Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-14-2020, 04:39 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kusura bakmayin Serkan bey ben bu dediklerinizi anladim ancak modelde ayin 30 una kadar mavilikler yani cok soguklar bize gelemiyor yani yilbasina kadar kar yok anlamindami oluyor kar gelirsede yilbasindan sonrami gelecek  bu modelden bunumu anlamaliyiz
Ben bu sekilde anladim yanlis anladigimi umuyorum

Ahmet bey selam, 

Isınan bölge (sarı_turuncu) önemli.
Bu ısınma atmosferin 30 km seviyesinde meydana geliyor. 

Isınan bölgenin alt seviyelerine soğuk kaçakları oluyor.

Ülkemiz ve çevresi ısınan bölge içinde yani soğuklar bizim coğrafyaya akacaktır. 

Hani demiştik ya; Üst atmosferde ısınma alt seviyelere soğuk pompalar diye.

(Son Düzenleme: 12-14-2020, 05:35 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Böyle bir ısınmada soğukların batı Avrupa'ya inmesi hayalden öte imkansızdır.
Artı olarak bu ısınmanın ilerideki yansımalarını Sibirya destekli olarak da alacağız şüpheniz olmasın.

Kısaca; Tren harekete geçti.. thumbsup  

resim

2017 ocak sistemi stratosfer ısınması..

resim

2004 Şubat sistemi stratosfer hareketi

resim

1993 Ocak sonu sistemi

resim

resim

(Son Düzenleme: 12-14-2020, 05:53 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Bir ton örnek var.

Bu tip ısınmalarda Ülkemiz özellikle İstanbul ve kuzey kesimler oldukça fazla etkileniyor.

Gerçekleşen ısınmanın Ülkemizin biraz daha güneyine inmesi durumunda hesapta olmayan efsaneler gerçekleşir.
Dikkat edilecek nokta; girdabın biraz daha yaklaşması ve ısınmanın biraz daha güneye çekilmesi olmalıdır.

Vakit buldukça bu tür paylaşımlarınızı çoğaltın lütfen olumlu,olumsuz öğrenmek çok bereketli ve zevkli. Emeğinize sağlık

1993 Ocak sonu sistemi = Adana'da 5 cm kar yağması ve narenciyeleri don vurması (bizzat yaşadım, İskenderun'dan Adana'ya gidiş planını kar yağışı nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştık Smile)

Gerisini siz hayal edin...

(Son Düzenleme: 12-14-2020, 06:03 PM, Düzenleyen: snow41.)

https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-d...ri-6379607

Serkan bey tesekkurler aciklamalar icin cok guzel haberler vermissiniz elinize emeginize saglik

Serkanım karabiberim şu anki ısınma vermiş olduğun geçmiş yıllara ait ısınmadan daha fazla bu da daha sağlam güçlü sistem demek yanılıyor muyum?
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, hacimurat, Sagaist

(Son Düzenleme: 12-14-2020, 06:22 PM, Düzenleyen: Antalyaspor1966.)

(12-14-2020, 05:57 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1993 Ocak sonu sistemi = Adana'da 5 cm kar yağması ve narenciyeleri don vurması (bizzat yaşadım, İskenderun'dan Adana'ya gidiş planını kar yağışı nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştık Smile)

Gerisini siz hayal edin...

1993 Ocak ayında Antalya’ya da kar yağmıştı Konyaaltı plajı bile bembeyaz olmuştu Smile ama 7 Ocak 1993
resim

Konuyu Okuyanlar:
GODZİLLA, 34 Ziyaretçi