Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, ozkar

(Son Düzenleme: 01-24-2019, 11:36 AM, Düzenleyen: UzzMaNN.)

burakrpc
[quote pid='16238' dateline='1548316084']
Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle zaten soğuk kuşakta bulunmuyor, soğuk hava dalgası dediğimiz yani kar değerlerine ulaşmak mevsim normalleri olarak kabul edilmiyor.
Ülkemizin mevsim normalleri soğuk ve yağmurlu havalardır. Ancak kuzeyden gerçekleşecek bir soğuk kaçağıyla birlikte kar değerlerinde sıcaklıklarla karşılaşabiliyoruz. Bu da bir çok parametreyi aslında bir mucizeyi içinde barındırıyor, 
[/quote]

Ülke genelinin kar değerlerine ulaşmasının mevsim normalleri olmadığı ve kar değerlerine ulaşan parametrelerin bir araya gelerek mucize oluşturduğu görüşüne katılmıyorum.
Her yıl olduğu gibi ülkemizde 500 metre üzeri rakım bu yıl da çok iyi kar değerlerine ulaştı, 1000 metre üzeri ise yıl farketmeksizin neredeyse kış boyu karla kaplı.
Yukarıda 300 yıllık değişimlerden bahsettim, 50 yıl önce deniz seviyesindeki İstanbul'un karlı gün ortalaması 55, neredeyse 2 ay.
Böyle bir iklim için kar değerleri mevsim normalleri olarak kabul edilir. Fakat bu iklimden deniz seviyelerinin büyük bir hızla uzaklaştığı da sanırım doğru.

resim

bir umutla ayin 30 -31 ine mgm uzun vadede belki kar ikonlarini koyar dedim ama yine hafif yagmur koymus ayin 30 - 31 ine ??

1Kardanadam 

Kar getirecek bir sistem için 4 Şubatı beklememiz gerekecek.

Aysonuna doğru 27-28 Ocak gibi bu sistemin temellerini modellerde göreceğiz.

resim

(01-24-2019, 01:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar getirecek bir sistem için 4 Şubatı beklememiz gerekecek.

resim

Ey ahali bütün sorularınızın cevapları bu mesajdaaaaa duyduk duymadık demeyinnnn
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, Fevzi, mehmet karsever, Reis, Snowsedat

resim

Şubat başından itibaren hareketliliği görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.

(01-24-2019, 01:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar getirecek bir sistem için 4 Şubatı beklememiz gerekecek.

resim

ozaman biraz daha bekleyelim gelsinde artik sağlam bir kar yagisi varsin 31 ocak degilde 4 subat olsun serkan bey tarih verdiyse var artik birseyler sanirim ayin 30 - 31 inde 4 subat icin veriler kesinlesir hayirlisi diyelim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, Reis, snowserkan

Artık bu durgun havalar ben de bunalım yarattı tarihin bir önemi yok buyursun gelsin kapımız açık dört gözle bekliyoruz
  Beğenenler:
  • Enginist, Fevzi, hacimurat, snowserkan

İstanbul beyazlasın diye beklerken saçlarım beyazladı arkadaş.

Artık sadece anı yaşıyorum.

Her türlü sürprize açığım o başka.

BİLGİ!!

GFS-FV3'ün yani şu anda paralel olarak baktığımız modelin 24 Ocak'ta yani bugün GFS operasyonel olacağı duyurulmuştu.
Bu değişim yine ileri bir tarihe ertelendi

Konuyu Okuyanlar:
29 Ziyaretçi