| |
Helal size tarantula bey bir Serkan hocam kadar olmasanız bile şu kurak günlerde içimize su serpiyorsunuz.Bu arada bilginize ve tahmininize saygımız çok
Günde dört defa güncellenen modele göre ne kutup soguklari geliyor denir ne de cöl sicakları , bunu zaten az çok forumu meteorolojiyi takip eden herkes bilir. Ancak 4 model benzer çıktılar veriyorsa bu çıktılar her güncellemede yakın parametreler sunuyorsa o zaman oturup düşünmek gerekir. yukarıda bahsettiğim kuraklıkla ilgili durumda aynen bu şekilde sadece bir model değil tüm modellerde benzer çıktı çıktılar var.
Ayın 25’i 27’si arası gerçekleşecek yağışlardan umarım nasipleniriz anca Ege’nin karşısına yunanistan’a bakarsak yine sel riski barındıran ciddi yağışlar görülüyor umarım bu yağışlardan biz de faydalanırız, zaman yaklaşınca netleşir biliyorsunuz yağış miktarları 24 saatte bile değişim gösterebiliyor Ecmwf 28ine kadar toplam yagis haritasi
Modelleri iyice incelerseniz 27 sinden sonra uzun süreli yağışlı periyotun artık neredeyse kesinleştiğini de buradaki en çaylak üye de bilir. Allah'tan Ümit kesilmez.
Siz nasil yagisli donem gordunuz bilmiyorum diyagramda yagisin 3-4 mm bile olmadiği gibi ve vade yaklasinca bunun bile olmama ihtimali oldugunu herkes idrak eder diye dusunuyorum.
Ama sıkınti yok burdayiz 30 eylulde bakariz bakalim ne cikti degerlendiririz. İstanbul diyagram 850 hpa sicaklik ve yagis ciktisi
"Siz nasil yagisli donem gordunuz bilmiyorum diyagramda yagisin 3-4 mm bile olmadiği gibi ve vade yaklasinca bunun bile olmama ihtimali oldugunu herkes idrak eder diye"
https://www.wetterzentrale.de/de/show_di...d=ENS&bw=1 Arkadaşlar bu diyagrama bakarlarsa yağışlı periyodun başlayacağını görürler 27 sinden itibaren. Kaldı ki bu yağışlar konvektif yağışlar olacak yüksek ihtimalle bu yüzden de modeller bunları uzun vadede çözemezler. Ben de aynı soruyu tersten sorayım Siz diyagramlardaki yağış skalasına bakarak kurak çok az yağış olacak diyorsunuz yağış diyagramlarında hareket gayet güze ecmwf gfs ve gem vs. Felaket tellallığına soyunmanın alemi yok burada. Kuraklık kıtlık yağış yok vs vs zamanı gelince yağışlı periyot başladığında senin dediğin gibi (3 4 mm bile olmadığı gibi vade yaklasinca bunun bile olmama ihtimali oldugunu herkes idrak eder ifadeni buraya not ettim) mi olacak yoksa daha fazla mı olacak görecez hodri meydan diyorum tarantula olarak bu yoruma sadece gülü YORUM. Modelleri güzel bir şekilde yorumlamayı öğrenmenizi öneririm. Şu an yağış diyagramlarında güzel hareketlenmeler başladı bütün modellerde öyle 3 4 mm yağış hatta hiç yağış yok gibi ifadeler sadece felaket tellallığından ibaret olup benim nezdimde hiçbir anlamı yoktur. Attığım linke tıklarsa arkadaşlar orada 9 mm yağış veriyor 3 4 mm felan değil yani.
Baktım ortalık çok sakin biraz alev alsın istedim havalar sıcak malum kıtlık kuraklık yorumlarını okuyunca ateş bastı serinleteyim istedim ortalığı. Ama önce serinletmeden kavurayım istedim forumu. Serkan ile beni kıyaslamak poyrazım messi ile ronaldoyu kıyaslamak gibi olur gerek yok bu tür şeylere Serkan da çuvalladı 17 18 eylül de eskiden benim de çuvalladığım sistemler oldu. Bunlar işin cilvesi arkadaşlar. Yaşım 53 ben 3 4 yaşından beri bu işlerin içindeyim ben havaya bakarken hava durumu takibi yaparken daha bazılarının anne babası evcilik oynuyordu. Tarantula olduysam bu yerden bitme 3 5 günlük bir şey değil cnntürk forumda ariftarif ile başladım bu işe bakmayın son zamanlarda başka önceliklerim var çok da yazmıyorum ama sonuçta arada sırada yine meydanı boş bırakmamak için yazma gereği duyuyorum. Şimdilik bu kadar herkes ederi kadar herşey kaderi kadar yavaş git ileride radar var.
Ümit sen neden yapılan yorumlara muhalefet oluyorsun.
Bak seni paylaşımların ile takdir ediyorum ama yapılan yorumlara karışmanı doğru bulmuyorum. Ben böyleyim karışmadan yapamam dersen bende buna izin vermem. Bu son uyarım sana . Ya kendi işine bakacak kimin ne dediğine takılmayacaksın yada bu şekilde devam edersen seninle yolları sonsuza dek ayıracağız bunu bilmiş ol.
Diyagramları doğru degerlendirin.
Yağışa bakıyorsun 3-4 mm görüyorsun. Bak bakalım o 3-4 mm gösteren eğri çizgi kaç saat boyunca 3-4 mm şeklinde ilerliyor. Kaç saat ilerliyorsa toplayacaksın. Diyagramı biliyorum diyorsun ama mantığın yanlış. Hiçbir şey yapmıyorsan diyagramdaki cumul RR verisine bak bari. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 456 Ziyaretçi |