Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Küçük çamlıca kameralarındaki de yağmur maalesef.. Hava çok soğuk ama İstanbulun hiç bir noktasında şu an için kar değeri yok.. Poyraz Karadeniz üzerindeki bütün nemi İstanbul üzerine yağdırırken denizin ılımanlaştırıcı etkisi de İstanbulda bir termostat görevi görerek sıcaklığın düşmesine engel oluyor.
  Beğenenler:
  • Snowsedat, snowserkan

Umuttepe civarında kar yağma ihtimali nedir?

(01-06-2020, 07:58 PM)Babazilla Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-06-2020, 07:50 PM)Snowtime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok uzun süre kar yağıyor mu diye, sokak lambası veya sabit bir noktaya bakınca beynimiz bize değişik oyunlar oynamaya başlıyor.Zaman zaman bana da oluyor.Bizim gibi kar hastalarının mesleki deformasyonu da böyle oluyor demek kiWink

Muhtemelen fırtına hızından yağmur damlalarının uçuşması  yanılttı beni kafayı yiyeceğiz yakında biran önce yağması dileğiyle.

Smile İnşallah hepimizin dileği.Dewpoint i takip edin.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • Babazilla, Burak1980, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-06-2020, 08:33 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar, yarın ve çarşamba gününe sürprizler olursa şaşırmayalım.Diyagramlarda %55 lik bir olasılık doğdu.Bugün içinde yaptığım yorumlarda böyle bir ihtimalin varlığından söz etmiştim. Sanıyorum güzel şeyler goreceğiz gibi, hadi hayırlısı... thumbsup
resim

resim

(01-05-2020, 05:01 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
Gfs öğle güncellemesinde 8 ocaktan sonra orta karadeniz üzerinden ülkemize sokulacak yukarı seviye alçağı öngörmüş. Beraberinde sokulacak soğuğu da 850 hpa katmanında -8 derece dolaylarında işlemiş. Cepte dursun bu bilgi 6-8 ocak aralığında alamadığımız kar yağışını verecek tabloyu sunabilir bize...
500hpa daki çekirdeği fazla kompakt bu sebeple karadeniz şu tabloda örtü alır. İstanbul serpintilerle yetinir ama 2 gün önceki çıktılarda sokulacak çekirdeğin bu kadar bile kuvveti yoktu 850 hpa soğugu keza -5 bandındaydı

Ull nin konumuna bağlı bahsedilen ihtimalin gerçeklesip gerçekleşmemesi en azından orta karadenizden iç anadoluya sarkmalı istanbulun kar görmesi için... 
Doğu karadenize değil Wink

Kar manyaklarına tavsiyem üşenmeyin inin aşağıya arabaların camına bakın düşen damlalar eriyorsa kky vardır erimiyorsa yağmur vardır. Serkan dostum nolcak bu milletin hali şöyle bir tahmin patlat da şenlensin ortalık.

Bu yağış Tekirdağ dan öte niye geçmiyor??
resim
  Beğenenler:
  • Poyraz, snowserkan

Dün 2004 yılından bir kar yağışı şeklinden bahsetmiştim
Saatte 80/100 kmh tipi şeklinde, bugünkü yağan yağmur neredeyse, yağmur olmasına rağmen rüzgarın şiddetiyle(özellikle rüzgar alan açık alanlarda) sanki o dönemi hatırlattı bana, bu yağışı kar olarak alsaydık büyük olasılıkla aynısı, hatta daha fazlası bile olabilirdi tahminimce.
Artık hayırlısı diyelim kışa daha yeni girdik bu seneden kendi adıma ümitliyim, güzel sistemler alacağımızı düşünüyorum!!

(01-06-2020, 08:58 PM)bulcelik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu yağış Tekirdağ dan öte niye geçmiyor??
resim

Yüksek Basıncın yüzünden. 
Tam o alanda AB ve YB keskin bir sınır oluşturuyor

(Son Düzenleme: 01-06-2020, 09:27 PM, Düzenleyen: Poyraz.)

Tam bir kar alacaktık... Bekle bekle yok.. Sınırda gelmiş...

Konuyu Okuyanlar:
snow41, 11 Ziyaretçi