| Anket Başlığı: SİNOVAC AŞISI YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? Anket kapatılmıştır. |
|||
| Evet Ilk Fırsatta Yaptıracağım | 20 | 27.03% | |
| Düşünüyorum ama Biraz Bekleme Taraftarıyım | 25 | 33.78% | |
| Kesinlikle Düşünmüyorum | 23 | 31.08% | |
| Diğer Aşılardan(mRna) Olmak İstiyorum | 6 | 8.11% | |
| Katılımcı sayısı: | 74 | 100% | |
| * Siz bu anket için oy kullanmışsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
| |
Arkadaşlar merhaba. Malum corona virüs covid 19 SinoVac aşısı ülkemizde yapılmaya başlandı. Çin aşısı olarak da bilinen bu aşıyı yaptırma hususundaki niyetinizi anketle görmek istedik.
Dört farklı seçenekle aşı yaptırmayı düşünüyor musunuz, cevaplarınızı merakla bekliyoruz.
Aşı sıkıntı.Almanyada üretilen aşıdan ölen ve felç geçirenler var.Bu virüs çinde labaratuvarda çıkarılan bir zehir ilacını veriyor ama pek güvenli değil neye göre amaç ne ?Önce virüsü yaysın sonra tedavisi iki seçenek var ya ekonomi kazanç veya siyasî güç olarak savaşsız gizli silah bu sebebten kullanma taraftarı değilim dostlar
Güzel bir anket . Kendi düşüncem çin aşısı geleneksel yöntemlerle imal edildiği için yani verem, kızamık vb. Aşılar gibi bunu olmayı tercih ederim eRNA aşısı daha önce denenmemiş olmasından dolayı ona karşı mesafeliyim .
Klasik yöntem Çin aşısının en büyük avantajı taşıma ve depolama sorunu yaşatmaması. Öte yandan virüste mutasyon olduğu takdirde sil baştan aşı çalışması gerektiriyor ve aylara ihtiyaç olabiliyor.
mRna aşısında ise taşıma ve depolama bir hayli sorun iken mutasyon durumunda sadece birkaç günde yeni aşı hazır hale getirilebiliyor. Eksileri ve artıları ile öğrendiğim bunlar.
Olunan aşıya göre sertifikalandırma ve buna bağlı olarak ülkeler arası yeni tip vize uygulamaları konuşuluyor. Gerçekten insanların seyahat özgürlüğü iyice tırpanlanacağa benziyor.
(01-18-2021, 05:53 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olunan aşıya göre sertifikalandırma ve buna bağlı olarak ülkeler arası yeni tip vize uygulamaları konuşuluyor. Gerçekten insanların seyahat özgürlüğü iyice tırpanlanacağa benziyor. "Almanya'da Mart'ta işe başlayacağım ama vize için geçerli bir aşı isteniyor ve Çin aşısı geçerli değilmiş, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi emekli öğretim üyesi bir büyüğümüz. Dediğiniz gibi enteresan gelişmeler olacak.
ben aşı olmayı şu an için kabul etmiyorum aşı daha çok yeni belki vücuda zarar veriyor bilemmessin
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |