Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Bugün Eminönü taraflarına gittim . Saat 13 civarı da Kadıköy 'e ger döndüm . Çok da rahatsız eden bir hava yoktu. Metroya bindim ve Küçükyalıya geldim. Saat 14.30 civarıydı .Ömrüm boyıunca o metrodan çıkıp eve geldiğim dakikaları unutamayacağım. Yemin ederim yürürken sanki yüzümün yanında fırın yanıyordu. Yaklaşık 4 saat tek kelime ile kabus yaşadım sıcaktan. Şu an saat 22.50 civarı . Biraz daha törpülendi sıcak . Allah tekrarını yaşatmasın .
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Enginist, mehmet karsever, Ümittt

Düzce'deyim artık yarın burada şiddetli hava olayları bekliyorum ayrıca İstanbul'daki arkadaşlar tedbir olarak araçlarınızı kapalı yerlere almanız faydalı olacaktır. Ciddi risk söz konusu. Balkanlar üzerinden gelecek serin hava sıcak hava ile çarpışacağı için aşırı hava olayları bekliyorum iyi geceler herkese.
  Beğenenler:
  • adakar, Enginist, Eray, Ftherdem, mehmet karsever, REALSHADOW, taboo

İstanbul'dan ayrılalı 40 gün oldu en sıcak akşamımı yaşıyorum utanmasam şömine yakacaktım ama uzun kolularla bu akşam idare edeceğiz ama gece yorgana devam.
Perşembe cuma arası her zamanki gibi tek hanelerdeyiz
resim
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Burak1980, Enginist, Eray, mehmet karsever, Ümittt

İnce yağmur geçişleri oluyor. Çölde serap gibi resmen. Kurtulduk iğrenç havadan.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980

(Son Düzenleme: 07-27-2023, 07:16 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Gerçekten Bursa’da hatırladgim kötü havaydı diyebilirim büyük ihtimalle Bursa’nın bir çok ilçesine sıcaklık rekoru kırılmış olabilir rüzgârla beraber serinleme başladı bu gece oldukça serinleyecek ancak önceki mesajımda da yazdığım gibi ayın 2si 4 u arasi yine Marmara trakya sıcak atak alacak gibi duruyor

Bursa çevrelerini sıcaklık 40 İstanbul ise 35° civarina cikacak gibi gözüküyor tabi zaman olduğu için değişebilir sonrası yine sert bir düşüş olacak dalgalı bir seyir göreceğiz önümüzdeki on gün
  Beğenenler:
  • adakar, Alp 1903, Burak1980, mehmet karsever

Güzel verimli bir hat geçişi oluyor arada hücremsi hava olayları yaşadık 2 dakikalık downburst hadisesiyle beraber nohut büyüklüğünde dolu geçişi oldu zarar ziyan yok ama olan yerler olmuştur.
resim

(Son Düzenleme: 07-30-2023, 06:07 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Sıcak hava geliyor:

Yurdun özellikle batı bölgeleri geçen haftaki e benzer  sıcak atak alacak yukarıda yazmıştım 4-7 ağustos arasi  özellikle trakya Marmaranin güneyi Ege bolgesinde kiyi ege ve   özellikle iç ege tekrar 40°’yi çıkacak bu sıcak hava dalgası gecen  yaşadığımızdan farklı olarak bir günlük değil 3 gün etkili olacak, 7 sinde ise tekrar sicakliklar dusecek, beklediğimiz serin havalara  kavuşmamiz için Ağustos’un 12si ve sonrasini beklememiz gerekiyor

5 agustos 2 mt sicakliklari:

resim

4-7 temmuz Avrupa serin olacak bize afrikayi pompalayacak, sicaklik anomali haritasi

resim
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Burak1980, mehmet karsever

7 Ağustos milat 4 7 Ağustos arasındaki sıcak bir önceki kadar yüksek olmasa da hissedilen sıcaklık fazla olacak nem yüzünden. Daha çok zaman var ama ciddi bir serinlik ve yağış ihtimali yüksek 7 sinden sonra

(07-24-2023, 01:29 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ağustos 7 aksiyon başlar thumbsup

Ne demiştik thumbsup
8 Ağustos gibi serinleme geliyor sistemin iki yönlü değişimi olabilir şu an görünen mini bir sistem değişime açık resim

Maalesef daha iki hafta bile geçmeden yine yanıyoruz Eylül ilk haftaya kadar her an yine sıcak atak alma ihtimalimiz var şu an anlık sıcaklıklar 40°’yi dayandı geçen seferdan farklı olarak nemli olduğu için bazı bölgelerde hissedilen daha da yüksek

resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi