamayacak gibi. Serkan abi daha detaylı açıklayacaktır.

resim
resim
SUDAN ADAM

(01-17-2021, 01:54 PM)Elemanus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Yoklukta bu kadar ☺️

İlk bakışta Graupel sandım, karmış Smile
  Beğenenler:
  • adakar

Isı baya düştü soğuk artmaya devam ediyor, ben halen o şapkadan tavşanın çıkacağına inanıyorum.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

Tarantulam, ( Ahmet'cim) örümceğim bak aysonu ve Şubatın ilk haftasınıda içine alacak sistem benimdir, sakın sahip çıkmayasın, sistemin telif haklarını aldim ona göre..Sonra bu sistem benimdi diye demeyesin.. Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup Bakın ECMWF'den sonra GFS radarlarinada girmiş..Takipdeyim.. thumbsup
resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Kartat, mehmet karsever, Snowsedat, snowsnow

(01-17-2021, 02:09 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-17-2021, 01:54 PM)Elemanus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Yoklukta bu kadar ☺️

İlk bakışta Graupel sandım, karmış Smile
Etraftaki bütün karı toplamak zorunda kaldık☺️
  Beğenenler:
  • Snowsedat, Xooner

Serkan abi SKEW-T çıtısındaki rüzgar konumlarına göre yarın akşam saatlerinden itibaren DEK alabilme potansiyeli olan bölgeler olarak siyah okla çizdiğim yerleri gösterebilir miyiz? Yanlış mı yorumluyorum lütfen aydınlat beni. Big Grin

resim
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Poyraz, Snowsedat

(01-17-2021, 02:23 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi SKEW-T çıtısındaki rüzgar konumlarına göre yarın akşam saatlerinden itibaren DEK alabilme potansiyeli olan bölgeler olarak siyah okla çizdiğim yerleri gösterebilir miyiz? Yanlış mı yorumluyorum lütfen aydınlat beni. Big Grin

resim

Şunu 100 KM aşağı çekebilir misin? Big Grin üstteki ilk 4 oku falan.

Konuyu Okuyanlar:
mehmet karsever, 23 Ziyaretçi