| |
Uludağ i devamlı canlı yayından takip ediyorum
Havanın sertliğinden midir bursada yağış olmasa da hafif bi bulutlanmasa gece beyaz örtü oluşuyor ancak gündüz eriyor. Bugün 22 aralık ve uludağ oteller bolgesi 1750 metre rakim bile hala istenen özlenen efsane kar yağışını alamadı malesef.
1,5 günlük diyagram kaydında henüz bir değişim görünmüyor.
Hafta boyunca takibe devam edeceğiz.
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, Bir Dost, bokers36, Burak1980, Burçin tugay, Erol Bıldırcın, Göksel, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Memoli86,
Serkan bey ediyoruz ancak hiç motivasyon kalmadı kendi adıma konusuyim sabah kalkar kalkmaz bakıyoruz gecenin bir yarısı ama bekle bekle sabır taşı olsa catlardi artik
Takibe devam ancak moraller sıfır bende çok umitsizim
yasım 59 yıllardır takıp edıyorum yılbaşında kar olayını ıst yaşayanlar ıcın söyluyorum aralık sonu kar yağışı ıst ıcın cok duşuk bır olasılık ve cok ender görünen bır şey bır kar sevdalısı olarak bende yağmasını beklıyorum ama bu durumda ımkansız bırşey yalnız ocak ayının ılk günlerınde cok yağdığını hatırlıyorum yavaş yavaş kış mevsımı başlıyor bakmayın oyle atan tutanları bu sene ıyı bır kış olacak ıst ıcın ocak ve şubat aylarında beklentınız olsun kasımda aralıkta kar beklemek hayalden öteye gıtmez bu bır abının tavsıyesı sağlıcakla kalın
(12-22-2020, 08:59 AM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uludağ i devamlı canlı yayından takip ediyorum Merhaba uludağ 3 gündür sıfırın altında, o gördüğünüz görüntü kırağı, güneşi görünce eriyip gidiyor. Uludağ uzun süredir en kötü kış başlangıcını yaptık şuan 1 cm bile kar yok. Kırağı, atmosferik sinir tabakadaki hava partiküllerinin efektif buhar basıncının, yüzeyin sıcaklığına ait buz üstünde donmuş buhar basıncından daha alçak olması sonucu, havadaki su buharının soğuk yüzey ve/veya cisim üzerinde yoğuşarak katı feyze geçmesidir. Kısaca kırağı zeminler üzerindeki yoğunlaşmanın buz kristalleri şeklinde olmasıdır. Kırağının oluşabilmesi için de havanın açık ve durgun olması gerekir. Oluşum biçimi bakımından çiyden bir farkı yoktur. yağış kategorisinde değerlendirilmez. Soğumanın çok şiddetli olduğu yerlerde, havanın temas ettiği yüzeylerde buz kristalleri şeklinde oluşan yoğuşma ürünüdür. Türkiye'de bu olay kış mevsiminin başlarında görülür.[
(12-22-2020, 09:45 AM)Burçin tugay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey ediyoruz ancak hiç motivasyon kalmadı kendi adıma konusuyim sabah kalkar kalkmaz bakıyoruz gecenin bir yarısı ama bekle bekle sabır taşı olsa catlardi artik Burçin bey sizi çok iyi anlıyorum. Moralinizi bozmayın modeller değişecek bundan eminim. Moral motivasyonunuzu model ve diyagramlara göre düzenlemeyin.. Şimdi altta 26-27 Aralığa kadar olan stratosfer hareketi mevcut bu harekette geri çekilen bir stratosfer PV var. Geri çekilmesinin nedeni Daha alt seviyeye tropopause altına içindeki enerjiyi soğuğu boşalttığı, transfer ettiği içindir. İlk etapta boşalan enerji daha alt seviyelere inemediği için ve bu hareketin gerçekleştiği alan neticesinde bu sonucu doğuruyor olması gereken oluyor. Atlantik üzerine yükselemeyen ve Avrupa'ya inen çok kuvvetli olmayan çekirdeği soğuk fakat çekirdeğindeki soğuğu koruyan bir siklonik hareket var. Bu çok doğal.. ![]() Fakat 27-28 Aralık'tan sonra bu transfer daha alt seviyelere iniyor ve soğukla sıcağın uç zıtlar olarak birleştiği ısınan bölgeyi görüyoruz. Kuvvetli soğuklar ısınan bu koridordan akacaktır başka bir olasılık yok olamaz. Beklediğimiz sistem söylediğim tarihlerden yani 27-28 Aralık'tan en geç 7-ila 10 gün içerisinde ve söylediğim gibi bizi pert etmeye gelecek başka yolu yok. Nasıl ki 2+2 sonucu 4 ise 5 değilse o soğukta ısınan koridordan akacak baska yolu yordamı yok bu işin. 27-28 Aralık'tan sonra her an bekliyoruz. Söylediğim tarihin arkasını takip edeceğiz. Kazanan biz , KARseverler olacak. İnancım tecrübelerimle sabittir.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, Altıgen Buz Kristali, Antalyaspor1966, AZOR, BATU1963, Bir Dost, bokers36, Burak1980, Burçin tugay, Emir13, Emirsiyahbeyaz, Emre10, Emreitsa, Erol Bıldırcın, Göksel, hacimurat, Haloquest, Hasan_iSTANBUL, Hunter, Kaan, KardanadamEmin, kartutgunu, kral, Matikler, mecnunsnmz, Memoli86, mirhan, Nil.Trabzon, nosnownoparty, Osman_58,
Serkan Üstadım,
Eğer yine Ocak ilk hafta öngördüğünüz gibi İstanbul’u pert edecek bir sistem yaşarsak ki, yaşayacağımızı düşünüyorum size bir önerim olacak. Şimdiye kadar sizin işaret ettiğiniz ve modellerin göremediği her tarihte şideti değişken olmakla birlikte soğuk atak yaşadık. Neden bu yaklaşımınızı modellemiyorsunuz? GFS ve diğerlerine çok güzel bşr alternatif olur. Bunu yapmanın çok zor olmayacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?
Size guvenimiz sonsuz Serkan bey sizde olmasaniz arkadaslarinda dedigi gibi bu giden havalari gordukce moralimiz bozuluyor kisin 1 ayi bos gecti diyebiliriz yetersiz yagislarla insallah yilbasindan itibaren hersey olumlu olur
Bu arada cuma gunu kiyi ege ve marmarada kuvvetli lodos var hizi zaman zaman 70 km ye cikabilecek ardindan yagis geliyor ki Yine rahmetli Ali Esinin bir sozunu yinelemek isterim cunku o gercelesecek kis aylarinda kis ortasinda nezaman kuvvetli lodos ve anormal isinma olursa arkasinda kuvvetli soguk ve kuvvetli kar yagisi olur derdi bu Serkan bey sizin tezinizide dogruluyor lodosla birlikte sicaklik cumartesi gunu 20 dereceye dayanacak ardindan sizin bahsettiginiz sistem gelecek yapbozun taslari yerine oturmaya basladi bence OK YAYDAN ÇIKTI GERI DÖNÜŞÜ YOK SISTEM GELIYOR Cumartesi gunu nerdeyse sicakliklar normallerin 10 - 12 derece ustune cikiyor 28 Aralik 10 ocak arasina odaklandim sistemi bekliyorum
Beğenenler:
• BATU1963, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Snowevren, Snowsedat
Kastamonu ağlı içesinde kar yağışı başlamış pazarda kurulmuş tipik bir Anadolu görüntüsü oluşmuş
https://www.agli.bel.tr/canli.php
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, snow41, Snowevren, Snowsedat |
| Konuyu Okuyanlar: |
| hacimuratt, kral, 42 Ziyaretçi |