Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Memlekete meteorolojiye biraz uzak kalıyorsun hâliyle ,arada araştırma yapmıyorda değilim Eylül başı itibariyle sistemler akmaya başlıyor veriler çok yakında yayınlayacağım  Ocak ayını unutmadım vaktim olursa onlarında yarın yazarım.......... ates

Eylül ayı verileri tam bir kararsızlık içindeyken ecmf son noktayı koydu 
Bu yağış anomisi ilk edindiğim tahmin  uzgun
resim

Buda sonraki tam zıt bir yağış anomisi meteo fransadan thumbsup
resim

Edindiğim son veri ecmfden 
Mevsim normalerinde bir yağış anomisi var Avrupa'nın merkezine yerleşmiş yüksek basınç varken biz yağışta mevsim normallerinin üzerine çıkacağımızı tahmin ediyorum.
Ecmf
resim

(08-14-2023, 01:37 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yakın vadede:

21 ağustos ile tekrar serinliyoruz bunaltıcı sıcaklar gidiyor.
29-30 ağustos gibide sezonun ilk serin ve yağışlı hava dalgası gelecek gibi takip edelim

Merhaba yakin vade beklentim devam ediyor , bu bunaltici havalardan birkac gun sonra kurtluyoruz

Ağustos son 10 gün aşırı sıcak gidiyor 21 Ağustos gibi milat inşallah serinlicek havalar hayırlı olsun zayıf yağış ihtimali var gem öngörmüş diyagramda ecmwf diyagramı bakalım nolcak geçmiş olsun kurtuluyoz.

(08-16-2023, 04:40 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Memlekete meteorolojiye biraz uzak kalıyorsun hâliyle ,arada araştırma yapmıyorda değilim Eylül başı itibariyle sistemler akmaya başlıyor veriler çok yakında yayınlayacağım  Ocak ayını unutmadım vaktim olursa onlarında yarın yazarım.......... ates

2 Eylül  thumbsup
resim
  Beğenenler:
  • adakar, mehmet karsever, Serkofb, snowserkan, Ümittt

(Son Düzenleme: 08-19-2023, 09:01 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Avrupaya serin ve yagisli hava 24-25 agustos itibari ile geliyor. Bizde ise sicakliklar 21inde  3-4 derece dusecek, esas serinleme ay sonu olacak. Ay sonuna kadar havalar asiri olmasada yine sicak uzgun

resim

27 Ağustos milat yağış ve serinleme İstanbul'da yüzde 90.
  Beğenenler:
  • adakar, Kartutgun, mehmet karsever, Serkofb, Snowselo, snowserkan

27 Ağustos aynen devam ecmwfden gelsin
  Beğenenler:
  • Enginist, Serkofb, snowserkan

(Son Düzenleme: 08-21-2023, 12:48 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Merhaba,

Sicilya, Tunus, Libya üçgeninde henüz bebeklik döneminde olan kopuk alçağın ilerleyen günlerde genişleyerek ve güçlenerek kuzeydoğu istikametini takip ederek 26-27 Ağustos gibi Türkiye üzerine çıkması bekleniyor.

Cut off low olarak tabir ettiğimiz kopuk alçaklar üst seviye alçağı da diyebiliriz bunlara hatta üst seviye soğuğu da diyebiliriz. Alt seviyelerden üst seviyelere nemi vakumlayarak yükünü arttırırlar ve yoğun yağış oluşturacak kapasiteye ulaşırlar.

2 ila 11 gün ömürleri olur bunların.

Bu oluşumlar mevsim geçişini ifade ediyor bizim coğrafyamız için. thumbsup

resim

resim

Ne dedim kaç gündür 27 Ağustos milat diye Serkan da onayladı artık bundan sonra size beklemek düşer fanlarım.
  Beğenenler:
  • adakar, Serkofb, snowserkan, taboo

Konuyu Okuyanlar:
3 Ziyaretçi