| |
(12-29-2020, 06:54 PM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan ao bu sene olmuyor demissiniz ancak ao negatif fazla genelde sistemler bati avrupaya akiyor, suanki durumda ayni bu sekilde. Zaten indexlerde 10u sonrasi pozitife cikma egliminde bu da bize sistem sansini gostermekte. AO NAO Ülkemiz için %100 ölçü değildir. aşırı negatif veya pozitif fazlarda efsane boyutunda sistemlerde almışlığımız vardır. Nötr olunca kesin sistem var veya yokta diyemeyiz. Bu durumu etkileyen bazı etkenler var. scand index - western russia/ east atlantic - euroasia indexleri Ülkemiz için bunlara da bakmamız gerekiyor.. AO'nun aşırıya yakın negatif fazında Soğukların batımızda kaldığını zaten biliyoruz. İşte bazen bu durumun ülkemiz için belirleyici olabilmesi için farklı verilere de bakmamız gerekiyor
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Memoli86,
Ya Serkan abicim bu fransızlar harbi sinir etmeye başladılar beni. dalga geçer gibi 2 gün önce gösteren modele bak şimdikine bak gülüyorum şu an ama sinirimden gülüyorum
bu Türkiyeden çok takip olduğunu mu anlıyorlar bile bile güzel model gösterip sonra değiştiriyorlar mı napıyorlar valla şaşırmış durumdayım abi ![]() (12-29-2020, 04:01 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: AO NAO la bozmuşsun aklını. inşallah abi beklentimiz hep aynı yönde.
NE DİYORDUK ARKADAŞLAR?
Modeller hizaya geliyor, dahada gelecek..Sabahki korkunuzu bir nebze olsun atabildiysek ne mutlu bize..4 gündür KIŞ ortasina gelirken bu lodoslu havaların bir süre daha devam edeceği ardindan kuvvetli soğuklar ve yağışlarin geleceği aşikârdı..Bu tez genelde hep böyle sonuçlanır..KIŞ ortasinda ısınan havalar etki- tepki prensibi gereğince soğumayla biter..Isınma ve Soğuma, Soğuma ve ısınma...Bu uzun yıllardır hep böyle olmuştur..Uzun bir süredir lodos esmiyordu, sonucunda bugüne değin kapalı soğuk- serin arası sikıntılı ve yağışsız günler geçirmiştik, şimdi lodosa kavuştuk haliyle Ocak ayının ikinci yarısina gelmeden KAR ada kavuşacağız..Sizler sadece bizi izlemeye devam edin.. ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, mehmet karsever, snow41, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan,
Evet kafayı bozdum ama ben şu anki tabloyu yorumladım 2 gün önce tam tersi idi yine birkaç gün sonra tersine dönebilir olumlu yönde. Yoksa dediğiniz gibi sadece bu iki parametre dışında başka veriler de var sonuçta bebişim turşulu baklavam. Diyagramlarda bakalım ne göreceğiz.
AO Negatif olunca soğuklar batımıza- Aşırı Negatif olunca soğuklar siklonlar Batı orta Avrupa'ya hatta Afrika içlerine kadar dalgalanırlar.
Bunda bir behis yok ancak anlatılmak istenen AO Negatif olunca bize sistem veya Kar gelmez diye bir kural yok. AO Negatif, Western russia pozitif fazda (Urallar bölgesinde genişleyen YB) ise blokaj varsa sistem gelmez ters yöne dönen üç tekerlek Atlantik sırt- Avrupa düşüğü, Russia sırt Bu durumda Basınçların konumuna göre Ege'nin güneyi, Akdeniz'in daha çok batısı ezilen siklonlardan faydalanıyor. Baska veriler var birbirini etkileyen. Arastırın bunları.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Memoli86,
Evden çıkınca yüzümüze vuran soğuğu, nefes verince çıkan dumanı özledik.Kar yağarken sokakta ki kokuyu, gece gökyüzünün kizıllığını özledik...Gel vefasız gel vicdansız biraz beyaz huzura ve çocuk kalbinde ki mutluluğuna ihtiyacımız var. Çağırmazdık acil olmasa. Gelde biraz yüreklerimiz sakinleşip nefes alsın bu kadar keyifsiz geçen bir yılın ardından...
Kar Mutluluktur
Beğenenler:
• ahmetcengiz, AZOR, Bir Dost, Burak1980, Emir13, Emre10, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, oguzsoydan, Poyraz, Snowevren, Snowreis1360, SNOWSALİH, Snowsedat,
Beğenenler:
• adakar, bokers36, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Emre10, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Kartepemetin, kral, mehmet karsever, Memoli86,
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Emre10, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, Memoli86, Poyraz, Snowsedat, snowserkan
(12-30-2020, 12:07 AM)Burak1980 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Evet dönüşüm müthiş(12-29-2020, 11:02 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ocak 9 sonra soğuk ve yağışlı taraftayız Ocak ilk 10 gün ![]() Ve sonrası
Beğenenler:
• adakar, BATU1963, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Emre10, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, mehmet karsever, Memoli86,
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 41 Ziyaretçi |

bu Türkiyeden çok takip olduğunu mu anlıyorlar bile bile güzel model gösterip sonra değiştiriyorlar mı napıyorlar valla şaşırmış durumdayım abi