Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Yarın sürprizlere hazır olun derim
  Beğenenler:
  • allergy

(02-23-2019, 12:49 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfs gece güncellemesi 
Sistemin Batısında basınçta artmamı var banamı öğle geliyor
 Birdost hatırlıyormusunuz 1030-1035-1040 var şuan 
resim

Evet yb bir hayli merkezleniyor. Bu aslında balkanlara kaçan soğuktan faydalanmamızı bu siklon hareketinde sağlayacaktı güneye yönelirken akacak soğuğu da biraz daha güneydoğu istikametine zorlayacaktı. Ta ki siklon güney akdenize inerken 500hpa düzeyinde italyada öngörülenden fazla derin bir akış olana kadar. Kuzeyde asılı kalmış olacak depomuzdan yiyor yani. 
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

Valla ben Kişisel tahmin sayfasında belirttiğim beklentimin peşindeyim oda olmazsa herkeze emeği için teşekkür edip seneye görüşürüz diyicem herhalde Smile

Arkadaşlar herkes bir tahminde bulundu kimi hissiyatlı kimiside verilere göre ben bu ecmf ye güvenerek diyorumki istanbul değil avrupa yakası sistemi bu gelen. Saatte 70 80 km arası rüzkar olacak akşam saatlerinde 50 km seyrinde olacak her iki yakada lakin yağış bakımından avrupa yakası daha çok kısmetli 15 20 cm arası kar bekliyorum.Pazar aralıklarla kar bekliyorum öğle vaktine kadar saatler ilerledikçe ısınma olacak lakin kar değerinin biraz üstü fazla değil.Sonrası yeni bir salınım bekliyorum çarşamba inşAllah kış bitmeden kar topu oynayacağız. thumbsup
  Beğenenler:
  • allergy, AZOR, Hasan_iSTANBUL

(Son Düzenleme: 02-23-2019, 01:07 AM, Düzenleyen: Bir Dost.)

Sistemin girişi konusunda ecmwf ve iconun verileri doğru gözüküyor. Çiğ noktasınınedirne sınırında bu saatlerde gfsye göre 3-4 derecelerde salınması gerekirken edirne sınırında yağışın çoktan saf kar halini alması ve dolayısıyla yerlerde tutmaya başlamış olması sistem girişinde gfs verilerinin hatalı/tutarsız olduğunu gösteriyor. Istanbul için de yer sıcaklıklarında 3-4 derecelik sapma var ecmwf in öngörüsüyle paralel gidiyor

(02-23-2019, 01:06 AM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistemin girişi konusunda ecmwf ve iconun verileri doğru gözüküyor. Çiğ noktasınınedirne sınırında bu saatlerde gfsye göre 3-4 derecelerde salınması gerekirken edirne sınırında yağışın çoktan saf kar halini alması ve dolayısıyla yerlerde tutmaya başlamış olması sistem girişinde gfs verilerinin hatalı/tutarsız olduğunu gösteriyor. Istanbul için de yer sıcaklıklarında 3-4 derecelik sapma var ecmwf in öngörüsüyle paralel gidiyor

Çok güzel bir gelişme bu. İnşallah bu modellerdeki tutarsızlık bizim işimize yarar

Anadolu yakası kurtarır belki de Kocaeli zor gibi napalım bizde paylaşılan fotoğraflara bakarız Smile
  Beğenenler:
  • Bir Dost, Hasan_iSTANBUL, snowserkan

(02-23-2019, 01:06 AM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistemin girişi konusunda ecmwf ve iconun verileri doğru gözüküyor. Çiğ noktasınınedirne sınırında bu saatlerde gfsye göre 3-4 derecelerde salınması gerekirken edirne sınırında yağışın çoktan saf kar halini alması ve dolayısıyla yerlerde tutmaya başlamış olması sistem girişinde gfs verilerinin hatalı/tutarsız olduğunu gösteriyor. Istanbul için de yer sıcaklıklarında 3-4 derecelik sapma var ecmwf in öngörüsüyle paralel gidiyor

Demin okadar Diyagram ve anlık sıcaklık haritası paylaştım kimse anlamadımi beni derken bu yorum tam benim düşüncelerime tercüman olmuş teşekkür ederim kardeşim.

Ayrıca yarın ilk işiniz yataktan kalkinca dışarı bakmak olsun çoğu yerde beyazlamış çatılar ve arabalar göreceksiniz.

Benden bu gecede bu kadar hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum en kötü gününüz kar yağışının olduğu bir günde dışarı çıkıp yürümek ve ı temiz havayı solumak olsun..

Herşey gönlünüzce olsun kalın sağlıcakla..

(02-23-2019, 01:14 AM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Demin okadar Diyagram ve anlık sıcaklık haritası paylaştım kimse anlamadımi beni derken bu yorum tam benim düşüncelerime tercüman olmuş teşekkür ederim kardeşim.

Ayrıca yarın ilk işiniz yataktan kalkinca dışarı bakmak olsun çoğu yerde beyazlamış çatılar ve arabalar göreceksiniz.

Benden bu gecede bu kadar hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum en kötü gününüz kar yağışının olduğu bir günde dışarı çıkıp yürümek ve ı temiz havayı solumak olsun..

Herşey gönlünüzce olsun kalın sağlıcakla..

Beyazlamış çatıları en iyi tabloda bile en erken yarın akşam görebiliriz Smile
  Beğenenler:
  • snowserkan

Gfs gece güncellemesi  
Anadolu yakası için saf kar ihtimali çok zayıfladı tedirgin
resim
  Beğenenler:
  • mehmet karsever, snowserkan

O Yükseğin doğu kolu batıya eğilmeyecekti bak gör neler olacaktı.
İşin enteresan tarafı yüksek basınç bize lazım olan soğuğu indiriyor ama o lazım olan soğukta yükseği bozuyor.

Yüksek basıncın kolları batıya eğilidi soğukta batıya aktı tamam yine sıkıntı yok onada okey, bu seferde soğuğun aktığı noktada bir siklon oluşuyor hem soğuğu vakumluyor soğuk fakirleşiyor hemde dönüş hareketi ile dahada batıya atıyor.

Her merhalesi engellerle dolu, her hareketi engel üreten bir yapı.

Konuyu Okuyanlar:
ARZU, fenerli, 26 Ziyaretçi