Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan bey bu saatten sonra düzelme şansı yokmu bu saate kadar sistem gösterip bir çıktıyla sistemi bitiremez bence illaki bişeyler olur nedersin

kar sever dostlar, olan oldu bu sistem için gibi görünüyor. emcwf ölmedik dese de, öğle ve akşam gfs çıktıları noktayı koyacak. ama moral bozmaya kışı bitirmeye hiç gerek yok. gfs gelecek pazar için coşkuyu vermiş bile. umarım bu şekilde gelir de son kez bir seviniriz.
resim

resim
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 02-22-2019, 09:45 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

ECMWF sistemi yarın biraz geç sokuyor, deseni değiştiriyor,cumartesi akşamüstüne tam soğuma veriyorsada bu durum son dakikada tamamen lehimize dönebilir, halen karmakarışık bir durum var, Pazartesiden sonrada ısınma yok yine karışık bir tablo var.Şuda iyi bilinmelidirki, model bozulmalarını dikkatle takip edip,ısrarla fırsatçılık yapanlar var,yine laf sokulmaya çalışılıyor, bunu açıkça görüyoruz, hiç önemli değil, karamsarlık benim kitabımda yoktur. İyi şeyler olacak ALLAH'ın izniyle...HAYIRLI CUMALARINIZ OLSUN...  thumbsup    http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/ru....GIF?22-12      http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/ru....GIF?22-12      http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/ru....GIF?22-12     http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/ru....GIF?22-12     http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/ru....GIF?22-12
  Beğenenler:
  • adakar, allergy, Fevzi, Hasan_iSTANBUL, karlıgece, pmed255, Snowsedat

telefondaki hava uygulamasında kar ikonları 2 gündür sadece cumartesi için varken şimdi pazara da kar koymuş. cumartesi 6-1 olan dereceler 4-1'e, pazar 4-3 olan dereceler 3-2'ye düşmüş.
  Beğenenler:
  • kral, Snowsedat

Bu sistem bir kere daha GFS' nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini öğretti.

Yahu Serkan bey şaka yapıyor bir modelle sistem ölür mü hele yarın sabah bakalım ne olacak
  Beğenenler:
  • allergy, Snowsedat

Ben onu bunu bilmem GFS' nin ipiyle kuyuya inilmez. ECMVF ve UKMO varken GFS çöptür bizim coğrafya için

Daha birkaç güne kadar 23 Şubat Cumartesi günü Gfs ortalaması hemen hemen -12 lerdeyken, fakat şimdi bakıyorum Ortalama neredeyse -2 lere gelmiş
2 , 3 güncellemede bu kadar Ekstrem bir değişiklik olması ve diğer modellerin bazılarının hala daha sistemi kısmende olsa veriyor olması bende olduğu gibi
birçoğumuzda şaşkınlık ve sinir harbi yaratmıştır.

Bundan dolay aklıma farklı farklı gelen akşamda belirttiğim gibi bir sürü nedenin, gerçekcilik payı yok tabi, dediklerimide sadece buna altında buzağı aramakta denebilir
fakat tam takip süresi hemen hemen 15 günü bulan bir sistemin şimdiye kadar bu verileri vermemesi ve son ana kadarda Kar değerlerde olmasının son saatlerde de 
yine bir 'U' dönüşü yaparak bizleri yıkıyor olması sanırım birazda bizden değil de buzağın sahibinden olmalı diye düşünüyorum..
Cuma günümüz mühaber olsun Selam ve Dua ile kalın İnşaAllah
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

Arkadaşlar, öncelikle hayırlı Cumalarınız olsun, bu mübarek günde şunu söylemeliyimki, hepimizin özlemi, hasreti KAR SEVDASI, burası gayet açık ve net. Bizler burada gecemizi gündüzümüze katıp sizlere umut olacak, zaten uzun zamandır yaşayamadığımız KAR sancısını bir nebze hafifletmek ve sizlere sevinçden çığlık atacağınız haberleri verebilmek için büyük bir gayret ve emek vermeye çalışıyoruz. Modeller gayet iyi çıktılar veriyorken ortada olmayan birkaç kişi maalesefki ne zaman modellerde bir bozulma olsa ben demedimmi, biz demiştik,vb olumsuz ve alaycı kisvelerle lapin gibi ortaya çıkıyorlar, aynı malum sitede geçmişte yaşadığımız olumsuz vakaları hatırlatıyorlar ve bizde karseveriz diye kendilerini savunuyorlar, bu nasıl bir sevdaysa o zaman demekki biz ne sevdası çekiyoruz billemiyorum. Bizler ALLAH'ın belirlediği kurallara ve takdir buyurduklarına karışmak gibi birşeyimiz asla olamaz, o ne dilerse o olur.Bizim gücümüz anca belirlenen modellerde ne görürsek onu yazarız, tahminleri rüyaya yatarak yapmıyoruz, KAR bizim istememizlede yağmaz. Eğerki bizlerde birileri gibi hep yok nasılsa yağmaz diye düşünürsek, modelleri takipetmemizin, emek ve efor sarfetmemizin, ayrıcada aslen buradada bulunmamızın ve boşuboşuna çene yormamızında bir manası yok demektir. Burada bilek güreşi yapmıyoruz, bizi zaten bilen yıllardır biliyor, kimseyle üstünlük yarışımızda yok, ben bilsem ne olur, siz bilseniz ne olur, KAR yağarsa sevinilir, yağmazsa üzülünür, konu bu kadar basitken, burası birilerini karalamak, küçük düşürmek gibi egosal tavırlara alet edilmemeli......
  Beğenenler:
  • adakar, BABA, Eray, Fevzi, Hasan_iSTANBUL, kral, macet1981, Snowsedat

EMİN BEY emeğinize sağlık bizler içinde saatlerce uğraşık bir ışık yakalamaya çalışıyorsunuz sonuçta baze veriler okunur son karar karar vericidedir yağ derse yaağar yağma derse yağmaz yapacak birşey yok tekrarda teşekkürler
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
Kerimoglu, 21 Ziyaretçi