Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

arkadaşlar sakın yanlış anlamayın 3uzgibi nin de dedği gibi -8 ler kıbrısa kadar lübnana kadar iniyor . bence sitenin yeni bi macera çabaları. keşke bu şekil gelse ama nerdee . yeterki marmara da kar görelim başka bişey istemiyom Smile)
  Beğenenler:
  • Snowsedat, snowserkan, Xooner

- MGM ayın 5'ine kadar bekleyecek. GFS'nin sağ gösterip sol vurmasından ötürü temkinli yaklaşılması normal. Lakin ayın 6sından itibaren perşembe, cuma ve cumartesi ve hatta pazar günü yaşanabilecek ihtimaller hakkında halkı bilgilendirmeleri de gerekli.
- Ayın 6'sında yani haftaya bugün, balkanlardan ülkemize yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası giriş yapacak. Balkanlar kısmı doğru ama eksik. Sibirya'dan koparılan bir ULL bu partiye eşlik edecek.
- İstanbul'da hala kış lastiği takmamışlar için perşembe günü iş çıkış saatlerinde özellikle avrupa yakasında halkımız kara kışa hazırlıksız yakalanacak (ben dahil). Anadolu yakası gece saatlerinde etkilenecek. iş çıkış saatini kaçırabilir, kaçırmaya da bilir.
- Cuma günü okullar tatil edilsin mi edilmesin mi derken, öğleden sonra mekanın sahibi polar atak beyfendisi ülkemize karadeniz üzerinden giriş yapacak. yanında ne getirecek, dek'leri gümrükten geçirebilecek mi bilemeyiz. lakin 12-24 saat öncesine flashback yapıp, romanya, batı ukrayna ve bu sene bizim gibi hiç kar görmemiş bulgaristan'dan alacağımız gol haberleri kutupsal atağın derinliği hakkında belki fikir verebilecek.
- Cumartesi ve pazar günü timelapse videoları için mükemmel bir fırsat doğuracak. çünkü kuvvetli dek salınımları ihtimali var.
- pazartesiye kuru soğuk sarkabilir. özellikle deprem bölgesindekilere allah kolaylıklar versin.

peki azor yolda karar değiştirip o kadar yükselmezse, kutupları aşağı ittirmezse ne olur? biz de kar sevdalıları olarak bir sonraki atağı takip ederiz.
koca 2020 kışını yarılamak üzereyiz, ilk defa istanbul için bu kadar ciddi bir beyaz olasılık gördüm; umarım son 6 günde takla ata ata gelmez.

(Son Düzenleme: 01-30-2020, 10:27 AM, Düzenleyen: karsevdalısı.)

Ukmo kısmen daha iyi ecm batılı onunda vermesi lazım

GFS ve diğer modellerde bakılacak en önemli saatler daha erken olan saatlerdir.
Zaman genişledikçe sapmalarda artacaktır doğal olarak.

Fakat daha yakın vadede ileriye yön verecek hareketlerin varlığını aramamız lazım.
Bu hareket mevcut. Aşağıda vereceğim zaman dilimine odaklanacağız daha ileriye bakmaya şimdilik gerek yoktur  Rolleyes

resim

24 ocakta demişim 7 8 şubat diye kimse sahiplenmesin Eminciğim yedirmeyiz o sistemi kimseye o kadar NOKTA.
  Beğenenler:
  • Captmehmet

15 gün önceden hem de Serkan dostum 10 15 i parselledi ben 7 8 şubatta sistem geloo demişim

(Son Düzenleme: 01-30-2020, 12:09 PM, Düzenleyen: burakrpc.)

(01-30-2020, 10:47 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: GFS ve diğer modellerde bakılacak en önemli saatler daha erken olan saatlerdir.

Fakat daha yakın vadede ileriye yön verecek hareketlerin varlığını aramamız lazım.
Bu hareket mevcut. Aşağıda vereceğim zaman dilimine odaklanacağız daha ileriye bakmaya şimdilik gerek yoktur  Rolleyes

resim

Bu görüntüye göre sanki daha mı batılı olacak Serkan bey?

O kadar çok kazık yedik ki bu modellerden şimdiden sevinmek mümkün değil, model çıktıları bir kaç gündür istikrarlı gibi ama diyagram ortalaması hala iyi değil.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, ersel candan, snowserkan

Abi yeter ki gelsin sistemin adını Tarantula koyalım her yere Tarantula yazalım arabalara camlara yere taşa göğe yeter ki gelsin...

(Son Düzenleme: 01-30-2020, 12:22 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-30-2020, 11:56 AM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15 gün önceden hem de Serkan dostum 10 15 i parselledi ben 7  8 şubatta sistem geloo demişim
Eğer efsane bekliyorsam komple o ayı parsellerim.
Sıradan ortalama sistemlerde parsel olaylarına girmiyorum Smile

Ben 10 Şubat'tan önce efsane adayı sistem beklemiyorum.
Olacak ise 10 Şubat'tan sonra olacak diyorum.
(01-30-2020, 12:01 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-30-2020, 10:47 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: GFS ve diğer modellerde bakılacak en önemli saatler daha erken olan saatlerdir.

resim

Bu görüntüye göre sanki daha mı batılı olacak Serkan bey?

O kadar çok kazık yedik ki bu modellerden şimdiden sevinmek mümkün değil, model çıktıları bir kaç gündür istikrarlı gibi ama diyagram ortalaması hala iyi değil.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Diyagramlarda 5 gün ve sonraki her görüntü 180 derece dönebilme yeteneğine sahiptir.
4 gün 90, 3 gün 45, 2 gün 22.5 derece dönebilme yeteneğine sahiptir bu böyledir
Çünkü hepsi Dansöz modellerin çocuklarıdır.

90-144 saatler ilerisi için fikir verir. Bakın sizde batılı olacakmış hissiyatı oluşturmuş.  Rolleyes
İlgili saatleri takibe devam

Ecmwf iyi ancak güçlenmesi lazım, bu şekilde yine sınırda kalır, oralama -10a oturmadan kıyılar için yine ızdırap olur, takibe devam

resim

(01-27-2020, 09:35 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: .. kalan 10-29 şubat arasındaki günler ve mart ilk hafta yani 25gününüz var kar anlamında bekleyeceğimiz. Benim öngörüm şubat son çeyrekte çok güçlü bir salınım olacağı yönü ne olur bekleyip izleyeceğiz.
tekrardan selamlar.

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, 18 Ziyaretçi