Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Şehir altyapı hesaplamaları yapılırken (ya da yapılması gerekirken) 10-50-100 yıllık afet olasılıklarına göre yapılır. Sınırlı kaynakla en optimum faydayı sağlamak için.
Yoksa her sokağa 3,5 m çapında yağmur gideri de konabilir. Ama işte 45 günlük yağış 45 dk da yağarsa hiçbir hesap burada tutmaz. Çünkü artık iklim, bu istatistikleri bir kenara koyun hepiniz için geliyorum diyor.
Ha zamanında dere olan, 20 yıldır da hiç akmayan yerler çoktan betonla doldu. Biz resmen çağırıyoruz felaketi... aç gözlülüğümüz sayesinde. Artık paraya tapar oldu insanlık...
  Beğenenler:
  • adakar, Alp 1903, AZOR, Mturi, REALSHADOW, Snowsedat, snowserkan, Ümittt

(Son Düzenleme: 09-06-2023, 12:30 PM, Düzenleyen: AZOR.)

(09-06-2023, 11:36 AM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şehir altyapı hesaplamaları yapılırken (ya da yapılması gerekirken) 10-50-100 yıllık afet olasılıklarına göre yapılır. Sınırlı kaynakla en optimum faydayı sağlamak için.
Yoksa her sokağa 3,5 m çapında yağmur gideri de konabilir. Ama işte 45 günlük yağış 45 dk da yağarsa hiçbir hesap burada tutmaz. Çünkü artık iklim, bu istatistikleri bir kenara koyun hepiniz için geliyorum diyor.
Ha zamanında dere olan, 20 yıldır da hiç akmayan yerler çoktan betonla doldu. Biz resmen çağırıyoruz felaketi... aç gözlülüğümüz sayesinde. Artık paraya tapar oldu insanlık...
Benimde dün geceden beri bahsediğim şey bu afettin olduğu yerler 20-30 yıl öncesi kurulmuş bilgi var birikim var 120 kg da önlemini alınmayacak bir yağış durumu değil
Afet diyoruz Şubat ayında yaşadığınızda depremde afettti bir çok önlem alınabilirmiydi .
Serkan bey değinmişken bende ne sağcı ne solcuyum Atatürk'çüyüm ve bütün siyasetçilerden nefret ederim son 16 senedirde oy kullanmıyorum
  Beğenenler:
  • Alp 1903, Snowsedat, snowserkan, Ümittt

Ben birine söveceksem doğrudan etmem o iğrenç kelimeleri kullanmam ironi nükte espri vs ile yaparım yapacağımı. Bu yüzden kelimelerin gücü sillenin küfrün vb şeylerin gücünden kat kat fazladır okul yıllarımda hocaların attığı tokatlardan yediğimiz sıra dayaklarından daha çok bazı hocalarımın söylediği sözler zihnime kazınmıştır. Onları unutmam bu yüzden birini döveceksen söveceksen seveceksen lafla yapacan hepsini. Gelelim Serkan ile olan arkadaşlığımıza cnntürkte ariftarif olarak tanıdığım zamanla evrim geçirerek adını Snowserkan yapan çoklu kişilik bozukluğu olan bir tiptir Serkan pardon ariftarif her ne ise işte bilmiyorum kendisi yüz görümlüğü isteyen gelin gibi bir türlü kendini göstermek istemez gel buluşalım tanışalım dedim ama yok kabul etmedi gizemli olmayı bir marifet sayıyor ne diyeyim. Beni tanımayan çok şey kaybeder beni tanıyanlar bilir aslında çok naif kibar hoşsohbet biriyimdir. Fatih Erdem'e, Emin'e sorun isterseniz. Emin dostumdan bir mesaj var ileteyim kendisi bir şey demedi ama fanlarından olan espe RANZA ESPresso her neyse işte onun mesajını beğenememiş. Sizleri okuyor siteyi takip ediyor yazılanları not alıyor zamanı gelince siteye gelecektir inşallah kimse meydanı boş sanmasın ha ona göre sevgili dostlar kaşarlı sucuklu tostlar hadi hayırlı traşlar.

(Son Düzenleme: 09-06-2023, 01:24 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Ben dedeye hiçbir zaman GÜVENDİM. Duran saat gibi günde iki kere doğruyu gösterir kendisi. 15 eylüle kadar kuraklık artacak cart curt kayda değer yağış olmayacak vs vs. bir sürü şey yumurtlamış. Bunlara kim inanır soyadı inanır olanlar inanır. Bu arada 15 Eylül değil 11 12 Eylül gibi yağışlar yeniden start veriyor onun öncesinde dikkat ettim 9 10 gibi iyi bir yağış olabilir bakalım nolcak 3 model de mutabık ecmwf iyi vermiş. Gfs ye güvenmeyeceksin dünkü 130 kg yağışı tutturamadı ecmwf den şaşmayacan. Serkan ile benim tahminlerimde ortak noktamız çoktur ama ayrı düştüğümüzde de çok defa ona golü atmışımdır. Bu kez de golü atacam gibi 15 eylül dedi not ettim ben 12 gibi diyorum bakalım kim kazanacak dedem emekli ol sen bebem.
  Beğenenler:
  • snowserkan, volkan34tr

(Son Düzenleme: 09-06-2023, 01:28 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Kardeşim AKP Lİ değilim, CHP lide değilim. Türküm VE Türk ırkının Türklüğü benimsemiş sevmiş aşık olmuş herkesin ve Türkiye CUMHURİYETİNİN ilelebet sonsuza kadar payidar olmasını isterim.
Ülkemin hep iyiye güzele doğru politikalar sayesinde gitmesini isterim.

Kısacası FENERBAHÇELİYİM..

8 bıçaklı oynar başlıklı Tarantulamatiğin de aynı düşüncede olduğuna inanıyorum.

Bu arada sitede kimseyi banlamadık. kimseyi engellemedik. Kimse triplere girmesin.
Bak bu sitede kimse vazgeçilmez değildir bunu bilin. Dürüstçe, sataşmadan sitenin işleyişine ve sitenin varoluş amacına uygun davranan herkes bu site yok olana kadar başımın üstündedir.
  Beğenenler:
  • Alp 1903, AZOR, Mturi, Snowsedat, Ümittt, volkan34tr

(Son Düzenleme: 09-06-2023, 01:42 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Dedesinin kediciği 15 Eylül'den itibaren dünkü yaşanan elim hadiselerin benzeri veya daha fazlası yaşanabilir bunu baştan söyleyelim söyleyelim ki herkes tetikte olsun.

Öncesinde yağış geçişleri olabilir. Bunu inkar etmiyoruz.
Bu söylediklerim Marmara için geçerlidir

Afetler yaşansın maddi manevi kayıplar verelim.
Bunu isteyen ahmaklar vatan hainidir.
Elimde olsa hepsinin kellesini kendi ellerimle acımadan büyük bir zevkle alırım.

Biz önceden haber vermekle kendimizi mükellef kılmışız.
Gördüğümüzü söyleyeceğiz. Dilsiz şeytan olmayacağız.

(Son Düzenleme: 09-06-2023, 01:44 PM, Düzenleyen: AZOR.)

10-17 Eylül arası havalar mevsim normallerinin altında yağışlar Akdeniz ve iç Anadolu da normalin az üstünde
resimresim

Sen kelle alırsın ya ben de özellikle orman yakan itlerin sihalarla ormanı yakmaya teşebbüs ettiği an vurulmasını istiyorum ya da ormanı yakan itleri ağaca bağlayıp ormanla birlikte böğüre böğüre yakılmasını isterim nokta atışı. Daha fazla acı çeksin isterim önce tırnaklarını sökerim dilini kopartırım taksit taksit öldürülsün isterim acı çeke çeke bir anda değil. Çok mu uçtum yoksa ne kadar sadist oldum ben ya. Hep senin yüzünden bu arada kedicik ne alaka serko. örümceği anladık da kedicik dedin mi iş değişir ona göre fazla adnan hoca izleme derim yoksa o kedicik seni ısırıp tırmalamasın yüzünü yolmasın dikkat et.

O zaman mhplisin ya da sinan oğancısın Smile ama ben akademisyenim elbette oyumu çöpe atmıyorum ama bu yaşıma kadar farklı partilere oy atmışlığım oldu sağ cenahtan tabii. Ha yeri geldiğinde acımasızca eleştiririm oy verdiğim partiyi eğitim politikasını tarım hayvancılık politikasını maaş politikasını vs vs takım tutar gibi parti tutmam hayatta mantığımı kullanırım vesselam.

Hiç kimsenin peşine takılmam başkaları ne diyecek endişesiyle hayatımı yaşamam lafımı esirgemem birilerine yalakalık yapmam ünvanı titri vs neymiş umrumda bile olmaz lafımı sokarım işime bakarım. Hakaret etmem ama lafım da hissettirmeden acıtır ezer geçerim silindir gibi o yüzden herkese anlayacağı dilden yazarım konuşurum. Altta kalmam ezmem ezilmem ezdirmem haktan yanayım. Kimsenin kulu köpeği kölesi olmam. Sürü psikolojisi ile hareket etmem sürü değil çoban olurum. Lafıma değer vermeyenle muhatap olmam birini silersem tekrar yazmam. İnsanları denerim gözlerim seçerim iş hayatımda da çalıştığım kişileri kategörize ederim kimine sadece selam kiminle kelam ederim kiminle dost kiminle arkadaş olurum kimini de görmezden gelirim yok sayarım. Hayat böyle bir şey acımasız olacaksın yeri geldiğinde nokta.

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi