Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-05-2019, 04:41 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
Ustalar şimdi bu radardaki kar bulutları hangileri oluyor..
Hepsi KAR bulutu ama sıcaklıklar bölgesel konumların değişgen sıcaklık durumlarına göre yağışların cinside farklılıklar gösterebiliyor. thumbsup
  Beğenenler:
  • Hasan, snow41

MGM' nin son güncel, haftalık hava tahmin haritası.....Pazartesi ve Salıya dikkat !!!...... thumbsup     https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.net/v...e=5C90D780
  Beğenenler:
  • Burak1980

Şşşiiiişşşşşttttt Sessizlik lütfen....sistemleri takipedeceğim diye bayağı bir yoruldum, bi rahat bırakında pazartesi gelecek sistemde şöyle bi güzel dinleneyim....şşşşiiişşşttt sessizlik, gürültü etmeyin...... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup    https://scontent.fada1-2.fna.fbcdn.net/v...e=5CD2D239

İstanbul rakımı keşke 500 mt ve ustu olsaydı ..
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

Abantta son durum
resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Primavera

(01-05-2019, 04:58 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-05-2019, 04:41 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
Ustalar şimdi bu radardaki kar bulutları hangileri oluyor..
Hepsi KAR bulutu ama sıcaklıklar bölgesel konumların değişgen sıcaklık durumlarına göre yağışların cinside farklılıklar gösterebiliyor. thumbsup

Teşekkürler emin abi
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

Karla karışık yağmur 

(01-05-2019, 05:24 PM)Burak1980 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul rakımı keşke 500 mt ve ustu olsaydı ..

Her sezon en 4-5 sağlam sistem alırdık o zaman. Pazar Akşam saatlerinde rüzgar Karayel'e dönüyor.. Akşam saatlerinde Show başlar sanırım ve Salı Akşam saatlerine kadar güzel KAR yağışları alırız.   thumbsup
 Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. (Mevlana)
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin, snow41

Şöyle mor renkli bir AB inecek, sonra bir de blocking olayı da olacak. Şöyle yağacak uzun süre.
"Gel ey sevgili, gel! Ne olursa olsun yine gel!!"

Beğenenler:
  • KardanadamEmin

(01-05-2019, 04:22 PM)myrex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir şey merak ediyorum ben genelde hava durumunu 3 gün için mgm hezarfen airgram'dan bakıyorum her sabah kalkınca açar bakarım hava nasıl soğuk mu yağışlı mı sıcaklık ne durumda vs. diye ve inanılmaz yüksek doğruluk payı ile hem sıcaklık hem yağış hem rüzgar doğru biliyor.

Şimdi önümüzdeki 6-7 Ocak'ta sıcaklıkları 2 derecenin altına düşürmemiş Atatürk havalimanı için bu 850hpa ise -6 ve -7 arası gidip geliyor şimdi asıl merak ettiğim soru geliyor, bu airgramda bile çok net bir kar yağışı hatta kar yağışı gözükmezken ( 5-6 gün önce uzun vadeli modellerde 6-7-8 ocak için -12ler geliyordu ) ama özellikle son 3-4 gündür özellikle sahil kesimlerine -8 üzeri senaryo sayısı çok az -6 ve -7'ler var hep bunu diğer sitelerdede yazdım hepsinden banladılar troll diye Big Grin neyse Serkan bey bu konuda halktan olduğu için bu tür soru işaretlerinin olmasını normal karşılayacaktır.

Soruma geliyorum airgram'da pazar ve pazartesi için sıcaklık en soğuk 2 derece gösteriyor 2M sıcaklıklar 2-3 derecelerde ben hiç bir foruma girmeyen birisi olsam bunlara baktığımda kar yok kestane der işime gücüme bakarım ama şöyle bir forumlara baktığımda burası hariç bir goygoy havası bir godzilla havası var ( hakkını yemeyeyim Ozan Mert'te büyütmeyin demiş ) peki bunun dışındakilerin goygoyu neden yani sınırda kalan ve muhtemelen istanbul kıyılarında geçtiğimiz sisteme benzer havada görsel olarak kalacak ( aydos dağı uludağ gibi yerlerde tutabilir Big Grin ) sistem görünürken neden herkes bir rahat olun sistem bizde heryer kara doyacak havasında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Görsel koyayım Smile

resim

resim
Merhaba,

Çok uzun bir cevap olmayacak.

-1 ila 2 derece arasında dalgalanan sıcaklıklar olacak.
DEK Bantları kara üzerine çıktığında sıcaklıklar bir anda 0 derece ve altını görecek.

Meteogramlar DEK Unsurunun olduğu sistemlerde ne kadar başarılı?
Diğer istasyonlara ait meteogramlar sıcaklık hususunda ne diyor baktınız mı?

Bence bakın.

Sanıyorum çok önemsemiyorsunuz yada unuttunuz.
Yazınızın başına bir merhaba veya selam yazmak forumdaki insanlara da bir saygı göstergesidir.
İnce detaylar ama önemli.

Yillardir istanbuldayim, kar yagisi cok gordum. Lakin 2017 'deki sistem gercekten cok ozel ve guzeldi. Giristen once sakir sakir yagan yagmurun bicak gibi kesilmesi, sicakligin cift hanelerden birkac saat icinde donma seviyelerine inisi, enka'yi dakika dakika takip etmemiz ve istanbulun batisindan aksam uzeri gelen gol haberleri, iki saat sonrasinda tum avrupa yakasina yayilmasi, is cikisi aksam yemegi icin gittigimiz restorandan cikista kara yakalanmamiz, 2 kilometrelik eve donus yolunda muhtesem bir gorsel solenle giris, sonrasinda sistemin tum istanbula yayilmasi, ve araliksiz 3 gun devam etmesi, ardindan gelen dek ataklariyla 5 gun kar yagisi seyretmemiz... herseyiyle cok mukemmel ve cok ozleyecegim bir sistem olarak hafizamda her zaman yerini alacak. Insallah boyle yillarca anlatabilecegimiz daha coook sistemler gormek dilegiyle.

Konuyu Okuyanlar:
GODZİLLA, 29 Ziyaretçi