Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Buzul çağına giriş
-52 gören 
ABD VE KANADA buzul çağına nasıl giriliri gördü
resim
resim
resim
resim

Amrikayi gordukce bitiyorum ya -1 hasretiz. Yani bu hafta da 20 25 derecelr gorucez gibi zaten persembeye kadar. Kisa kolullari bir sureligine cikartmayi dusunuyorum giycemde. Mangal sezonu bir sureligine acildi. 
Serkan abi -1 e aciz ordaki soguklari istemiyoruz. -1 ve kar ne zaman birbirini tammamlar tahminlere gore? Bunalima girdim.
  Beğenenler:
  • ersel candan

Paylaştığınız harita rüzgar ile hissedilen sıcaklık haritasıdır. Sistemde ortalama sıcaklıklar -15/-25 bandında oldu Kanada ve Amerikada. Saygılarımla

İki senedir yanilan en büyük tahmin Amerika ile ilgili oldu iki senedir üstüste Amerika efsane aliyor ve bunu kimse tahmin edemiyor gerçekten benim için bile büyük süpriz
  Beğenenler:
  • gececi

(01-31-2019, 01:39 PM)Recai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey ABD deki kutup girdabı halkındaki görüşlerinizi alabilirmiyiz

Öncesi var.

Ocak ayı başında Ani Stratosfer Isınması (SSW) meydana geldi.
fakat ısınan bölgeden daha alt seviyeye yada alt seviyeden üst seviyeye bir taşınım yada transfer gerçekleşmedi.

Isınma bizim coğrafyamıza soğukların gelişini kolaylaştırır ve akabinde soğuklarda aldık.

Ancak bu ısınmadan sonra "displacement" yani stratosfer Vortekste yer değiştirme meydana geldi.
Aşağıda görselde meydana gelen yer değiştirme "displacement" açıkça görülüyor.

Stratosfer Vorteks Amerika üzerine kayıyor ve bu yer değiştirme esnasında kopan bir parçada Avrupa ve Ülkemize doğru hareket ediyor.
Biz bu tarihlerde Isınma ve displacement zamanlarında sistemler aldık.

resim

Amerika şu anda bu yer değişiminin meyvesini yemekte. Afiyet olsun.
Bize displacement yaramıyor maalesef.

Önümüzdeki günlerde hem stratosfer merkezini biraz daha doğuya kaydıracak, hemde Sibirya üzerinden güneye Isınma hareketi görülecek.

Bu dönemde Sistem alacağız.

Ülkemiz için oluşacak sinoptik önemli.
Basınç konumlamaları önem teşkil ediyor zira Ülkemiz geçiş koridoru üzerinde yer alan bir coğrafyada.

resim

Bu görsele göre sistem sibirya üzerinden gelecek Ya da popüler tabirle kırım üzerinden gelecek bu da batı karadeniz coşar demek Marmaranın doğusu da ikincil derecede etkilenir. Bu arada modellerde gözlemlediğim bir şey var o da şu gem gfs kısmen ecmwf ull öngörmekte şubat ayındaki gelecek olan sistemde bakalım ne kadar devam edecek bu istikrar.
  Beğenenler:
  • Burak1980, gececi, snow41

Serkan abi Gronland yuksegi bekleniyor mu?
  Beğenenler:
  • gececi, snowserkan

(01-31-2019, 04:19 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi Gronland yuksegi bekleniyor mu?

Hayır aslanım.

10 Şubat sonrasında Grönland civarında herhangi bir engelleme görmüyorum.

Genel desen bizim istediğimiz gibi olacak, ancak konumlamalar çok önemli.

Ao düzelmiş birazcık aşırı negoya inmiyor nao biraz pozilemiş bakalım neler olacak daha sistemin rotası sibirya da olabülür karasal kökenli polar da olabülür herşeye gebe SİNOP tikler.
  Beğenenler:
  • gececi, mehmet karsever

Serkan bey, bizim efsane yine kayıp diyebilir miyiz? Beklentimizi kıyılarda yerde 3-5 cm kar yapan sisteme düşürelim mi?

Konuyu Okuyanlar:
afyonlumuzaffer03, aoy, hacimuratt, REALSHADOW, 71 Ziyaretçi