Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - KardanadamEmin - 02-21-2019
Bu kadar karışık modellerden geçmişteki 7 OCAK sistemini hatırladım, sinekten inek doğmuştu (kabaca tabirle ) yarın herşey bambaşka olacağını söylemek istiyorum...ben bekliyorum, sizde bekleyin....
Cvp: RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - kuzey1352 - 02-21-2019
(02-21-2019, 02:21 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 23 öğlene doğru 24 ve hatta 25 şubat öğle saatlerine kadar İstanbul'da KAR Olacak.
Sistemin bir miktar doğulu hareketini göreceğiz modellerde. Ya da sıkıntı şurda soğuk batılı fakat yağış doğulu da diyebilirz sanırım bu durumda.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - yalcın ozturk54 - 02-21-2019
20 marta kadar umutluyum. Bir ay var önünüzde daha! Kış bitmesi için. 20 martta kış biter ancak.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Erso GkdL - 02-21-2019

Tam da bunu işaret etmiştim.
CONTROL
ANA SENARYO
VE SOĞUK SENARYOLARIN SAYISI...
Görüldüğü üzere gfs en sıcak 3-4 senaryodan birini vermiş.
Hazır olun...
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - kardelisi - 02-21-2019
(02-21-2019, 02:49 PM)Erso GkdL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 
CONTROL
ANA SENARYO
Hazır olun...
hazırız ve uzun zamandır bekliyoruz.....
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Snow Reis - 02-21-2019
Bir gün doğuluyor öbür gün batılıyor bir öyle bir böyle bence süprize açık efsanede olabilir, olmayadabilirde. Ben psikolojik olarak hazırladım kendimi.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Eray - 02-21-2019
Arkadaşlar Merhaba,
Foruma yakın bir zaman önce üye oldum ve tabi ki beni de buraya getiren şey çocukluğumdan beri içimde giderek büyüyen kar sevgim. Üye olduğum zamandan beridir yazışmalarınızı takip ediyorum ve kah güzel haberlerle ben de seviniyorum kah üzücü haberlerle ben de üzülüyorum. Tabiri caizse 2017 Ocak sisteminden bu yana maalesef doğa İstanbul'a kar konusunda cimri davranıyor ve umarım bu sistem ile ya da Mart ayında alacağımız bir sistem ile beyaza bürünürüz aksi taktirde iki yıl üstüste böyle olması dolayısı ile ve kışın da bitmek üzere olduğunu düşünürsek maalesef içimde kocaman bir ukte kalacak ve 1 Aralık 2019'a gün sayacağım 15 yıldır İstanbul'da yaşıyorum ama aklıma gelen böyle karsız üst üste kışlar maalesef yok. Bu iki yıl bizim gibi kar severler için çok acımasızca oldu Umarım bu sistemde 5 cm de olsa yağar da hem kar yağışı altında yürüme keyfini hem de ona bastığımızda çıkan o tarifsiz sesi duyma imkanına erişiriz ve umarım zeminde birikimli kar olursa ardından yağmur gelmez. Çocukluğumdan beri zemindeki kar'ın üzerine yağmur yağdığında çok mutsuz oluyorum
Selamlar,
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - sevimlican1903 - 02-21-2019
Dibimizde eksi 16 anadolu yakasında karlakarısık yağmur beklentisi peh...havanın genelde mgm tahminlerinden daha soğuk olduğunu düsünürsek belkide pazar günü de saf kar yağar..
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - kuzey1352 - 02-21-2019
(02-21-2019, 02:49 PM)Erso GkdL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 
CONTROL
ANA SENARYO
Hazır olun... Ersin Bey,gece güncellemesinden beklentiniz nedir?Ya da şöyle sorayım sizin öngörünüz nedir bu sistem hakkında.Bana göre Cumartesi sabah saatlerinden sonra kar yağışı Avrupa yakasında başlayacak ve akşama doğru zaman zaman 70 km hızla poyraz fırtınası eşlik edecek.Pazar sabahına kadar en azından 5-10 cm arası örtü bekliyorum.(Aslına bakarsanız kıyılarda 15 cm iç kesimlerde ve batıda 20-25 cm olmalı da temkinli olalım Ancak pazar öğleden sonra yağışın zaman zaman kky dönme ihtimali mevcut ve mevcut örtünün pazar öğleden sonraya kadar kalacağını düşünüyorum.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snowserkan - 02-21-2019
(02-21-2019, 02:25 PM)Nil.Trabzon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey Maşukiye için tahmininiz nedir acaba ? Kar yağışı Maşukiye ve Gölcük arasında etkili.
Kar yağışının birikim ihtimali kuvvetli
(02-21-2019, 02:32 PM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02-21-2019, 02:21 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 23 öğlene doğru 24 ve hatta 25 şubat öğle saatlerine kadar İstanbul'da KAR Olacak.
Sistemin bir miktar doğulu hareketini göreceğiz modellerde.
Serkan Bey genel anlamda merak ettiğim şu efsaneyi kaçırmamızın sebebi sistemin beklenildiğinden daha batılı gelmesi olarak yazılıyor ama Balkanlar a kar birikimi açısından baktığımızda(Romanya,Bulgaristan vb)hiç de öyle efsane bir birikim göremiyoruz.Aksine Demirköy Balkanlar dan daha fazla yağış alacak.Bu durumda asıl sorun sistemin batılı gelmesi değil 1 hafta öncesine göre yarıyarıya erimesi demeliyiz bence.Sizce de doğru değil mi?
YB Alanının kuzeydeki izobar eğrileri batıya kıvrımlı olduğu için soğukların merkezinide oraya taşıdı.
Yağış ise hem oluşan siklondan hemde kuzeyimizde ki Karadenizden kaynaklı
Balkanlarda soğukların geliş yönünde büyük bir su kütlesi olmadığı için hava nem ile beslenemiyor.
|