Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-18-2020, 01:05 AM, Düzenleyen: snow41.)

Bunyamin beyi hatirlarsaniz 2004 ocak ayi sistemine 3 gun kala istanbul icin 3 - 5 cm belki yukseklerinde 10 cm olur diyordu ????
Serkan beyin ustune uzun vadede kimseyi tanimam
Diger tahminci ve paylasim yapan arkadaslarda alinmasin onlarinda ellerine ve emeklerine saglik
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, ThunderSnow, Xooner

(12-18-2020, 12:47 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunyamin beyi hatirlarsaniz 2004 ocak ayi sistemine 3 gun kala istanbul icin 3 - 5 cm belki yukseklerinde 10 cm olur diyordu ????
Serkan beyin ustune uzun vadede kimseyi tanimam
Diger tahminci ve paylasim yapan arkadaslarda alinmasin onlarinda ellerine ve emeklerine saglik

hocam Serkan abi gerçekten bizler için şans . Onunla birlikte isim vermeden söyleyecek bir çok bilgili abiler var hepsinden yararlanıyoruz sağolsunlar çok şanslıyız  ama son 3 yıldır modellerin gösterip gösterip sonradan kıvırması  sanki  bizle alay ediyorlar   meteociel gfs sitesi devamlı girip bakalım diye yapılıyormuş gibi  birşey hissettiriyorlar.  Zaman yaklaştıkça birden bambaşka bi görüntüyle karşılaşmak bizim gibi gerçek kar severler için zor bi durum kim ne derse desin.  tabi daha yılbaşına 12-13 gün var yine değişecektir modeller ama 2 saat önceki güncellemeye bakıyorum  gene saçma sapan bi görüntü çıkmış ortaya .  uykudan kalktım bu saatte merak ettim şimdi nasıl uyucam bilmiyorum. :Big Grin hadi iyi geceler
  Beğenenler:
  • Xooner

İnşaAllah buralara da kar yağar. New York görsellerini görmekten içim eridi, çok özeniyorum. Sad
❄️ Kar taneleri kadar güzel günler. ❄️
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowsedat, Ümittt, Xooner

Değerli arkadaşlar bunyamini neden topa tutuyorsunuz anlamıyorum oda tahminleri ve verileri yorumlayan aynı zamanda mesleğini bu olan bir kişi.

Vade uzadıkça tahminlerin yanılma payının ne kadar yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz, oda Ocak  ayı için bir öngörüde bulunmuş bu gerçekleşebilirde gerçekleşmeyebilirde bunu zaman gösterecek yaşamadan bilemeyiz. örneğin accu kış tahminini ilk yarisi daha şimdiden patladi bize Kasım aralıkta bol yağış veren iri ecmwf  yanıldı demem odur ki bir hafta önceden bile değişebilirken mevsimsel ve uzun vadeli tahminler değişkenlik gösteriyor zaten kendimizde  bunun ornegini son üç yılda üzücü bir şekilde görduk, kar beklentileri uzak vadede değil yakın vadede bile değişip yok oldu.

Temennim odur ki inşallah Serkan Bey’in beklediği yılbaşı sistemi ile güzel bir başlangıç olur ve en azından şubata kadar hem yağış hem de soğu bolca alırız

Herkes tahmin yapabilir.

Yaz aylarında yapılan uzun vade de tahminler %80 oranında başarılı olur.

Kış aylarında yapılan uzun vade tahminlerinde ise başarı oranı çok aşağı düşer.

Nedeni ise atmosferdeki hareket artar ve ne kadar çok hareket varsa o kadar çok bilinmeyen ortaya çıkar.

Günümüzde bir çok tahminci uzun vade tahmininde CFS, Ecmwf vs gibi modellerin uzun vade öngörüsüne bakarak bir çıkarım yapar.

Bünyamin ve diğerleri de bunlardan faydalanır.

Medyatik olmak ve gündemde kalabilmek farklı şeylerdir.

Gerçekleri en uçtan söylerseniz bunu başarırsınız.

Kuraklık, küresel ısınma vs bu tip gerçekleri en uçtan ve en sivri dille Söylediğiniz de ise hakkınızda bolca tartışmalar yaşanır ve süreçte söylediklerinize paralel gidiyor ise seven ve sevmeyen sayınız artar.

Sizlerden ricam bu forumda kişi ve kurumları uzun uzadıya dillendirmemeniz olacak.

Gerçekleri günü geldiğinde anlarız.

Yılsonu ve Yeni yılın ilk haftasını aşmadan 28-29 Aralık ve en geç 4-5 ocak arasında yani bu 7-8 günlük bir süreçte bir sistem saklı ve bunu ısrarla bekliyorum.

Her şey kayıt altında.

Kimler neler söylüyor bunu herkes görüyor.

Geleceğe yolculuk yapamadığımız için geleceği beklemek zorundayız.

Gelecek geldiğinde geçmişe bir yolculuk yapar ve neler söylenmiş? Kim ne bekliyormuş ve ne olmuş?

Yaşamadan göremez, hissedemez ve bilemeyiz.

Bırakınız yaşayalım ve görelim..

(12-18-2020, 09:53 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkes tahmin yapabilir.

Yaz aylarında yapılan uzun vade de tahminler %80  oranında başarılı olur.

Kış aylarında yapılan uzun vade tahminlerinde ise başarı oranı çok aşağı düşer.

Nedeni ise atmosferdeki hareket artar ve ne kadar çok hareket varsa o kadar çok bilinmeyen ortaya çıkar.

Günümüzde bir çok tahminci uzun vade tahmininde CFS, Ecmwf vs gibi modellerin uzun vade  öngörüsüne bakarak bir çıkarım yapar.

Bünyamin ve diğerleri de bunlardan faydalanır.

Medyatik olmak ve gündemde kalabilmek farklı şeylerdir.

Gerçekleri en uçtan söylerseniz bunu başarırsınız.

Kuraklık, küresel ısınma vs bu tip gerçekleri en uçtan ve en sivri dille Söylediğiniz de ise hakkınızda bolca tartışmalar yaşanır ve süreçte söylediklerinize paralel gidiyor ise seven ve sevmeyen sayınız artar.

Sizlerden ricam bu forumda kişi ve kurumları uzun uzadıya dillendirmemeniz olacak.

Gerçekleri günü geldiğinde anlarız.

Yılsonu ve Yeni yılın ilk haftasını aşmadan 28-29  Aralık ve en geç 4-5  ocak arasında yani bu 7-8  günlük bir süreçte bir sistem saklı ve bunu ısrarla bekliyorum.

Her şey kayıt altında.

Kimler neler söylüyor bunu herkes görüyor.

Geleceğe yolculuk yapamadığımız için geleceği beklemek zorundayız.

Gelecek geldiğinde geçmişe bir yolculuk yapar ve neler söylenmiş? Kim ne bekliyormuş ve ne olmuş?

Yaşamadan göremez, hissedemez ve bilemeyiz.

Bırakınız yaşayalım ve görelim..
Serkan Bey İstanbul için günler önce "ben istanbul pert diyorum" dedi. Bence bu cümleyi durduk yere kurup, gereksiz risk almazdı .
  Beğenenler:
  • Dhlikea

Avrupa noele karli girecek almanyada bir arkadas vardi bulundugu yeri hatirlamiyorum ama almayanin bircok noktasinda kar gorulecek, bu surecte bizde basinc alanlarinin geregi lodos ve yagmur alacagiz (27-28 aralik). Bu surecin bitiminde lodos arkasi kar olur mus bizde yeni yila karla mi gireririz o beklentiyide serkan bey yazmis.

Not olarak sunu yazmak isterim kuzeyimizde biriken cok guclu bir soguk var bunu ay sonu alirsak bekletilerinde ustunde bir sistem gelebilir.

Asagidaki gibi:

resim

Evet arkadaslar. Berlin noele karla girmeye hazirlaniyor. Dile kolay en son 2010 da bu gerceklesmisti. Modeller gittikce süreyi uzatiyor buda heyecani arttiriyor.

(Son Düzenleme: 12-18-2020, 01:14 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-18-2020, 10:22 AM)Bulut3 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet arkadaslar. Berlin noele karla girmeye hazirlaniyor. Dile kolay en son 2010 da bu gerceklesmisti. Modeller gittikce süreyi uzatiyor buda heyecani arttiriyor.

Öyle New york gibi kar bekleme.

Sana daha öncede söyledim. Yılbaşından önce kısa bir ziyaret olacak diye.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Ömer18, Snowsedat

abi güney de şanslı bu sefer istanbula gelmeden belki tuttururuz ucundan Smile
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL

Konuyu Okuyanlar:
pcz2013, 50 Ziyaretçi