| |
(01-10-2019, 03:47 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: GRAF Modeli, diğer modellerin 6-12 saatlik olan güncellemelerine kıyasla her saat başı güncellenecek.Saat başı güncelleme olması çok iyi gerçekten kısa vadede olsa çok işimizi görecektir.Peki ne zaman aktif olacağı ne zaman kullanmaya başlayacağımız belli mi Serkan Bey? snowserkan: 2020 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.
(01-10-2019, 03:49 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi what is this? This is Virga Sefa, What is Virga? Sefa Please read >>> What is Virga <<<
(01-10-2019, 03:54 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-10-2019, 03:49 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi what is this? Ya bu kıvrık olduğu için benzetemedim virgaya güzelmiş çok hoş görünüyor. Bide bu gün bişey fark ettim bulutlar sanki her zamankinden daha da yüksekte gibi bana mı öyle geliyor?
SUDAN ADAM
Yüksek seviye bulutlar %100
![]() Orta seviye bulutlar %100 ![]() Alçak seviye bulutlar %50 ve altı.
Serkan bey bu onumuzdeki hafta mini sogumada yagis sorunu duzelebilirmi sizce dek ihtimali yok gordugum kadari ile kisada olsa guzel olabilir cunku soguma guzel
DEK Şartlarının oluşabilmesi için Havanın deniz üzerinde belli bir mesafe kat etmesi gerekiyor.(en az 80-100 km)
Şu anda görünen soğuk hava Kuzey batı, Batı istikametinde hareket edecek. Anadolu yakası ve daha doğusu artan şiddette yağış alır. Süre var ve bu durum değişebilir. Her güncellemeyi takip edeceğiz. Basınç alanlarının izobarik çizgilerinin yönüne bakacağız. YB: Saat yönünde AB: Saatin tersi yönünde
Bombayı patlatmanızı bekliyoruz Serkan Bey, hafta ortasında patlatacağız demiştiniz.
Serkan abi kafama takılan bişey var.Şimdi sibirya yüksek basıncı olarak,azor yüksek basınç olarak,izlanda alçak basınç olarak tabir edilir ya.Azor tamam 1010,1015,1020 hatta 1050 lere kadar gidiyor ya.izlanda keza 950,960,970 milibar v.s gözüküyor.Ama sibirya yüksek basıncı diyoruz oralardada hep milibara bakınca alçak basınç gibi düşük milibarlar var bu nasıl açıklanıyor abicim
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 62 Ziyaretçi |

güzelmiş çok hoş görünüyor. Bide bu gün bişey fark ettim bulutlar sanki her zamankinden daha da yüksekte gibi bana mı öyle geliyor?