| |
Beğenenler:
• Alp 1903, Barbegazi, Burak1980,
1 Ekim Pazar günü için beliren bazı sinyaller var bu tarih içinde takibe devamm
Beğenenler:
• Alp 1903, Barbegazi, Burak1980, Çilingozlu, Ekrem14,
Aylar sonra elde tutulacak güzel yağış alıyoruz. Çok şükür.
Lokasyon : Terkos gölü çevresi
3 - 4 mm hatta daha az yağacak diyenler vardı modellere bakarak. Neredeyse 300 mm olacaktı 220 mm oldu Arnavutköyde. Kaldı ki bu ilk gün 3 4 mm diyenler bunu 3 4 günlük süreç için diyorlardı. Pazar günü de ciddi anlamda risk var vorteks tarzı oluşum söz konusu olabilir diyen model var ama tabii ne olur bilinmez hayırlısı olsun afet olmasın da önemli olan barajlara yağsın garajlara değil. Benim geçmiş yazılarımı okuyan arkadaşlar bilirler modellerin ötesinde başka bir sürü veri olduğunu vs anlatmıştım işte gördük değil mi? 3 4 mm mi yoksa 300 400 mm mi herkes anlamıştır daha da anlayacaklardır bu fragmandı. Yakında barajlara ciddi anlamda etkisi olacak başka yağışlı sistemler de gelecek ekim ilk 10 günü soğuma ciddi anlamda hissedilecek sıcaklıklar ciddi düşecek ve sağlam yağışlar orajlar da eşlik edecek şekilde kısa sürede çok ciddi miktarda yağışlar göreceğiz inşallah ekim kurak diyenler hepsi ortadan kaybolacak selden kaçacak delik arayacaklar. Herşey model demek değil bunu da hala anlamak istemeyenler var ya neyse bu kadar yeter.
Radarda ciddi oluşum söz konusu yine barajlar bölgesinde.
18 Eylülde dedim 26 sından sonra sonbahar ve yağışlar gelo demişim 10 gün önce ayrıca 1 hafta önceden de modellerin ötesinde yağışların olacağını da demiştim nitekim bugün 220 mm yağışı 2 saatte aldı. Demek ki modelleri çok da dikkate almamak lazım. Bu işler öyle bir günde olacak işler değil beyler.
Istanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'un özellikle kuzey bölgelerinde sağanak yağış etkili olmuştur. Sağanağın etkili olduğu ilçelerimizde metrekareye düşen yağış miktarı şu şekilde gerçekleşmiştir: Arnavutköy: 218 kilogram, Silivri: 42,5 kilogram, Çatalca 49.5 kilogram, Sancaktepe 32.5 kilogram. Arnavutköy İlçesi başta olmak üzere Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan, Silivri, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Şişli ilçelerinde aşırı yağışlardan dolayı göllenmeler ve su baskınları meydana gelmiş olup meydana gelen su baskınlarına ekiplerimiz ivedilikle müdahale etmiştir" denildi.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 39 Ziyaretçi |