Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Arkadaşlar işte özlenen 7-8 Ocak için mükemmel Skew-t çıktısı...Gökgürültülü, lapa lapa KAR yağışı görüntüsüne işaret eden bir çıktı olmuş, ALLAH, daha nicelerini daha nasip etsin inşaALLAH.. thumbsup
resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Gulusu, mehmet karsever, Snowsedat, Snowtime

acikcasi burada olmamin tek sebebi serkan beydir o cok mutevazi ve gonul kirmayan bir ornek insan lutfen tadini kacirmayin evet buyuyoruz ve çok tiklaniyoruz herkes buranin ve ozelliginin farkinda lutfen diyorum yazacak bir kelime bulamiyorum
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 01-05-2019, 10:56 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Herkese Merhaba, İyi akşamlar.
Beyler, Bayanlar.

Bakın son kez toparlıyorum;

Yarın öğle saatlerini bulmadan;

Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Ankara, Eskişehir,Çankırı, Amasya, Yozgat, Kırıkkale, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sakarya Kocaeli çevrelerinde etkili Kar yağışları görülecek.

Yarın 6 Ocak Pazar gece geç saatlerde Yıldız yönlü ilk parti DEK Bantları İstanbul'a yağışını bırakmaya geliyor.
İstanbul'un batısında  kuzeydeki ilçeler daha yoğun yağış alacaktır. ama bu DEK, Sürprizler hep vardır.
İstanbul'un Anadolu yakası yağışı bir kaç saat geç alabilir ama yağış burada daha uzun süre ve daha yoğun olacağa benziyor.

Bu yağışların sonunda Avrupa yakası ortalama 5-8 cm birikim alır iken, Anadolu yakasında bu oran muhtelif alanlarda 10 -15 cm olabilir 

İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Anadolu yakasında Yıldırım hadiseleride görülebilir.

7 Ocak pazartesi gece saatlerinde yine bir parti yağış geliyor ve bu yağış doğuya hareket ile İstanbul'u 8 Ocak salı öğle bilemedin Akşam ilk saatlerde terk etmiş olacak.

Yine yer yer 5-10 cm birikim yapabilir.

Aslında çok güzel bir desen yakaladık ama umduğumuz ve beklediğimiz şekilde yararlanamadık.
Engel mekanizmaları devredeydi. Bayağı bir KIŞ Sistemi olacakken, Sınır ve SİNİR bir sistem olarak kaldı.
Ne yapalım bazı şeyler bizlerin elinde değil.
ALLAH neye hükmediyorsa o oluyor.

Bu sistemlerden sonra yeni sistemleri kovalamaya devam edeceğiz.

(Son Düzenleme: 01-05-2019, 10:57 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Ecmf de gözümüzden kaçmadı 11-12 ocakta bir atak var iç kesimlere yeni bir kar yağışı yapabilir
resim
  Beğenenler:
  • KMA76, snowserkan

Serkan abi sanki ull de yağışı destekleyecek ne dersin -36/-38 lik değerler var 500 hpa katmanında
  Beğenenler:
  • AZOR, KMA76, snowserkan

(Son Düzenleme: 01-05-2019, 11:11 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Evet bir arkadaşımız, Bir dost nikli arkadaş, farketmiş, ULL ( üst seviye alçağı) bol yağış mevcutken 500hpa da -38 ler var ve buda sistemin gücüne fazlasıyla güç katacağı anlamına gelir... thumbsup
  Beğenenler:
  • karlıgece, KMA76, snowserkan, UzzMaNN

(01-05-2019, 10:45 PM)dogan54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: acikcasi burada olmamin tek sebebi serkan beydir  o cok mutevazi ve gonul kirmayan bir ornek insan  lutfen tadini kacirmayin evet buyuyoruz ve çok tiklaniyoruz  herkes buranin  ve ozelliginin farkinda  lutfen diyorum yazacak bir kelime bulamiyorum

Doğan bey sağ olun var olun.
Haklısınız sizi farkında olmadan kırdıysak özür dileriz.

Yönetici arkadaşlarım bir çok şey ile ilgileniyorlar ve eskiden kalma bir hassasiyetleri de var doğal olarak.
Biz bir Aileyiz ve inşallah dahada büyüyeceğiz.

İyi geceler,
(01-05-2019, 10:57 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi sanki ull de yağışı destekleyecek ne dersin -36/-38 lik değerler var 500 hpa katmanında

Ne kadar yakın olursa o kadar iyi,
Yarında nowcastinglerle yorumlarız kardeşim thumbsup

Ull net bir şekilde günlerdir var eksi 39 süper keşke 850 eksi 12 13 olsaydı neler neler olurdu.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Reis

Serkan bey bu yağışlar siklon değilde dek olarak mı gelecek?
Çünkü bu siklon denen şeyden nefret ediyorum.

Siklon düzgün konumda olursa enfes bir olaydır.-10 da mesela görün bir siklonu neler yapıyor.-12falan efsane zaten.

Konuyu Okuyanlar:
taboo1, 33 Ziyaretçi