| |
CFS adı üstünde iklim tahmin sistemi.
Bu modele bakarken genel deseni gözleyin. Bu konuda oldukça başarılıdır. (12-27-2019, 10:19 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey yine elinize emeğinize sağlık birçok konuda yine açıklayıcı herkesin anlayabileceği sekilde bilgiler vermişsiniz Teşekkürler, Bugün yazarım Ahmet bey,
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Altıgen Buz Kristali, Burak1980, Emirsiyahbeyaz,
Tesekkürler Serkan bey gerçekten sizin paylaşımlarınızı merakla bekliyor ve güvenerek takip ediyorum
Arkadaşlar bu başlığın yeri değil ama içimden geldi.
İnanın hepinizi seviyorum. Burası ortak paydada buluştuğumuz, sevinç ve üzüntülerimizi paylaştığımız sıcak bir ortam benim için. Bizlere bu ortamı sağlayanlara, emeği geçenlere, katkıda bulunanlara çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Altıgen Buz Kristali, Burak1980, burakrpc, Emreitsa,
(12-27-2019, 01:20 AM)Efebey24 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi tek ve basit bir soru 2 ocak 3 ocak aralığında istanbul marmara bölgesi ne durumda bu soğuk dalga süpriz yaparmı Merhaba, Bu sorunuza nacizhane fikrim ile cevap vereyim. Modellere yansıyan çıktılar senaryolar içinde en soğuk olanları o yüzden bunlara bakmaktan ziyade basınç alanın yönü&gücü hakim rüzgarlar nem çiğ gibi noktası vb değerler bu tip sınır sistemlerde önemli. orta avrupadaki hakim yüksek basıncın biraz daha batılması veya doğulaması sistemi balkanlar - batı karadeniz hattında kaydırıyor. giren soğuklar ise istanbul için yeterli değil. sistemin trakya çanakklenin dağlık ilçeleri, ve bursanın doğusuna kar bırakma potansiyeli var. Andolu yakası şansız iken avrupa yakası süpriz potansiyele sahip. Nemlilik iyi rüzgar karayel yıldız bileşenli olabilir böyle olursa süpriz şansıda var. Ancak dediğin gibi ybnin konumu rüzgardan tutun sistemin gücünü bile etkiliyebilecek konumda bu yüzden 2-3 güne kadar değişim olabilir
Serkan abi 28 ve 29 unda kar olasiligi kuvvetli mi? 29 unda kar olasiligi kuvvetlendi diye duyumlar almaya basladim. Skewt analizini cok merak ediyorum Serkan abi.
350 mt üzeri ve karayel alan yerler kar görecektir. istanbulu soruyorsanız şansı yok. Çanakkale süpriz yapabilir
METEROLOJİDEN YAPILAN ACIKLAMA
İstanbul’a düşecek ilk kar için tarih bilgisi Meteoroloji’den geldi. Güncel Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da cumartesi ve pazar günleri karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul'da 28 Aralık cumartesi ve 29 Aralık pazar günleri karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor.
ERSEL bey bu sitede kar yok diyor saygı duyarım ancak İstanbul inşallah cts pazar günleri kky ve lokasyona göre kar alacak nasipse.
Beğenenler:
• ahmetcengiz, Altıgen Buz Kristali, Burak1980, hacimurat, kral, OfluMevlüt, Poyraz, scream, snow41, snowmanadnan, Snowsedat, Xooner
Alıntı:350 mt üzeri ve karayel alan yerler kar görecektir. Ahmet bey istanbul sahil İcin beklentimi yazdim kar ihtimali gormuyorum. Yukarida mesajimda dikkat ederseniz rakim verdim bu beklentim istanbul icindir onceki sayfadan dikkatinizden kacti sanirim. il genelinde kuvvetli ruzgarla kky gorulebilir ama ben kar kovaladigim icin kky ilgimi cekmiyor. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| coskunnkartal, 24 Ziyaretçi |